Marek Grabowski

>> wróć do listy osób
 
  • Marek Grabowski
  • Marek Grabowski
  • Marek Grabowski
  • Marek Grabowski
  • Marek Grabowski
  • Marek Grabowski
  • Marek Grabowski
  • Marek Grabowski
  • Marek Grabowski
  • Marek Grabowski
  • Marek Grabowski
  • Marek Grabowski
  • Marek Grabowski

Płeć mężczyzna
Rok urodzenia 1961
Wzrost 183 cm
Waga 88 kg
Sylwetka postawna
Kolor włosów szpakowate
Kolor oczu szare
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży XL
Umiejętności Gra na akordeonie
Gra na pianinie/fortepianie
Jazda konna
Jazda na nartach
Pantomima
Pływanie
Prawo jazdy B
Siatkówka
Strzelectwo
Szermierka
Śpiew
Języki obce rosyjski
gwara śląska
> Pobierz portfolio
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

1986 - PWST w Krakowie

Doświadczenie zawodowe:

Od 2009 - aktor Teatru im. S.Żeromskiego w Kielcach
2004 - 2009 - aktor Teatru im. Hansa Christiana Andersena w Lublinie
1998 - 2004 - Teatr Muzyczny w Lublinie (śpiewak-solista)
1997 - 1998 - Teatr Polski w Bielsku-Białej
1996 - 1997 - aktor Teatru Powszechnego w Łodzi
1993 - 1996 - aktor Teatru im. J.Osterwy w Lublinie
1991 - 1993 - Teatr Muzyczny w Lublinie (śpiewak-solista)
1986 - 1991 - aktor Teatru im. J.Osterwy w Lublinie

Filmografia:

2009 - odc. 23 w 39 I PÓŁ (taksówkarz)
2007 - DETERMINATOR (wieśniak; nie występuje w napisach)
2005 - odc. 52 w PENSJONAT POD RÓŻĄ (Grudnik, klient Róży)
2005 - odc. 26 w KRYMINALNI (policjant w lesie)
2005 - Seria 3 odc. 12 w CZEGO SIĘ BOJĄ FACECI, CZYLI SEKS W MNIEJSZYM MIEŚCIE (stryj)
2003 - 2009 - NA WSPÓLNEJ (dostawca mebli)
2003 - SERIA III odc. 20 w KASIA I TOMEK (sprzedawca; tylko głos)
2002 - odc. 218 w PLEBANIA (taksówkarz w Lublinie)
1997 - odc. 3 w SŁAWA I CHWAŁA (Obsada aktorska)
1996 - THE ISLAND ON BIRD STREET (Adam)

M jak MIŁOŚĆ
GENERAŁ POLSKICH NADZIEI - WŁADYSŁAW ANDERS
FACET Z BLOKU
MIĘDZY NAMI BOCIANAMI

Spektakle:

2008 - Skrzypek na dachu (Mordka), reż.: Z.Czeski
2008 - Piotruś Pan (George Darling, Pirat Matt), reż.: A.Klucznik
2007 - Pinokio (Kot, Pulcinella, Chłopiec I), reż.: R.Jarosz
2007 - Cud Krasawica (Spalnik/Kruk/Próchno), reż.: J.Malinowski
2007 - Ptasznik z Tyrolu (Pijaczek), reż.: A.Rozhin
2006 - Sarasafiksata (Pustelnik), reż.: J.Malinowski
2006 - Córka Króla Smoków (Brat Króla Smoków - Czitichien-chang)
reż.: W.Fełenczak
2005 - Aksamitka, córka diabła (Tata Diabeł), reż.: R.Chabowski
2004 - Ludowa szopka polska (Kolędnik I, Myśliwy, Kacper),
reż.: W.Fełenczak
2002 - Wielki koncert karnawałowy, reż.: P.Śliwa
2002 - Wiedeń, Paryż i ...Broadway - koncert przebojów,
reż.: P.Śliwa, Z.Czeski
2002 - Błękitny zamek (Apasz, Stryj Beniamin), reż.: W.Bieliński
2001 - Hello, Dolly! (Horacy Vandergelder), reż.: A.Hofman
2000 - Hrabina Marica (Baron Koloman Żupan), reż.: A.Hofman
2000 - Kopciuszek (Posłaniec), reż.: R.Zarewicz
2000 - Nareszcie na swoim czyli ...(Grek; Słaba płeć), reż.: A.Hofman
1999 - Życie paryskie (Frick), reż.: Z.Czeski
1997 - Hamlet (Bernardo; Aktor II Król), reż.: J.Janik
1997 - Pchła Szachrajka, reż.: M.Gołębiowski
1995 - Zjazd koleżeński, reż.: T.Grochoczyński
1995 - Balladyna (Grabiec), reż.: P.Łysak
1994 - Sen nocy letniej (Spój/Lew), reż.: R.Próchnicka
1993 - Antygona w Nowym Jorku (Pchełka + asystent reżysera), reż.: P.Łysak
1993 - Damy i huzary (Rembo), reż.: C.Karpiński
1993 - Ptasznik z Tyrolu (Profesor Robaczek), reż.: C.Karpiński
1993 - Powrót posła, reż.: R.Kruczkowski
1992 - Niedźwiedź króla Gniewobora (Toporek), reż.: R.Zarewicz
1991 - Emigranci, reż.: S.Szaciłowski
1990 - Mąż i żona (Alfred), reż.: C.Karpiński
1990 - Momo (IV Szary Pan), reż.: W.Fełenczak
1988 - Mandat (Walerian), reż.: A.Rozhin
1987 - Głosy umarłych (Zamaskowany vel Hans), reż.: B.Czajkowski
1986 - Sceny z Jaffy (forma twórczości: role), reż.: J.
1986 - Białe małżeństwo (forma twórczości: role), reż.: A.Rozhin Andrzej

LWÓW SEMPER FIOLELIS
POOBIEDNIE IGRASZKI
GAŁĄZKA ROZMARYNU
WERTEP

Nagrody:

2001 - Dyplom uznania Zarządu Województwa Lubelskiego przyznany z okazji Międzynarodowego Dnia Teatru