Ireneusz Kozioł

>> wróć do listy osób
 
  • Ireneusz Kozioł
  • Ireneusz Kozioł
  • Ireneusz Kozioł
  • Ireneusz Kozioł
  • Ireneusz Kozioł
  • Ireneusz Kozioł
  • Ireneusz Kozioł
  • Ireneusz Kozioł
  • Ireneusz Kozioł
  • Ireneusz Kozioł
  • Ireneusz Kozioł

Płeć mężczyzna
Rok urodzenia 1962
Wzrost 182 cm
Waga 99 kg
Sylwetka postawna
Kolor włosów pieprz i sól
Kolor oczu niebieskie
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży XXL
Agent aktorski Agencja Skene
info@skene.pl
+48 22 841 38 21
Umiejętności Jazda konna
Nurkowanie
Pływanie
Prawo jazdy B
Szermierka
Sztuki walki
Języki ojczyste niemiecki
Języki obce niemiecki
Taniec Nowoczesny
> Pobierz portfolio
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Doświadczenie zawodowe:

Aktor, zajmuje się także dramatopisarstwem
W latach 1989 - 2000 przebywał w Niemczech

Filmografia:

2010 - LINCZ (Charewicz - ojciec Renaty Grad),
2010 - ROBERT MITCHUM EST MORT (pogranicznik),
2010 - 5, 6 w RATOWNICY (ojciec paralotniarza),
2010 - 44 w OJCIEC MATEUSZ (pijaczek),
2010 - 8 w NOWA (pielęgniarz w domu starców),
2010 - CHRZEST (Leśniak, dłużnik /Grubego/),
2010 - RÓŻYCZKA (Obsada aktorska),
2009 - WOJNA POLSKO-RUSKA (tata Silnego),
2009 - 5 w SPRAWIEDLIWI (żandarm niemiecki),
2009 - 1 w NAZNACZONY (rybak),
2009 - GENERAŁ NIL (Sporenberg - Generał SS),
2009 - 219, 263 w BARWY SZCZĘŚCIA (strażak, kolega Stefana Górki),
2008 - 8 w OJCIEC MATEUSZ (pijaczek),
2008 - 10 w OJCIEC MATEUSZ (Pawełek; nie występuje w napisach),
2008 - 11 w DORĘCZYCIEL (sąsiad),
2008 - 101, 178 w BARWY SZCZĘŚCIA (strażak, kolega Stefana Górki),
2008 - 9 w 39 I PÓŁ (kat),
2007-2009 - TYLKO MIŁOŚĆ (Gołaszewski, mężczyzna, który kupił monety sfałszowane przez Wiktora Roznera),
2007 - 10 w PRAWO MIASTA (kierowca Walczak),
2007 - 873 w PLEBANIA (kierownik),
2007 - OGRÓD LUIZY (właściciel knajpy),
2007 - 8,9 w KRÓLOWIE ŚRÓDMIEŚCIA (Damian),
2007 - 10 w KRÓLOWIE ŚRÓDMIEŚCIA (Dominik),
2007 - 34 w HELA W OPAŁACH O (bezdomny; nie występuje w napisach),
2007 - 14 w EKIPA (technik ABW),
2007 - BRACISZEK (głos),
2005 - 13 w WIEDŹMY (Marianek),
2005 - PARĘ OSÓB, MAŁY CZAS (sąsiad Białoszewskiego),
2005 - METANOIA Obsada aktorska,
2005 - 6 w DZIKI 2. POJEDYNEK (Henio; w napisach nazwisko: Kozieł),
2005 - CHAOS (Stefan, ojciec Nikiego, Sławka i Blondasa),
2005 - 27 w BULIONERZY (Stefan, ochroniarz prezesa),
2004 - NASZA ULICA (granatowy policjant Kielak),
2004 - REPORTERZY (13) w KRYMINALNI (Dziadek),
2003 - ZRÓBMY SOBIE WNUKA (kierowca przedsiębiorcy Juliusza),
2003 - TYGRYSY EUROPY (taksówkarz na Okęciu),
2003 - SHOW Obsada aktorska,
2003 - POWIEDZ TO, GABI (dresiarz),
2003 - POGODA NA JUTRO (podglądający Claudię),
2003-2009 - NA WSPÓLNEJ Obsada aktorska (policjant),
2003 - 3 w DALEKO OD NOSZY (psychiatra Naskos),
2002 - THE FOREIGNER Obsada aktorska (Rosjanin),
2002 - 3 w WIEDŹMIN (serial tv) (łowczy),
2002-2009 - SAMO ŻYCIE (sąsiad Rowickich, ojciec Bartka, chłopca, który pobił Krzysia),
2002 - 179-183 w PLEBANIA (brat Ony),
2002 - 120 w NA DOBRE I NA ZŁE (policjant),
2002 - DZIEŃ ŚWIRA Obsada aktorska,
2002 - CHOPIN. PRAGNIENIE MIŁOŚCI Obsada aktorska,
2002 - BREAK POINT Obsada aktorska,
2002 - 3 w AS (pirotechnik Grzegorz),
2001 - TAM I Z POWROTEM (pijak),
2001 - 1 w MARSZAŁEK PIŁSUDSKI Obsada aktorska,
2001 - 45 w M JAK MIŁOŚĆ (nabywca samochodu Mostowiaków),
2001 - KAMELEON (Byk, człowiek kierownika ośrodka),
2000 - NOC ŚWIĘTEGO MIKOŁAJA w ŚWIĘTA POLSKIE (nocny ochroniarz hipermarketu),
2000 - SUKCES (Łada, ojciec Bartka),
2000-2001 - ADAM I EWA (Lalik, bandyta, który pobił Michała a potem podpalił jego galerię),
2000 - 6 DNI STRUSIA (selekcjoner),
1997-2009 - KLAN (3 role: sierżant Malinowski, dowódca warty w jednostce wojskowej w Legionowie gdzie Janeczka wynajęła baraki na siedzibę Feminy (sezon2000/2001); konserwator zabytków w Urzędzie Miasta Stołecznego Warszawa (sezon 2003/2004); bandyta, który próbował wymusić od Bogdana Sawickiego okup za rzekome informacje o Michale Chojnickim (sezon 2004/2005)),
1987 - SŁAWNA JAK SARAJEWO (Obsada aktorska)

Spektakle:

2005 - CZEŚĆ FASZYSTO (forma twórczości: przekład), reż.: M.Becker
1987 - SŁUGA DWÓCH PANÓW (Florindo), reż.: A.J.Dąbrowski
1984 - ODEJŚCIE GŁODOMORA (Strażnik III), reż.: J.Różewicz
1982 - BAL W SAVOYU (Speaker), reż.: R.Pietruski