Jerzy Pal

>> wróć do listy osób
 
  • Jerzy Pal
  • Jerzy Pal
  • Jerzy Pal
  • Jerzy Pal

Płeć mężczyzna
Rok urodzenia 1962
Wzrost 175 cm
Waga 90 kg
Sylwetka pulchna
Kolor włosów ciemny blond
Kolor oczu niebieskie
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży XXL
Agent aktorski Agencja Skene
info@skene.pl
+48 22 841 38 21
Umiejętności Śpiew
Gra na gitarze
Gra na akordeonie
Prawo jazdy B
Powożenie
Rower
Jazda na nartach
poprzednie
następne
> Pobierz portfolio > Obejrzyj filmy
Profile zawodowe
> Aktor
Tworzy również z:
TodMachine
Resume Aktor - o twarzy pogodnego misia - od kilku filmów grywa psychopatycznych morderców (serial PRZEZNACZENIE) i czarne charaktery (antyekologiczny-palący w piecu plastikami i starymi meblami Boberek w PLEBANII) czy chamski magazynier w KOŃCU ŚWIATA Natalii Kostenko. To było Jego największe marzenie - zagrać wbrew własnej fizyczności.
Społecznik - radny w Krakowie, Prezes Stowarzyszenia na rzecz promocji Jaworek oraz twarz miejskiej kampanii CZYSTY KRAKÓW.
Pracoholik - oddający się z pasją temu, co robi. Lubi swój zawód. Lubi kamerę, ona Jego chyba też!? Ich romans trwa już kilkanaście lat (póki co epizodycznie), ale widoki na umocnienie tego związku już są...

Wykształcenie:

1984 - PSA Gdańsk
1999 - PWST im. A.Zelwerowicza Warszawa, Wydział Wiedzy o Teatrze

Doświadczenie zawodowe:

Od 2011 - Aktor Teatru im. L.Solskiego w Tarnowie

Filmografia:

2011 - 597 w BARWY SZCZĘŚCIA (okradziony sklepikarz),
2011/2012 - odc. 8, 20, 97, 102, 108, 110 w JULIA (wujek Pawła),
2011 - KSIĘSTWO (Ech, właściciel hurtowni),
2011 - odc. 822 w M JAK MIŁOŚĆ (Andrzej, szef kuchni),
2011 - odc. 77 w OJCIEC MATEUSZ (majster),
2011 - odc. 76 w OJCIEC MATEUSZ (drukarz),
2011 - odc. 1 w UKŁAD WARSZAWSKI (strażnik w muzeum),
2010 - odc. 1516, 1517 w PLEBANIA (Boberek),
2009/2010 - MAJKA (lekarz),
2009 - odc. 6 w PRZEZNACZENIE (nauczyciel Zbigniew Nowak),
2007 - SZTUCZKI (Obsada aktorska),
2007 - odc. 5, 8 w U PANA BOGA W OGRÓDKU (Marian Witaszek),
2006 - odc. 49 w NIANIA (szef sali),
2006 - odc. 407 w M JAK MIŁOŚĆ (klient pubu Marka),
2006 - odc. 48 w KRYMINALNI (Nowakowski z domu dziecka),
2006 - odc. 1, 3, 5, 6, 9, 13, 15, 17, 18 w FACECI DO WZIĘCIA (policjant Olek, kolega Wiktora i Romana),
2005 - odc. 521, 523 w PLEBANIA (mieszkaniec Brzezin),
2005 - odc. 52 w PENSJONAT POD RÓŻĄ (Tomasz Fedorowski, klient Róży),
2005 - odc. 351 w M JAK MIŁOŚĆ (policjant),
2005 - odc. 10 w BOŻA PODSZEWKA. CZĘŚĆ II (Obsada aktorska),
2004 - odc. 448, 462 w PLEBANIA (mieszkaniec Brzezin),
2004 - odc. 248, 286 w M JAK MIŁOŚĆ (policjant),
2004 - odc. 13 w KRYMINALNI (taksówkarz),
2003 - KARA w PSIE SERCE (policjant),
2003-2008 - NA WSPÓLNEJ (policjant),
2003 - odc. 112 w M JAK MIŁOŚĆ (policjant),
2002-2009 - SAMO ŻYCIE (lekarz ginekolog-położnik odbierający poród Agnieszki; w czołówce nazwisko: Pall),
2002 - odc. 97 w M JAK MIŁOŚĆ (policjant),
2001 - odc. 2 w MARSZAŁEK PIŁSUDSKI (żandarm),
1997-2008 - KLAN (właściciel firmy zajmującej się sprzedażą odkurzaczy i innych urządzeń służących do sprzątania)

Spektakle:

1982 - ZEMSTA, reż.: S.Hebanowski
1982 - ŚLUB, reż.: R.Major
1983 - REPORTAŻ Z POP-FESTIWALU, reż.: K.Gordon
1983 - ROMEO I JULIA (Romeo), reż.: F.Staniewski
1984 - UBU KRÓL (Car Aleksy; Autor), reż.: R.Major
1984 - KAJTUŚ CZARODZIEJ (Uczeń;Kolega;Cyklista;Statysta),
reż.: I.Wykurz
1985 - TRZY SIOSTRY (Aleksy Fiedotik), reż.: B.Tosza
1985 - PINOKIO. HisHISTORIE O SOSNOWYM...(Kot), reż.: P.Basiński
1986 - PIEKARZ, PIERKARZOWA I ...(Indianin), reż.: M.Korwin
1986 - OSKARŻONY WILK (Strażnik), reż.: T.Junak
1987 - BARDZO DYPLOMATYCZNY OBIAD, CZYLI CO, U LICHA Z TĄ EUROPĄ? (Wilhelm), reż.: R.Kordziński
1987 - DYL SOWIZDRZAŁ (Kompan rybiarza), reż.: M.Prochazka
1988 - PŁASZCZ (Ryżow), reż.: B.Rajca
1988 - SZKARŁATNA WYSPA (Tubylec), reż.: A.M.Marczewski
1988 - JAK W BAJCE (Kucharz; Herold Fanfara), reż.: F.Leniewicz
1991 - FLANDRIA- PIOSENKI TEATRU MASZKARON (Hanske),
reż.: Z.Zagner
1991 - FORZA VENITE GENTE (Brat Maciej;Kompan), reż.: A.Jamróz
1992 - SZKOŁA MĘŻÓW (Ergast,Koisarz,Notariusz), reż.: R.Maciąg
1992 - PARA NIE PARA (Vinnie), reż.: A.Mrożeweski
1992 - PO GÓRACH, PO CHMURACH (Marek), reż.: T.Piasecki
1993 - GUWERNANTKI (Adaś), reż.: W.Markiewicz
1994 - SPRÓBUJMY JESZCZE RAZ (Gus), reż.: J.Chnielnik
1994 - KAZDEMU SKARB (Impresario; Policjant; Zbój), reż.: T.Kwinta
1995 - GIEWONT (Kurek), reż.: J.Chmielnik
1995 - DZIEDZIC (Cecco), reż.: S.Świder
1996 - ŚLUBY PANIEŃSKIE (Jan), reż.: J.Chmielnik
1996 - DZZIEŃ GNIEWU (Zakonnik), reż.: J.Chmielnik
1996 - PRZYGODY MARKA SAWYERA (Szeryf), reż.: J.Szurmiej
2000 - JAŚ I MAŁGOSIA, reż.: J.Medwecki
2004 - NORBLIN ZAKŁAD WYTOPU SNÓW IMIENIEM ZANTMANA,
reż.: Ł.Czuj
2006 - TEMPORA TRAVEL (Karzeł), reż.: Ł.Czuj

Dubbing:

2010 - Film dokumentalny JAWORKI - PERŁĄ PIENIN (komentarz lektorski)
2005 - 2007 - bajki animowane produkcji M.Aleksandrowicz Studio SONICA

Nagrody:

2012 - Nagroda Prezydenta Miasta Tarnowa z Okazji Dnia Teatru