Olin Gutowski

>> wróć do listy osób
 
  • Olin Gutowski
  • Olin Gutowski
  • Olin Gutowski
  • Olin Gutowski
  • Olin Gutowski
  • Olin Gutowski
  • Olin Gutowski
  • Olin Gutowski
  • Olin Gutowski
  • Olin Gutowski
  • Olin Gutowski

Płeć mężczyzna
Rok urodzenia 1980
Wzrost 180 cm
Waga 75 kg
Sylwetka proporcjonalna
Kolor włosów ciemny blond
Kolor oczu mieszane
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży M
Agent aktorski Mirosława Niemczyk
mirka@skene.pl
+48 600 944 321
Umiejętności Prawo jazdy B
Pływanie
Rolki
Jazda na nartach
Snowboard
Języki obce angielski brit.
hiszpański
> Pobierz portfolio > Obejrzyj filmy > Posłuchaj nagrań
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Niezwykle pracowity aktor, który karierę filmową i serialową (`SAMO ŻYCIE`) rozpoczął będąc jeszcze na studiach. Jest bardzo konsekwentnym młodym człowiekiem, toteż nie zrezygnował ze studiów i ukończył je z tytułem magistra Archeologii UW. Jednocześnie cały czas doskonalił swój warsztat aktorski. Uczęszcza na różne zajęcia doszkalające, występuje w Teatrze 13 w Warszawie i w teatrze tańca i ruchu CuscusCouscous.
To człowiek o wielu talentach: aktor, archeolog, rysownik, lektor i dubbingowiec w jednym.
Aktywnie udziela się w środowisku artystycznym i tak, np.: został zwycięzcą II Aktorskiego Pucharu Leśnego Zakątka jako najlepszy wędkarz.
Taki twórca nie powinien w ogóle schodzić z planów filmowych i teatralnych oraz opuszczać przeróżnych projektów artystycznych.

Wykształcenie:

2010 - Egzamin eksternistyczny ZASP dla aktorów dramatu

Filmografia:

2011 - odc. 681 w serialu BARWY SZCZĘŚCIA (rola: Lekarz)
2011 - odc. 42 w serialu CZAS HONORU (Obsada aktorska)
2011 - LOS NUMEROS (rola: Ochroniarz), reż.: R. Zutorski
2010 - odc. 3 w serialu 1920. WOJNA I MIŁOŚĆ (rola: Żołnierz)
2010 - odc. 185 w serialu DALEKO OD NOSZY (rola: Pacjent)
2008 - seria II TWARZĄ W TWARZ (technik wywiadu),
2005 - odc. 15 w KRYMINALNI (Marcin Michalski),
2003 - odc. 148 w M JAK MIŁOŚĆ (mężczyzna przed klubem),
2002 - odc. 13 w SZPITAL NA PERYPETIACH (raper),
2002 - 2010 - SAMO ŻYCIE (Grzegorz Kubiak - syn Janiny, brat Mirosława i Jarosława),
2002 - RÓB SWOJE, RYZYKO JEST TWOJE (żołnierz na pokazie filmu; Przodem do tyłu),
2002 - SERIA I w KASIA I TOMEK (kibic w autobusie; tylko głos; odcinek 25),
2000 - TO MY Obsada aktorska,
2000 - odc. 45 w NA DOBRE I NA ZŁE (Krystian Więch, wnuk Figurskiej),
2000 - odc. 5 w M JAK MIŁOŚĆ (kolega Pawła; nie występuje w czołówce),
2000 - 2001 - ADAM I EWA (kolega Magdy ze szkoły),
1999 - AJLAWJU (uczeń na lekcji wf-u; nie występuje w czołówce),
1997-2008 - KLAN (goniec w Agencji Reklamowej)

Etiudy Szkolne:

2006 - PĘTLA (Majchrzak M.) Obsada aktorska,
2005 - SMUGA CIENIA Obsada aktorska,
2002 - DLACZEGO KOCHANIE Obsada aktorska

Krótki metraż:

2012 - Dyplom reżyserski PURPUROWA OPOWIEŚĆ (rola: Reporter), reż.: M.Mądry