Ewa Breguła

>> wróć do listy osób
 
  • Ewa Breguła
  • Ewa Breguła
  • Ewa Breguła
  • Ewa Breguła
  • Ewa Breguła
  • Ewa Breguła
  • Ewa Breguła
  • Ewa Breguła
  • Ewa Breguła
  • Ewa Breguła
  • Ewa Breguła
  • Ewa Breguła
  • Ewa Breguła
  • Ewa Breguła
  • Ewa Breguła
  • Ewa Breguła
  • Ewa Breguła
  • Ewa Breguła
  • Ewa Breguła
  • Ewa Breguła
  • Ewa Breguła
  • Ewa Breguła
  • Ewa Breguła
  • Ewa Breguła

Płeć kobieta
Rok urodzenia 1981
Wzrost 163 cm
Waga 52 kg
Sylwetka szczupła
Kolor włosów blond
Kolor oczu niebieskie
Karnacja bardzo jasna
Rozmiar odzieży S
Agent aktorski Agencja Skene
info@skene.pl
+48 22 841 38 21
Umiejętności Śpiew
Gra na gitarze
Prawo jazdy B
Akrobatyka
Pływanie
Rower
Rolki
Siatkówka
Koszykówka
Jazda na łyzwach
Jazda na nartach
Joga
Kajakarstwo
Języki obce angielski brit.
niemiecki
Taniec Step
Towarzyski
Jazz
Współczesny
> Pobierz portfolio
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Zawsze uśmiechnięta i pozytywnie nastawiona do życia. Oryginalna, czasem wręcz szalona. Chwyta świat obiema rękoma. Ta absolwentka PWST w Krakowie specjalizuje się we wszelakich tańcach, w tym np.: Afro dance. Zakochana bez pamięci w argentyńskim tango. Doskonale śpiewa - występowała w wielu spektaklach muzycznych, m.in.: UKOCHANY KRAJ w reż. Janusza Józefowicza. Wzięła również udział w międzynarodowej produkcji musicalowej STARLIGHTS, z którą występowała na wielu scenach europejskich. Pracuje nad swoim recitalem etnicznym, a na potrzeby różnych eventów może zamienić się w Madonnę, czy Marylin Monroe. W wolnej chwili zdobywa złoty medal na Mistrzostwach Polski młodzików w kajakarstwie, wyrabia ręcznie biżuterię, ćwiczy jogę, gra na gitarze i stepuje. Jednym słowem - prawdziwy wulkan energii!

Wykształcenie:

PWST im. L.Solskiego Kraków, Wydział wokalno-estradowy, specjalizacja: aktor-wokalista
4-letnia Szkoła Tańca Towarzyskiego i Współczesnego w Katowicach Szkoła Musicalowa w Teatrze Muzycznym ROMA

Doświadczenie zawodowe:

Teatr Barakah w Krakowie (nagroda im. Leona Schillera 2012)
Teatr Studio Buffo w Warszawie
Teatr Scena El-Jot w Krakowie
Tarnowski Teatr im. L. Solskiego w Tarnowie
Teatr Cracovia w Krakowie
prowadzenie warsztatów - obozów artystycznych: aktorskich, musicalowych, gitarowych i wokalnych dla dzieci i młodzieży (współpraca z firmą KOMPAS)
Krakowska Scena Kameralna
Teatr Plejeda

Filmografia:

2012 - Dyplom reżyserski PURPUROWA OPOWIEŚĆ (rola: Agata), reż.: M.Mądry
2011 - UKŁAD WARSZAWSKI (Obsada aktorska), reż.: K.Adamik, Ł.Jaworski
2010 - odc. KRZYSZTOF w PRAWDZIWE HISTORIE (Obsada aktorska)
2010 - MISTYFIKACJA (rola: prostytutka)
2008 - ZERO (rola: kobieta w okularach)
2007 - RYŚ (rola: kobieta VIP)
2007 - odc. 919 w PLEBANIA (kosmetyczka)
2006 - odc. 467 w M JAK MIŁOŚĆ (pacjentka)
1997 - 2009 - KLAN (rola: studentka Wydziału Slawistyki Uniwersytetu Warszawskiego, podopieczna doktor Krystyny Lubicz)

Spektakle:

2013 - JAN KOCHANOWSKI - ŻYCIE FRASZKĄ JEST (rola :Karczmarka, Lipa), reż. A. Kasprzyk
2013 - KAPRYS (rola: Matylda), reż. Zbigniew Samogranicki
2013 - GWAŁTU RETY, CO SIĘ DZIEJE (rola: Kasia), reż. Piotr Męderak
2012 - ŚWIĘTOSZEK (rola: Marianna), reż A . Kasprzyk
2012 - WESELE (rola: Rachela), reż. A. Kasprzyk
2011 - DZIADY cz.II (rola: Dziewczyna - Zosia z II cz. oraz Wieśniaczka), reż.: A.Kasprzyk
2010 - ANTYGONA (Ismena), reż.: A.Kasprzyk
2010 - PCHŁA SZACHRAJKA (Pchła Szachrajka), reż.: A.Kasprzyk
2009 - ZEMSTA (Klara), reż.: A.Kasprzyk
2009 - DAMSKA TOALETA (Mari Luz), reż.: A.Nowicka
2009 - KORDIAN (kilka postaci: Laura, Archanioł, Imaginacja), reż.: A.Kasprzyk
2008 - BALLADYNA (Skierka), reż.: A.Kasprzyk
2007/2008 - MARYSIA I KRASNOLUDKI (Sierotka Marysia),reż.: E.Marcinkówna
2006/2007 - STARLIGHTS - udział w międzynarodowej produkcji musicalowej, tournee po Niemczech, Austrii,Szwajcari; największe przeboje musicali A.L.Webera i W.Disneya, m.in.: Koty, Aida, Pocahontas, Król Lew, Upiór w operze.
2006 - oprawa artystyczna I rocznicy firmy ORANGE na polskim rynku (Marylin Monroe)
2006 - UKOCHANY KRAJ, reż.: J.Józefowicz
2005 - POŻEGNANIA, reż.: Beata Kacprzyk
2004 - 2008 - Świtezianki (Świtezianka), reż: J.Leśniak-Jankowska
2003/2004 - WIECZÓR KAWALERSKI (Julie), reż.: J.Szydłowski
2003/2004 - U PRZĄŚNICZKI SIEDZĄ JAK ANIOŁ DZIEWECZKI,
reż.: J.Leśniak-Jankowska
2003 - ZIELONA GĘŚ (Hermenegilda Kociubińska), reż: M.Stebnicka

Kabaret - estrada - piosenka:

2011 - Współpraca z grupą kabaretową GRUPA RAFAŁA KMITY
2011 - Recital muzyczny MADONNA COVER SHOW (Madonna), ruch sceniczny: T.Smoter
2006/2007 - STARLIGHTS - międzynarodowa produkcja musicalowa, tournee po Niemczech, Austrii, Szwajcarii (największe przeboje musicali A.L.Webera i W.Disneya):
Koty, Aida, Pocahontas, Król Lew, Upiór w operze
2003 - współpraca z Zygmuntem Koniecznym; uczestnictwo w nagraniach piosenek do płyty: Grupa Apokryficzna
2003 - 2004 - kabaret: Piwnica pod Baranami; współpraca z jazzmanem Markiem Michalakiem

Telewizja:

2003 - udział w benefisie: Zielonej Gęsi, reż. K.Jasiński / Teatr STU
2007 - BEZPIECZNY ŚWIAT DZIECKO - film edukacyjny (Młoda matka)
2008 - prowadząca program TVN MANGO, produkt: Blueconnect

Inne:

2008 - WIEDŹMIN - motion capture - motoryka ruchów postaci kobiecych w grze komputerowej
Oprawa artystyczna I rocznicy firmy Orange na polskim rynku (rola: Marylin Monroe) / Warszawa (Torwar)
Czytanie dramatów / Stary Teatr w Krakowie (dramaty Heinera Müllera);
Czytanie dramatów / Teatr Barakah w Krakowie (dramaty Etgara Kereta)