Jacek Bursztynowicz

>> wróć do listy osób
 
  • Jacek Bursztynowicz
  • Jacek Bursztynowicz
  • Jacek Bursztynowicz
  • Jacek Bursztynowicz

Płeć mężczyzna
Rok urodzenia 1952
Wzrost 180 cm
Waga 82 kg
Sylwetka proporcjonalna
Kolor włosów siwe
Kolor oczu szare
Karnacja jasna
Agent aktorski Agencja Skene
info@skene.pl
+48 22 841 38 21
Umiejętności Śpiew
Prawo Jazdy A
Prawo jazdy B
Jazda konna
Szermierka
Pływanie
Tenis ziemny
Języki obce angielski brit.
niemiecki
francuski
rosyjski
poprzednie
następne
> Pobierz portfolio
Profile zawodowe
> Aktor
Tworzy również z:
Gwiazdy i hity poezji polskiej. Barbara i Jacek Bursztynowicz
Resume Wykształcenie:

1975 - Dyplom Państwowej Wyższej Szkoły Teatralnej w Warszawie

Filmografia:

2015 - odc. 84 w serialu KOMISARZ ALEX (rola: Krawiec Gałuszko)
2015 - odc. 108, 117 w serialu RANCZO (rola: Szef partii)
2013 - odc. 543 w serialu NA DOBRE I NA ZŁE (rola: Członek komisji)
2013 - odc. 113 w serialu OJCIEC MATEUSZ (rola: Mecenas Rozwenc)
2012 - 2013 - odc. 66 w serialu WSZYSTKO PRZED NAMI (rola: Przewodniczący komisji gminnej)
2012 - BYĆ JAK KAZIMIERZ DEYNA (rola: Teść)
2012 - odc. 28 w serialu PRAWO AGATY (rola: Sędzia)
2011 - odc. 643 w serialu BARWY SZCZĘŚCIA (rola: Profesor, lekarz Sabiny)
2011 - odc. 1735, 1759, 1760, 1764, 1765, 1775 w serialu PLEBANIA (rola: Jubiler)
2011 - odc. 31 w serialu USTA USTA (rola: Rzeczoznawca Zdzisław Struś
2010 - 2011 - odc. 5 w serialu PROSTO W SERCE (rola: Mecenas)
2010 - odc. 60 w serialu OJCIEC MATEUSZ (rola: Jan Karaś, dyrektor finansowy fabryki w Ćmielowie)
2009 - odc. 13 w serialu NAZNACZONY (rola: Ordynator)
2009 - odc. 1358, 1359, 1360 w serialu PLEBANIA (rola: Producent)
2008 - EGO (rola: Ojciec Marcina)
2008 - odc. 93, 101 w serialu KRYMINALNI (rola: Krawczyk, szef Brodeckiego)
2008 - odc. 106 w serialu NIANIA (rola: Pan Drzewiecki)
2007 - odc. 7 w serialu I KTO TU RZĄDZI? (rola: Andrzej, kolega Barbary)
2007 - odc. 111 w serialu DWIE STRONY MEDALU (rola: Członek komisji maturalnej)
2006 - odc. 8 w serialu MROK (rola: Sędzia Jan Morsztyn)
2006 - odc. 432 w serialu M JAK MIŁOŚĆ (rola: Ojciec Stefana)
2006 - odc. 2 w serialu FAŁSZERZE. POWRÓT SFORY (rola: Szef domu maklerskiego)
2006 - odc. 67 w serialu EGZAMIN Z ŻYCIA (rola: Mężczyzna na gali Rubin Records)
2006 - odc. 14 w serialu PITBULL (rola: Pułkownik)
2005 - odc. 50, 51 w serialu PENSJONAT POD RÓŻĄ (rola: Doktor Garlicki)
2005 - odc. 94, 95 w serialu PENSJONAT POD RÓŻĄ (rola: Doktor Polanowski, przyjaciel Barbary)
2005 - odc. 319 w serialu M JAK MIŁOŚĆ (rola: Ojciec Stefana)
2003 - serial NA WSPÓLNEJ (rola: Prezes)
2003 - odc. 142, 147 w serialu M JAK MIŁOŚĆ (rola: Ojciec Stefana)
2003 -odc. 30 w serialu KASIA I TOMEK (rola: Minister Jan Boruta)
2003 - DEFEKT (Obsada aktorska)
2002 - SAMO ŻYCIE (rola: Lipień, prezes Benzopolu)
2001 - ZOSTAĆ MISS (rola: Senator Zdzisław Mauer)
2001 - odc. 8 w serialu PRZEPROWADZKI (rola: Recepcjonista w hotelu Bristol)
2001 - POKOLENIE 2000 (Obsada aktorska)
2001 - serial KLAN (rola: Kuba, internetowy kolega Oli)
2000 - odc. 33 w serialu NA DOBRE I NA ZŁE (rola: Kozłowski, mąż Marii)
2000 - serial KLAN (rola: Dyrektor wydawnictwa High Life)
1993 - LES NOUVEAUX EXPLOITS D ARSENE LUPIN (Obsada aktorska)
1989 - LAWA (Ksiądz Lwowicz w `Scenie Więziennej`)
1988 - LES POSSEDES (rola: Spiskowiec)
1988 - ZAKOLE (Obsada aktorska)
1985 - TEMIDA (Obsada aktorska)
1985 - TANIE PIENIĄDZE (rola: Kierowca)
1984 - 111 DNI LETARGU (Obsada aktorska)
1983 - WIERNA RZEKA (rola: Okularnik)
1983 - NIEDZIELNE IGRASZKI (rola: UB - ek)
1982 - odc. 8 w serialu DOM (rola: Dźwiękowiec na Stadionie Dziesięciolecia)
1981 - WIERNE BLIZNY (rola: Porucznik Wachowiak, oficer śledczy)
1980 - NIC NIE STOI NA PRZESZKODZIE (rola: Praktykant)
1980 - MIŚ (Obsada aktorska)
1979 - KLINCZ (rola: Pastuszek)
1977 - odc. 7 w serialu POLSKIE DROGI (Obsada aktorska)

Spektakle:

2012 - HAMLET (rola: Ksiądz), reż.: M. Englert/Teatr Współczesny Warszawa
2011 - GRAN OPERITA (rola: Szymonowicz), reż.: M. Przybylski/Teatr Współczesny Warszawa
2009 - SZTUKA BEZ TYTUŁU (rola: Marko), reż.: A. Glińska/Teatr Współczesny Warszawa
2008 - PROCES (rola: Sędzia śledczy), reż.: M. Englert
2008 - TO IDZIE MŁODOŚĆ (rola: Towarzysz sekretarz), reż.: M. Englert
2007 - WAGON (rola: Konduktor, Maszynista Zieliński), reż.: K. Zaleski
2006 - WASZA EKSCELENCJA (rola: Chłop), reż.: I. Cywińska
2004 - NIEZNAJOMA Z SEKWANY (rola: Komisarz), reż.: A. Glińska
2003 - STRACONE ZACHODY MIŁOŚCI (rola: Sługa króla Nawarry),
reż.: A. Glińska
2002 - WNIEBOWSTĄPIENIE (rola: Harmonista), reż.: M. Englert
2001 - WIELKANOC (rola: Organista), reż.: E. Axer
1999 - MIESZCZANIN SZLACHCICEM (rola: Śpiewak; Mufti; Turek),
reż.: M. Englert
1998 - NASZE MIASTO (rola: Jeden z chóru), reż.: M. Englert
1996 - SEMIRAMIDA (rola: Żołnierz), reż.: E. Axer
1995 - ZIMOWA OPOWIEŚĆ (rola: Dion; Pasterz), reż.: M. Englert
1995 - MARTWE DUSZE (rola: Ekonom), reż.: M. Englert
1994 - MIŁOŚĆ NA KRYMIE (rola: Pierwszy), reż.: E. Axer
1993 - WIZYTA STARSZEJ PANI (rola: Pierwszy), reż.: W. Adamczyk
1992 - WDOWY (Obsada aktorska), reż.: E. Axer
1991 - WIECZÓR TRZECH KRÓLI (rola: Dworzanin księcia Orsino), reż.: M. Englert
1989 - ŻYCIE I NIEZWYKŁE PRZYGODY... (rola: Mikołaj Kurzow), reż.: M. Englert
1998 - DYLIŻANS (rola: Karczmarz), reż.: M. Englert
1987 - MISTRZ I MAŁGORZATA (rola: Śledczy), reż.: M. Englert
1986 - LORENZACCIO (rola: Banita), reż.: K. Zaleski
1984 - WALKA KARNAWAŁU Z POSTEM (rola: Żołnierz woskowy),
reż.: J. Wiśniewski
1984 - NIECH NO TYLKO ZAKWITNĄ (rola: Jeden z chóru), reż.: K. Zaleski
1983 - SEN NOCY LETNIEJ (rola: Dworzanin), reż.: M. Englert
1982 - PASTORAŁKA (rola: Anioł), reż.: M. Englert
1982 - MAHAGONNY (rola: Mężczyzna z Mahagonny), reż.: K. Zaleski
1981 - BRUDY (rola: Duval), reż.: R. Szejd
1980 - TRYPTYK (rola: Gość pogrzebowy), reż.: E. Axer
1980 - KOBIETA (Obsada aktorska), reż.: M. Englert
1979 - KRAWIEC (rola` Barbarzyńca IV), reż.: E. Axer
1978 - PRZEBUDZENIE WIOSNY (rola: Ernest Robel), reż.: K. Zaleski
1978 - DZIADY KOWIEŃSKIE (rola: Chór), reż.: J. Kreczmar
1977 - KORDIAN (Obsada aktorska), reż.: E. Axer
1976 - TUROŃ (rola: Staszek), reż.: A. Baniukiewicz
1976 - KTOŚ NOWY (rola: Karol Kukuła), reż.: A. Baniukiewicz
1975 - WILKI W NOCY (rola: Jan Morwicz), reż.: A. M. Marczewski
1975 - REWIZOR (rola: Chlestakow), reż.: E. Kołogórska
1974 - ZABOBON CZYLI KRAKOWIACY (Obsada aktorska), reż.: A. Bardini

Spektakle Tv:

2010 - SZTUKA BEZ TYTUŁU (rola: Marko)
2009 - OPERACJA RESZKA (rola: Adwokat francuski)