Paweł Adamski

>> wróć do listy osób
 
  • Paweł Adamski
  • Paweł Adamski
  • Paweł Adamski
  • Paweł Adamski

Płeć mężczyzna
Rok urodzenia 1963
Wzrost 172 cm
Waga 65 kg
Kolor oczu niebieskie
Karnacja jasna
Umiejętności Gra na flecie
Gra na gitarze
Gra na pianinie/fortepianie
Jazda na łyzwach
Jazda na nartach
Koszykówka
Pływanie
Prawo jazdy B
Rower
Siatkówka
Szermierka
Śpiew
Języki obce niemiecki
angielski brit.
poprzednie
następne
> Pobierz portfolio
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

1988 - Wydział Lalkarski PWST we Wrocławiu

Filmografia:

2007 - 28 w BIURO KRYMINALNE Obsada aktorska,
2005 - 39 w FALA ZBRODNI (Grzegorz Wygnański - Gregor),
2004-2009 - PIERWSZA MIŁOŚĆ (serial tv) (bandyta, który przez pomyłkę porwał Marysię Radosz)

Spektakle:

2005 - MAMO, CHCĘ TAŃCZYĆ MAHLERA, reż.: Z.Szumski
2003 - TOASTY I WZNOSZENIA, reż.: Z.Szumski
2001 - WĄTPIENIE RZEŹNIKA, reż.: Z.Szumski
2000 - OBRAZ (Gruby Pan - gościnnie), reż.: J.Lach
1999 - MISTRZ I MAŁGORZATA (Woland-gościnnie), reż.: P.Dąbrowski
1999 - RYSZARD III (Hrabia Richmond), reż.: A.Bubień
1999 - WUJASZEK WANIA (Parobek), reż.: A.Bubień
1999 - WUJASZEK WANIA, forma twórczości: asystent reżysera,
reż.: A.Bubień
1998 - PAN TADEUSZ (Podkomorzy; Buchman), reż.:I.Jun
1997 - GWAŁTU, CO SIĘ DZIEJE (Filip), reż.: A.Bubień
1997 - AGNES (Ginekolog, Mężczyzna w miękkim kapeluszu),
reż.: A.Augustynowicz
1997 - PINOKIO (Wieśniak;Uczeń), reż.: C.Domagała
1996 - MAŁY KSIĄŻĘ (Bankier), reż.: C.Domagała
1996 - MIARKA ZA MIARKĘ (Lucio), reż.: K.Pankiewicz
1996 - KRÓLOWA ŚNIEGU (Szewc, Książę Sampalecsenadeptal, Zbój, Strażnik), reż.: J.Medwecki
1995 - ŚLUBY PANIEŃSKIE (Albin), reż.: Z.Bielawski
1995 - STARA KOBIETA WYSIADUJE (Lekarz), reż.: A.Bubień
1995 - REWIZOR (Ziemlanika), reż.: J.Krasowski J
1995 - ALICJA W KRAINIE CZARÓW (Królik), reż.: J.Medwecki
1995 - ANTYGONA, forma twórczości: asystent reżysera,
reż.: A.Bubień
1995 - ANTYGONA (Jeden z chóru), reż.: A.Bubień
1994 - POSKROMIENIE ZŁOŚNICY (Gremio), reż.: J.Krasowski
1994 - GLĄTWA NOWA CZYLI...(Cielęciewicz), reż.: A.Bubień
1994 - STRASZNY DWÓR (Andre,Cyrulik 2,Konkurent),
reż.: J.Medwecki
1993 - ZEMSTA (Śmigalski), reż.: Z.Bielawski
1993 - CYGANIE Z ANDALUZJI (Cygan), reż.: H.Adamek
1993 - CALINECZKA (Książę Kumak, Pająk 2, Sekretarz 2),
reż.: J.Medwecki
1993 - HISTORIA ŻYWOTA ŚW.MARCINA, reż.:J.Skotnicki
1993 - IGRASZKI Z DIABŁEM (Solfernus), reż.: Z.Bielawski
1992 - BAMBUKO CZYLI...(Kominiarz), reż.: J.Bielunas
1992 - KOLĘDNICY, reż.: J.Skotnicki, Z.Bielawski
1991 - ŚWIĘTOSZEK (Loyal egzekutor), reż.: Z.Bielawski
1991 - Ciuciubabka albo ślepiec (Szef;Kreon), reż.: M.Bober
1990 - ROMANS RÓŻY (Uczeń 3;Próżny 4;Kwiat;Gość 2),
reż.: A.Weltschek
1990 - WIELKANOC (Elis), reż.: E.Myska
1990 - MONACHOMACHIA (Doktor), reż.: J.Zoń
1990 - MARTWE DUSZE (Maniłow; MichaŁ Sobakiewicz), reż.: W.Hołdys
1989 - GMACH (Ajent X), reż.: J.Zoń
1989 - MIŁOŚĆ DO TRZECH POMARAŃCZY (Leandro), reż.: A.Jamróz
1989 - OSTATNIA WIECZERZA (John), reż.: E.Myška
1989 - NOC WALPURGII (Pacjent), reż.: J.Zoń
1989 - OPOWIEŚCI PETERSBURSKIE (Mjr Kowalew;Znaczna Osobistość),
reż.: W.Hołdys
1988 - PRZYGODY PCHŁY SZACHRAJKI (Chłopiec I), reż.: W.Sierpiński