Maria Bujas Łukaszewska

>> wróć do listy osób
 
  • Maria Bujas Łukaszewska
  • Maria Bujas Łukaszewska

Płeć kobieta
Rok urodzenia 1956
Wzrost 156 cm
Waga 70 kg
Kolor włosów blond
Kolor oczu niebieskie
Karnacja jasna
Agent aktorski Agencja Skene
info@skene.pl
+48 22 841 38 21
Umiejętności Gra na pianinie/fortepianie
Jazda na łyzwach
Prawo jazdy B
Śpiew
Języki obce francuski
włoski
rosyjski
Taniec Podstawy
poprzednie
następne
> Pobierz portfolio > Obejrzyj filmy
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

1980 - PWST w Krakowie

Filmografia:

2008 - 340 w NA DOBRE I NA ZŁE (gospodyni księdza),
2008 - ILE WAŻY KOŃ TROJAŃSKI? (kasjerka na dworcu PKS),
2008 - 178, 179 w BARWY SZCZĘŚCIA (Olga),
2007 - KOROWÓD (kobieta),
2006 - 17 w DWIE STRONY MEDALU (kasjerka na dworcu),
2005 - 587, 599 w PLEBANIA (woźna),
2003-2009 - NA WSPÓLNEJ (pani Marylka),
1997-2009 - KLAN (sędzina Sądu Rejonowego prowadząca sprawę uznania zapisu spadkowego Maliny Marczak na rzecz Stanisławy Dorobczyk),
1981 - KŁAMCZUCHA (kelnerka; nie występuje w napisach),
1980 - 1 w Z BIEGIEM LAT, Z BIEGIEM DNI. . . Obsada aktorska

Spektakle:

1980 - POSKROMIENIE ZŁOŚNICY (Biondello, Oberżystka), reż.: A.Polony
1980 - ALBERTUSY. WYPRAWA PLEBAŃSKA. ALBERTUS Z WOJNY (Upływ Czasu I), reż.: J.Krasowski
1980 - WIECZÓR TRZECH KRÓLI (Kurio), reż.: J.Słotwiński
1982 - LISTOPAD (Sędzianka Wojzbonówna), reż.: M.Grabowski
1982 - FANTAZY, reż.: J.Nyczak
1984 - KSIĄŻĘ NIEZŁOMNY (Służebnica-Okrutnica)