Zofia Szulakowska

>> wróć do listy osób
 
  • Zofia Szulakowska
  • Zofia Szulakowska
  • Zofia Szulakowska
  • Zofia Szulakowska
  • Zofia Szulakowska
  • Zofia Szulakowska
  • Zofia Szulakowska

Płeć kobieta
Rok urodzenia 1980
Wzrost 173 cm
Waga 66 kg
Sylwetka proporcjonalna
Kolor włosów szatyn
Kolor oczu mieszane
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży M
Agent aktorski Mirosława Niemczyk
mirka@skene.pl
+48 600 944 321
Umiejętności Gra na pianinie/fortepianie
Gra na gitarze
Jazda konna
Akrobatyka
Pływanie
Jazda na nartach
Języki obce angielski brit.
Taniec Klasyczny
Nowoczesny
Step
Towarzyski
Ludowy
Współczesny
Balet
> Pobierz portfolio
Profile zawodowe
> Aktor
Tworzy również z:
Blueberry Hill Trio
Resume Wykształcenie:

2003 - Absolwentka Wydziału Aktorskiego Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej, Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi (PWSFTviT)

Doświadczenie zawodowe:

Uczestniczka i laureatka wielu festiwali dziecięcych i młodzieżowych, tanecznych, wokalnych i teatralnych oraz konkursów recytatorskich

Udział w wielu filmach amatorskich i studenckich, udział w filmach reklamowych oraz dubbing

Filmografia:

2015 - serial O MNIE SIĘ NIE MARTW (Obsada aktorska)
2015 - odc. 8 w serialu DZIEWCZYNY ZE LWOWA (rola: Kosmetyczka)
2015 - MULTI FREMA (Obsada aktorska)
2014 - serial M JAK MIŁOŚĆ (Obsada aktorska)
2013 - GALERIA (Obsada aktorska)
2013 - odc. w NA WSPÓLNEJ (rola: Agentka nieruchomości)
2009 - odc. 396, 397 w NA DOBRE I NA ZŁE reż. Kordian Piwowarski (rola: Danuta Chmiel - zastępcza sekretarka Trettera)
2007 - odc. 39 w FACECI DO WZIĘCIA reż. Adek Drabiński (rola: Dziewczyna)
2007 - odc. 6 w U PANA BOGA W OGRÓDKU reż. Jacek Bromski (rola: Sprzątaczka)
2006 - Etiuda szkolna SIOSTRY reż. Krzysztof Borówka (rola: Maja)
2007 - EGZAMIN Z ŻYCIA (rola: Pielęgniarka)
2004 - MANTRA Etiuda szkolna (Sekretariat planu)
2002 - SPAĆ SIĘ CHCE Etiuda szkolna (Obsada aktorska)

Spektakle:

2012 - KABARET NA KONIEC ŚWIATA Teatr Na Woli Warszawa
2012 - pOPERA SHOW - autorski spektakl muzyczny (Obsada aktorska, reżyseria, scenariusz, choreografia)
2011 - PRZYCHODZI BABA DO SĄSIADA reż. Edyta Duda-Olechowska / spektakl realizowany w ramach festiwalu `Synteza sztuk` Warszawa
2009 - MARAT/SADE (rola: chór wszystkich światów), reż. Maja Kleczewska / Teatr Narodowy Warszawa
2004 - KOPCIUCH (rola: Dobra Wróżka), reż. Will Pomerantz / Teatr Narodowy Warszawa
2002 - BAAL (rola: Zofia), reż.: M.Fiedor / Teatr Studyjny Łódź
2002 - MIESIĄC NA WSI reż. Andrzej Bubień (role: Wiera Aleksandrowna; Anna Siemionowna) Teatr Studyjny Łódź
1999 - PRZEBUDZENIE WIOSNY (rola: Marta), reż.: P.Miśkiewicz / Teatr Stary Kraków

Muzyka:

2013 - udział w 3 edycji programu X FACTOR POLSKA
2012 - `pOpera Show` - spektakl muzyczny / projekt autorski (reżyseria,
scenariusz, choreografia)
2011 - `Romans z pianistą` - recital, reż. Zofia Szulakowska (wokal, gitara)
2011 - `Deus ex machina` - recital, reż. Zofia Szulakowska (wokal, gitara)
2009 - 2013 - udział w cyklicznych koncertach piwnicy artystycznej im. Marii Koterbskiej w Bielsku-Białej (wokal, gitara)

Inne:

2012/2013 - Realizacja projektu dla dzieci `Teatr od podszewki` w DK Stokłosy w Warszawie
2012/2013 - Scenariusz i reżyseria edukacyjnych spektakli muzycznych dla dzieci granych w wielu placówkach kulturalnych na terenie Warszawy
2009 - 2013 - Prowadzenie grupy teatralnej Teatr `Sto - Kłosów` w DK Stokłosy w Warszawie
2008 - 2012 - Organizacja oraz prowadzenie warsztatów aktorskich w Teatrze Wytwórnia w Warszawie
1999 - Telewizja Katowice (prowadzenie programu lokalnego dla `Roweru Błażeja`)

Nagrody i wyróżnienia:

2001 - Grand Prix na Festiwalu Interpretacji Piosenki Aktorskiej w Bydgoszczy
2003 - Wyróżnienie za rolę Zofii w spektaklu `Baal` na Festiwalu Szkół Teatralnych w Łodzi
2007 - Nagroda specjalna za rolę Mai w filmie pt. `Siostry` na Slow Film Festival - Eger, Węgry