Jacek Opolski

>> wróć do listy osób
 
  • Jacek Opolski
  • Jacek Opolski
  • Jacek Opolski
  • Jacek Opolski
  • Jacek Opolski
  • Jacek Opolski
  • Jacek Opolski
  • Jacek Opolski
  • Jacek Opolski
  • Jacek Opolski
  • Jacek Opolski
  • Jacek Opolski
  • Jacek Opolski
  • Jacek Opolski
  • Jacek Opolski
  • Jacek Opolski
  • Jacek Opolski
  • Jacek Opolski
  • Jacek Opolski
  • Jacek Opolski
  • Jacek Opolski
  • Jacek Opolski

Płeć mężczyzna
Rok urodzenia 1944
Wzrost 178 cm
Waga 58 kg
Sylwetka szczupła
Kolor włosów szpakowate
Kolor oczu niebieskie
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży M
Agent aktorski Mirosława Niemczyk
mirka@skene.pl
+48 600 944 321
Umiejętności Pantomima
Gra na pianinie/fortepianie
Gra na gitarze
Prawo Jazdy A
Prawo jazdy B
Jazda konna
Powożenie
Szermierka
Pływanie
Jazda na łyzwach
Języki obce angielski brit.
niemiecki
francuski
rosyjski
ukraiński
Taniec Podstawy
> Pobierz portfolio > Obejrzyj filmy
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

ZASP - Egzamin eksternistyczny dla aktorów dramatu

Doświadczenie zawodowe:

Aktor Teatru im. W.Horzycy w Toruniu

Filmografia:

2017 - odc. 7 w serialu W RYTMIE SERCA (rola: wędkarz, mieszkaniec Kazimierza Dolnego)
2016 - serial NA NOŻE (rola: Pan Jan)
2016 - serial PRZYJACIÓŁKI (rola: Starszy Pan)
2015 - serial KLAN (rola: Właściciel)
2015 - SMOLEŃSK (rola: Ksiądz Kapelan)
2014 - KLUB WŁÓCZYKIJÓW (rola: Robiś)
2013 - ARIZONA W MOJEJ GŁOWIE (rola: Mężczyzna z narzędziami)
2012 - PARADOKS (rola: Pan w kombinezonie 2)
2012/2013 - Serial LEKARZE (stała rola: Portier Stanisław), reż.: Filip Zylber, Marcin Wrona
2010 - serial BARWY SZCZĘŚCIA (rola: Tobiasz)
2010 - odc. 8 w NOWA (Pan Stefan - pensjonariusz domu starców)
2009 - REWERS (Dozorca)
2009 - odc. 7 w NAZNACZONY (Świadek)
2008 - OBCY VI (Listonosz)
2007 - odc. 487 w M JAK MIŁOŚĆ (Listonosz)
1997 - 2008 - KLAN (Pijaczek - kolega zamordowanego Zbigniewa Rzepika)

Spektakle:

1988 - BAŁWANKOWA BAJKA (Dziadek Mróz - asystent reżysera),
reż.: L.Śmigielski
1988 - BAJKA O DOBRYM SMOKU (Aktor, Rozbójnik), reż.: J.Piekarska
1987 - CHODZI CHODZI BAJ PO ŚWIECIE reż.: M.Abramowicz
1987 - ZMIERZCH (Urusow), reż.: K.Meissner
1984 - BALLADYNA (Jeden z gminu, Pustelnik + asystent reżysera), reż.: K.Meissner
1984 - OPERA ŻEBRACZA (Jack), reż.: W.Maryański
1984 - FERDYDURKE (Młodziak), reż.: W.Śmigasiewicz
1984 - STRACH I NĘDZA TRZECIEJ RZESZY (Esesman), reż.:A.Domańska
1982 - SZKARŁATNA WYSPA (Olaboga II + asystent reżysera),
reż.: E.Wojtaszek
1981 - SEN NOCY LETNIEJ (Lizander), reż.: K.Meissner
1981 - OPERA ZA TRZY GROSZE (Żebrak), reż.:A.Rozhin
1981 - LĘKI PORANNE (Bis), reż.: K.Rotnicki
1981 - DYL SOWIZDRZAŁ (Josse + asystent reżysera),
reż.: K.Szachnowski
1980 - TRAGEDIA ROMEA I JULII (Wawrzyniec), reż.: A.Rozhin
1980 - EGZAMIN (Wizytator + asystent reżysera), reż.: K.Szachnowski
1979 - SEN NOCY LETNIEJ (Lizander + asystent reżysera),
reż.: K.Meissner
1979 - REPORTAŻ(Pierwszy), reż.: J.Gruca
1979 - OPERA ZA TRZY GROSZE (Matyjas - Kikut), reż.: W.Jesionka
1977 - PRZEDSTAWIENIE HAMLETA (Simurina), reż.: B.Cybulski
1976 - WYPRAWA PO ZIELONY METAL (Achilles + asystent reżysera), reż.: E.Kołogórska
1976 - ŚLUBY PANIEŃSKIE (Jan + asystent reżysera), reż.: E.Aniszczenko
1975 - POSKROMIENIE ZŁOŚNICY (Hortencjusz), reż.: M.Fridrich
1974 - NIEMCY (Willi), reż.: M.Broniewska
1974 - KSIĘŻNICZKA NA OPAK WYWRÓCONA (Roberto + asystent reżysera), reż.: E.Kołogórska
1973 - SZKODA WĄSÓW (Erast),reż.: A.Obidniak
1973 - ECH, JABŁUSZKO (Artysta + asystent reżysera), reż.: E.Kołogórska
1972 - REWOLWER (Ulicznik), reż.: M.Daszewski
1971 - IGRASZKI Z DIABŁEM (Anioł), reż.: J.Ukleja
1970 - WESELE FIGARA (Pedrillo), reż.: J.Ukleja
1970 - CZŁOWIEK Z TEKĄ (Goga), reż.: T.Przystawski
1969 - DZIŚ DO CIEBIE PRZYJŚĆ NIE MOGĘ, reż.: I.Kanicki
1968 - ROMEO I JULIA (Benvolio), reż.: L.E.Stefański
1968 - WILCZE DOŁY (Michał Wilk), reż.: J.Błeszyński
1967 - TRĘBACZE, reż: T.Targońska, J.Błeszyński