Piotr Pilitowski

>> wróć do listy osób
 
  • Piotr Pilitowski
  • Piotr Pilitowski
  • Piotr Pilitowski
  • Piotr Pilitowski
  • Piotr Pilitowski
  • Piotr Pilitowski

Płeć mężczyzna
Rok urodzenia 1966
Wzrost 176 cm
Waga 75 kg
Sylwetka proporcjonalna
Kolor włosów szatyn
Kolor oczu niebieskie
Karnacja jasna
Agent aktorski Agencja Skene
info@skene.pl
+48 22 841 38 21
Umiejętności Prawo jazdy B
Jazda konna
Języki obce angielski brit.
Taniec Podstawy
> Pobierz portfolio
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

1988 - PWST w Krakowie

Filmografia:

2017 - sezon 4 odc. 1 w serialu DRUGA SZANSA. CZWARTY SEZON (rola: doktor Czyżyk)
2017 - odc. 11 w serialu LEKARZE NA START (rola: Stefan, ojciec Mariusza)
2017 - odc. 663, 664, w serialu NA DOBRE I NA ZŁE (rola: komornik)
2017 - odc. 685 w serialu NA DOBRE I NA ZŁE (rola: komornik Błażej)
2016 - odc. 197 w serialu OJCIEC MATEUSZ (rola: Paweł Dąbrowski, mąż Julii)
2015 - odc. 90 w serialu PRAWO AGATY (rola: Sędzia)
2014 - OBYWATEL (rola: Prowadzący program `Z wiarą na Ty`)
2013 - odc. 80 w serialu HOTEL 52 (rola: Jacek, ojciec Magdy)
2013 - odc. 33 w serialu LEKARZE (rola: Lekarz, konsultant Izy)
2012 - WSZYSTKIE KOBIETY MATEUSZA (rola: Michał Kłos, syn Karoliny i Mateusza)
2011 - odc. 130, 132 w serialu GALERIA (rola: Notariusz)
2011 - serial REZYDENCJA (rola: Redaktor `Polski Tv`)
2011 - odc. 33, 34 w serialu USTA USTA (rola: agent Tomek),
2010 - odc. 59 w serialu OJCIEC MATEUSZ (rola: Rafał Iwiński, agent Eweliny Linde; w napisach nazwisko: Pilitkowski),
2009 - 1285,1291,1334-1346,1355,1356,1359,1379-1382, 1385,1387-1389,1393-1395,1407-1410,1411/1412 w serialu PLEBANIA (rola: nauczyciel fizyki),
2009 - serial MAJKA (rola: mecenas Winiarski),
2009 - GENERAŁ NIL (obrońca Jerzy Mering),
2008 - odc. 1161,1164,1166,1172,1176 w serialu PLEBANIA (rola: nauczyciel fizyki),
2008 - NIEZAWODNY SYSTEM (rola: klient antykwariatu),
2008 - odc. 106 w serialu NIANIA (rola: jubiler),
2008 - 6 w HOTEL POD ŻYRAFĄ I NOSOROŻCEM (rola: terrarysta Jaszczur),
2008 - 19,23,24 w GLINA (rola: informatyk Machwitz),
2008 - 102 w FALA ZBRODNI (rola: Janusz Miklas, lekarz prowadzący Witka Nawrockiego),
2008 - 90,98 w BARWY SZCZĘŚCIA (rola: Zbigniew, szef Piotra Walawskiego),
2007 - REGINA (rola: lekarz),
2007 - odc. 5 w serialu EKIPA (rola: magazynier),
2006 - serial KOPCIUSZEK (rola: Fred),
2005 - ZAKOCHANY ANIOŁ (rola: zakonnik),
2004 - THE ARYAN COUPLE (rola: pasażer w pociągu),
2004- serial PENSJONAT POD RÓŻĄ (rola: Ksawery Kraiński, współwłaściciel pensjonatu),
2004 - MÓJ NIKIFOR (Piotr, asystent dyrektorki Zachęty),
2004 - KAROL. A MAN WHO BECAME POPE (lekarz w USA),
2003-2009 - NA WSPÓLNEJ (rola: Jurga),
2002-2009 - SAMO ŻYCIE (lekarz psychiatra m.in. zajmujący się Anną Szpunar, także gość na wieczorze autorskim Leszka Retmana w Klubie Lekarza),
2002 - 94)w NA DOBRE I NA ZŁE (pacjent Jacek Grodzicki),
2002 - 98 w M JAK MIŁOŚĆ (psycholog policyjny),
1997 - 7)w SŁAWA I CHWAŁA Obsada aktorska,
1988 - KOLORY KOCHANIA (Stanisław, syn Amelii)