Małgorzata Abramowicz

>> wróć do listy osób
 
  • Małgorzata Abramowicz
  • Małgorzata Abramowicz
  • Małgorzata Abramowicz
  • Małgorzata Abramowicz

Płeć kobieta
Rok urodzenia 1966
Wzrost 164 cm
Waga 60 kg
Kolor włosów rudy
Kolor oczu zielone
Agent aktorski Agencja Skene
info@skene.pl
+48 22 841 38 21
Umiejętności Pantomima
Śpiew
Gra na gitarze
Prawo jazdy B
Pływanie
Nurkowanie
Siatkówka
Jazda na łyzwach
Języki obce angielski brit.
rosyjski
Taniec Podstawy
poprzednie
następne
> Pobierz portfolio
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

PWST Białystok

Filmografia:

1989 - KOŁYSANKA (Marziano R. ) Obsada aktorska

Spektakle:

2008 - S.O.S. GINĄCEJ MIŁOŚCI (Pani Bufetowa), reż.: J.Wernio
2008 - IN EXTREMIS.HISTORIA ABELARDA I HELOIZY (Maria),
reż.: I.Kempa
2008 - HAMLET (Aktorka kabaretowa), reż.: M.Bogajewska
2008 - OBYWATEL. HISTORIA Z PIOSENKAMI REPUBLIKI,
reż.: J.Bończyk
2007 - PAKUJEMY MANATKI.KOMEDIA NA OSIEM POGRZEBÓW (Cypora),
reż.: I.Kempa
2007 - NIESTWORZONA HISTORIA ALBO OSTATNI TATUŚ (Wróżka),
reż.: G.Gietzky
2006 - PUŁAPKA (Szewcowa; Oprawca), reż.:P.Gothar
2006 - SEN NOCY LETNIEJ (Pajęczynka), reż.: P.Łysak
2006 - MEDEA (Lalka), reż.: M.Wierzchowski
2006 - OPERA ŻEBRACZA (Lucy), reż.: Zespół
2005 - UROCZYSTOŚĆ (Mette, żona Michaela), reż.: N.Rakowski
2004 - MERYLIN MONGOŁ (Inna), reż.: N.Rakowski
2004 - HERBACIANE NONSENSY, reż.: C.Domagała
2003 - MARAT/SADE (Siosta zakonna), reż.: A.Bubień
2003 - KOPCIUSZEK (Macocha), reż.: W.Komasa
2002 - MORALNOŚĆ PANI DULSKIEJ (Juliasiewiczowa), reż.: A.Bubień
2002 - FRANCISZEK VILLON NA DWORCU..., reż.: M.Stebnicka
2001 - IWONA KSIĘŻNICZKA BURGUNDA (Dama dworu),
reż.: A.Rozhin
2001 - KLAN WDÓW (Marcelina), reż.: E.Marcinkówna
2001- KOCHAM PARYŻ, reż.: J.Bielunas
2000 - W 80 DNI DOOKOŁA ŚWIATA (Dziennikarka;Hinduska;Aktorka),
reż.: J.Bielunas
2000 - DAMY I HUZARY (Pani Dyndalska), reż.: A.Bubień
1991 - PIĘKNA LUCYNDA (Ciotka Utciszewska), reż.: W.Komasa
1999 - Ryszard III (Dama dworu), reż.: A.Bubień
1999 - SKĄPIEC (Eliza), reż.: B.Semotiuk
1999 - GRA (Asystentka; Żona 2), reż.: C.Domagała
1998 - PAN TADEUSZ (Telimena), reż.: I.Jun
1997 - OŻENEK (Duniasza), reż.: M.Fiedor
1997 - AGNES (Właścicielka pralni), reż.: A.Augustynowicz
1997 - PINOKIO (Kolombina; Kuna 1;Uczeń), reż.: C.Domagała
1995 - AWANTURA W CHIOGGI (Orsetta), reż.: W.Komasa
1995 - ZACZAROWANE JEZIORO (Dziewczyna), reż.: W.Janicki
1995 - OPERA ZA TRZY GROSZE (Polly Peachum), reż.: M.Stebnicka
1994 - ZEMSTA (Klara), reż.: K.Meissner
1994 - CUD MNIEMANY, CZYLI KRAKOWIACY I GÓRALE (Basia, Krakowianka), reż.: A.Rozhin
1994 - KUPIEC WENECKI (Jessica), reż.: K.Warlikowski
1993 - BIESY (Maria Szatow), reż.: J.Maciejowski
1993 - HISTORIA O MIŁOSNEJ (Diabeł), reż.: B.Semotiuk
1993 - PIOSENKI PRZED TRYBUNAŁEM (Markietanka), reż.: M.Stebnicka
1992 - REWIZOR (Awdokia), reż.: K.Meissner
1992 - WARIATKA Z CHAILLOT (Kwiaciarka), reż.: J.Błeszyński
1992 - ZŁOTA RÓŻKA , reż.: J.Bielunas
1992 - BYK NA DACHU (Arletka), reż.: W.Kępczynski
1991 - KOPCIUSZEK (Klorynda), reż.: W.Kępczyński
1991 - TRAGIK ZMARŁY MIMO WOLI (Tatiana Aleksiejewna),
reż.: P..Cieplak
1991 - BIAŁE MAŁŻEŃSTWO (Młoda kobieta), reż.: J.Maciejowski
1990 - ŻOŁNIERZ KRÓLOWEJ MADAGASKARU (Kelnereczka-baletniczka, Podróżna), reż.: P..Cieplak