Ryszarda Celińska

>> wróć do listy osób
 
  • Ryszarda Celińska
  • Ryszarda Celińska
  • Ryszarda Celińska
  • Ryszarda Celińska
  • Ryszarda Celińska
  • Ryszarda Celińska
  • Ryszarda Celińska
  • Ryszarda Celińska

Płeć kobieta
Rok urodzenia 1960
Wzrost 172 cm
Waga 67 kg
Kolor włosów rudy
Kolor oczu brązowe
Karnacja jasna
Umiejętności Jazda na nartach
Pływanie
Prawo jazdy B
Rower
Języki obce rosyjski
angielski brit.
> Pobierz portfolio
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

Studio Aktorskie przy Teatrze Wybrzeże

Filmografia:

2006 - GLASS LIPS (starsza matka),
2001 - 47 w ŚWIĘTA WOJNA (Kowolikowa)

Spektakle:

1983 - PAN DAMAZY, reż.: J.Afanasjew
1983 - REPORTAŻ Z POP-FESTIWALU, reż.: K.Gordon
1983 - ANTYGONA, reż.: M.Okopiński
1985 - TEATR (Kolombina; Onastryk; Głos III), reż.: R.Ronczewski
1985 - SCENY Z SZEKSPIRA, reż.: I.Mielczarek
1985 - W MAŁYM DWORKU (Józef Maszejko), reż.: R.Major
1985 - HUŚTAWKA (Sophia; Królowa), reż.: M.Kochańczyk
1986 - KSIĘŻNICZKA TURANDOT (Adelma), reż.: D.Miłkowski
1989 - SUBLOKATORKA (Dziewczynka z Domu Dziecka),
reż.: J.Maciejowski
1989 - CZARUJĄCY ŁAJDAK (Maria Desnouettes), reż.: J.Czernecki
1990 - WIECZÓR TRZECH KRÓLI (Oliwia), reż.: J.Maciejowski
1991 - WESELE FIGARA (Druhna), reż.: B.Tosza
1991 - SKIZ (Służąca), reż.: E.Kutryś
1992 - WUJASZEK WANIA (Sonia), reż.: J.Zegalski
1993 - WIELKANOC (Eleonora), reż.: Z.Najmoła
1994 - ZIELONY KSIĘŻYC, reż.: M.Pacuła
1996 - NIEBEZPIECZNE ZWIĄZKI (Markiza de Merteuil),
reż.: W.Nurkowski
1997 - ZMIERZCH (Sąsiadka), reż.: J.Ostrowski
1998 - KSIĘŻNICZKA NA OPAK WYWRÓCONA (Flora), reż.: Z.Bogdański
1998 - KORDIAN (Violetta,Archanioł,Dama), reż.: Z.Zasadny
1999 - OPERA ZA TRZY GROSZE (Betty), reż.: J.Bunsch
1999 - PRZYGODY TOMKA SAWYERA (Mrs Harper), reż.: J.Szurmiej
1999 - REWIZOR (Anna Andriejewna), reż.: J.Bunsch
2000 - DEKAMERON (Maria), reż.: J.Klimsza
2000 - CALINECZKA (Matka), reż.: H.Konwiński
2000 - SZEWCY (Dziwka Bosa), reż.: B.Wyszomirski
2001 - OPERETKA (Matka Albertynki), reż.: J.Bunsch
2002 - WESELE (Klimina), reż.: B.Ciosek
2002 - KRAM Z PIOSENKAMI, reż.: H.Konwiński
2003 - PRYWATNA KLINIKA (Magda), reż.: J.Fedorowicz
2003 - EDITH I MARLENE (Mody Soyka), reż.: E.Markowska
2004 - KOLACJA DLA GŁUPCA (Marlene), reż.: A.Celiński
2004 - ŚLUB (Dama dworu), reż.: J.Bunsch
2004 - OŻENEK (Arina Pantelejmonowna), reż.: B.Ciosek
2005 - KOPCIUSZEK, reż.: H.Konwiński
2006 - TAŃCE W BALLYBEG (Maggie), reż.: K.Deszcz
2006 - SZWACZKI (Maria Miracle), reż.: A.Celiński
2007 - WYZWOLENIE (Maska X, Hestia), reż.: B.Ciosek
2007 - SZEHEREZADA, CZYLI DISCO-POLO (Żaneta), reż.: A.Celiński
2007 - KRZESIWO (Dama II), reż.: K.Deszcz
2007 - KARTOTEKA (Olga, Pani), reż.: J.Wernio
2007 - PRYWATNA KLINIKA (Magda Farrow), reż.: Z.Leraczyk, W.Leśniak
2008 - ANIA Z ZIELONEGO WZGÓRZA (Pani Spencer), reż.: J.Szurmiej
2009 - STOSUNKI NA SZCZYCIE (Lady Gillian Partridge), reż.: P.Pitera
2009 - WESOŁE KUMOSZKI Z WINDSORU (Pani Ford), reż.: K.Deszcz
2009 - KRÓLEWNA ŚNIEŻKA (Sowa), reż.: K.Suszka