Jakub Ulewicz

>> wróć do listy osób
 
  • Jakub Ulewicz
  • Jakub Ulewicz
  • Jakub Ulewicz
  • Jakub Ulewicz
  • Jakub Ulewicz
  • Jakub Ulewicz
  • Jakub Ulewicz
  • Jakub Ulewicz
  • Jakub Ulewicz
  • Jakub Ulewicz
  • Jakub Ulewicz
  • Jakub Ulewicz
  • Jakub Ulewicz
  • Jakub Ulewicz
  • Jakub Ulewicz

Płeć mężczyzna
Rok urodzenia 1967
Wzrost 182 cm
Waga 81 kg
Sylwetka proporcjonalna
Kolor włosów szatyn
Kolor oczu brązowe
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży L
Agent aktorski Agencja Skene
info@skene.pl
+48 22 841 38 21
Umiejętności Prawo jazdy B
Jazda konna
Języki obce angielski brit.
rosyjski
Taniec Podstawy
> Pobierz portfolio > Obejrzyj filmy
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

1989 - Dyplom PWST im. L.Solskiego w Krakowie, Wydział Aktorski

Doświadczenie zawodowe:

Od 2004 - Aktor Teatru Polskiego im. H.Konieczki w Bydgoszczy
1998 - 2004 - Aktor Teatru Polskiego w Poznaniu
1989 - 1993 - Aktor Teatru Nowego w Poznaniu
1993 - 1998 - Aktor Teatru im. W.Bogusławskiego w Kaliszu

Filmografia:

2012 - odc. 2 w PRAWO AGATY (pracodawca)
2012 - SUPERMARKET (funkcjonariusz)
2011 - odc. 33 w HOTEL 52 (kierowca limuzyny)
2011 - LINIA ŻYCIA (ojciec Martyny Gawlik)
2011 - odc. 75 w OJCIEC MATEUSZ (Roman Płoński - właściciel `Euro-Oil`)
2011 - odc. 1793 w PLEBANIA (szef)
2011 - odc. 7, 13 w UKŁAD WARSZAWSKI (oficer dyżurny)
2011 - odc. 27 w USTA USTA (Stefan)
2010 - LINCZ (sędzia)
2010 - odc. 53 w OJCIEC MATEUSZ (Obsada aktorska)
2009 - odc. 270, 277, 292, 308 w BARWY SZCZĘŚCIA (lekarz)
2009 - odc. 18 w CZAS HONORU (Obsada aktorska)
2009 - GENERAŁ NIL (sekretarz Bieruta)
2009 - odc. 12 w SIOSTRY (burmistrz)
2008 - odc. 31 w WYDZIAŁ ZABÓJSTW (policjant)
2008 - odc. 12 w TRZECI OFICER (oficer dyżurny)
2008 - SKORUMPOWANI (Obsada aktorska; w napisach inicjał imienia: K.)
2008 - odc. 594 w M JAK MIŁOŚĆ (Andrzej - mąż Agaty)
2008 - odc. 91 w KRYMINALNI (policjant)
2008 - odc. 42 w I KTO TU RZĄDZI? (ojciec)
2008 - odc. 11 w CZAS HONORU (Obsada aktorska)
2008 - odc. 13 w 39 I PÓŁ (policjant)
2007 - 2009 - TYLKO MIŁOŚĆ (policjant z Wydziału Ruchu Drogowego, który zatrzymał do kontroli samochód należący do Rafała Roznera)
2007 - odc. 896 w PLEBANIA (kierowca limuzyny)
2007 - odc. 62 w NIANIA (sprzedawca)
2007 - odc. 306 w NA DOBRE I NA ZŁE (mężczyzna)
2007 - odc. 76 w KRYMINALNI (dyżurny policjant)
2007 - odc. 87 w KRYMINALNI (policjant)
2007 - odc. 82, 83 w FALA ZBRODNI (doktor)
2006 - odc. 248 w NA DOBRE I NA ZŁE (kierowca)
2006 - odc. 55 w KRYMINALNI (policjant)
2006/2007 - KOPCIUSZEK (agent ubezpieczeniowy)
2006 - odc. 69 w EGZAMIN Z ŻYCIA (mężczyzna)
2005 - odc. 582 w PLEBANIA (Obsada aktorska)
2005 - odc. 16, 26 w KRYMINALNI (policjant w szpitalu)
2005 - odc. 17, 27, 30, 35 w KRYMINALNI (policjant)
2005 - odc. 36 w FALA ZBRODNI (Obsada aktorska)
2005 - odc. 8 w EGZAMIN Z ŻYCIA (właściciel hali)
2005 - odc. 3 w ANIOŁ STRÓŻ (klient w restauracji)
2004 - 2009 - PIERWSZA MIŁOŚĆ (klient Moniki Wagner)
2004/2005 - odc. 1 w OFICER (taksówkarz)
2004 - MÓJ NIKIFOR (kelner)
2004 - odc. 1, 4 w KRYMINALNI (policjant)
2004 - odc. 11 w GLINA (policjant na Dworcu Centralnym)
2003 - 2009 - NA WSPÓLNEJ (mechanik)
2003 - 2005 - serial KLAN (lekarz urolog badający Antoniego Zabużańskiego)
2003 - odc. 195 w M JAK MIŁOŚĆ (klient w myjni)
2002 - odc. 119 w NA DOBRE I NA ZŁE (kierowca)
2002 - BEZ LITOŚCI (policjant)
2001 - odc. 42 w MIASTECZKO (brat księdza Andrzeja)
2000 - odc. 38 w 13 POSTERUNEK 2 (Obsada aktorska)
1999 - PIERWSZY MILION (Obsada aktorska)
1998 - odc. 5 w EKSTRADYCJA 3 (Obsada aktorska)
1994 - ŚMIERĆ JAK KROMKA CHLEBA (Obsada aktorska)
1987 - ŚMIERĆ JOHNA L. (Obsada aktorska)

Krótki metraż, dokument, animacja:

2008 - MY CICHOCIEMNI. GŁOSY ŻYJĄCYCH (konduktor)
2005 - SMOK Z OXY (Obsada aktorska)
2003 - MAGDALENA ABAKANOWICZ (Lektor)

Teatr TV:

1998 - CZYŚCIEC (Michał), reż.: J.Kijowski
1995 - TRZEWIKI SZCZĘŚCIA (Herold), reż.: B.Borys-Damięcka
1989 - DZIECI ARBATU (Obsada aktorska), reż.: K.Kutz
1990 - DO PIACHU... (Kiliński), reż.: K.Kutz

Teatr Polskiego Radia:

2010 - SOMOSIERRA (Sokołowski), reż.: P.Łysak
2011 - CIAŁA OBCE (Pan w mundurze), reż.: P.Wodziński

Nagrody:

1989 - Nagroda aktorska za rolę Aloszy Karamazowa w `BRACIACH` na VII Ogólnopolskim Przeglądzie Spektakli Dyplomowych Szkół Teatralnych w Łodzi
1994 - Wyróżnienie za rolę Billego w `LOCIE NAD KUKUŁCZYM GNIAZDEM` Wassermana w Teatrze im. W.Bogusławskiego w Kaliszu na XXXIV Kaliskich Spotkaniach Teatralnych
1995 - Wyróżnienie dyrektora Teatru im. Wojciecha Bogusławskiego w Kaliszu