Gizela Bortel

>> wróć do listy osób
 
  • Gizela Bortel
  • Gizela Bortel
  • Gizela Bortel
  • Gizela Bortel
  • Gizela Bortel
  • Gizela Bortel
  • Gizela Bortel
  • Gizela Bortel
  • Gizela Bortel
  • Gizela Bortel
  • Gizela Bortel
  • Gizela Bortel

Płeć kobieta
Rok urodzenia 1974
Wzrost 168 cm
Waga 53 kg
Sylwetka szczupła
Kolor włosów ciemny blond
Kolor oczu niebieskie
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży S
Agent aktorski Agencja Skene
info@skene.pl
+48 22 841 38 21
Umiejętności Gra na skrzypcach
Prawo jazdy B
Jazda konna
Pływanie
Tenis ziemny
Języki obce niemiecki
Taniec Nowoczesny
> Pobierz portfolio
Profile zawodowe
> Aktor
Tworzy również z:
Miłość z dostawą do domu

Resume Wykształcenie:

PWST Wrocław

Filmografia:

2008 - 39 w WYDZIAŁ ZABÓJSTW (opiekunka matki Malarza),
2008 - 4 w CZAS HONORU (kobieta wychodząca z getta),
2007 - RYŚ (dublerka Rudej),
2007 - 291 w NA DOBRE I NA ZŁE (mama Oli),
2007 - 41 w FACECI DO WZIĘCIA (instruktorka w szkole naturalnego rodzenia),
2007 - 78,85,97 w EGZAMIN Z ŻYCIA (pielęgniarka Mariola),
2006 - 42 w MAGDA M. (żona klienta),
2006 - JOB CZYLI OSTATNIA SZARA KOMÓRKA (matka z prowincji),
2006 - 53,60,62,66,69 w EGZAMIN Z ŻYCIA (pielęgniarka Mariola),
2005 - 28 w KRYMINALNI (wychowawczyni),
2004 - 5 w TALKI Z RESZTĄ (dziewczyna),
2004 - 181,182 w NA DOBRE I NA ZŁE (recepcjonistka w hotelu),
2004 - JAK KRĘCIĆ Z DZIEWCZYNAMI CZ. 2 (5; seria 2) w CZEGO SIĘ BOJĄ FACECI, CZYLI SEKS W MNIEJSZYM MIEŚCIE (głos spikerki w tv),
2003-2009 - NA WSPÓLNEJ (4 role: recepcjonistka w agencji Burzy, klientka salonu Ewy, kasjerka, przedszkolanka),
2003 - 152 w NA DOBRE I NA ZŁE (recepcjonistka),
2002-2009 - SAMO ŻYCIE (3 role: policjantka na Komisariacie Policji, na którym Barbara i Andrzej Kornaccy zgłaszali zaginięcie córki Małgorzaty (odcinek: 580; w napisach nazwisko: Gizela Bartel); ekspedientka w Centrum Ślubnym Maggio Ramatti, w którym suknię ślubną kupowała Tamara Leszczyńska (odcinek: 858); funkcjonariuszka Straży Miejskiej interweniująca pod drzwiami mieszkania Karoliny Kiki Bernsztajn pod którymi awanturował się Łukasz Dunin (odcinek: 1276)),
1997-2009 - KLAN (bezrobotna kobieta poszukująca pracy w Rejonowym Urzędzie Pracy zaczepiona przez Annę Surmacz, która zaproponowała jej by została matką dziecka jej męża Tadeusza Koziełły - Kozłowskiego (sezon 2005/2006)),
1996 - DZIEŃ WIELKIEJ RYBY (kioskarka Czesia)

Spektakle:

Ballady i romanse
reżyseria: Orzechowski Adam
teatr: Teatr Polski Poznań
data premiery: 1998-09-12

Pożegnanie (Mizzi Gruber)
reżyseria: Znaniecki Michał
teatr: Teatr Polski Poznań
data premiery: 1998-09-19

Peepshow. Życiorys fikcyjny (Matka)
reżyseria: Kruszczyński Piotr
teatr: przedstawienie impresaryjne
data premiery: 1998-12-11

Mimika (Początkująca Aktorka)
reżyseria: Grządziela Przemysław
teatr: Teatr Polski Poznań
data premiery: 1999-01-09

Ślub (Dama)
reżyseria: Rościszewski Krzysztof
teatr: Teatr Polski Poznań
data premiery: 1999-03-27

Śluby panieńskie (Aniela)
reżyseria: Buchwald Jan
teatr: Teatr Polski Poznań
data premiery: 1999-09-25

Nasza jest noc
reżyseria: Janicki Władysław
teatr: Teatr Polski Poznań
data premiery: 1999-10-09

Przygody Pinokia (Pulczinella; Chłopiec III)
reżyseria: Warzecha Edward
teatr: Teatr Polski Poznań
data premiery: 2000-02-25

Norblin Zakład Wytopu Snów imieniem Zantmana
reżyseria: Czuj Łukasz
teatr: przedstawienie impresaryjne
data premiery: 2004-10-23

Parady (Zerzabella w Tercecie)
reżyseria: Zaleski Krzysztof
teatr: Teatr Syrena Warszawa
data premiery: 2005-06-10

Pecunia non olet? (Agnieszka)
reżyseria: Malajkat Wojciech
teatr: Teatr Syrena Warszawa
data premiery: 2005-10-28

Peer Gynt
reżyseria: Pasieczny Marek
teatr: Teatr Montownia Warszawa
data premiery: 2005-12-15

Klub hipochondryków 2, czyli..
reżyseria: Malajkat Wojciech
teatr: Teatr Syrena Warszawa
data premiery: 2006-10-21

Wołodia Wysocki. Ósmy grzech
reżyseria: Kołakowski Roman
teatr: Teatr Syrena Warszawa
data premiery: 2007-06-22

Don Kichot. Hipoteza (Wokal)
reżyseria: Ryl-Krystianowski Janusz
teatr: Teatr Animacji Poznań
data premiery: 2008-03-30

Kram z piosenkami (Córka, Ona)
reżyseria: Adamik Laco
teatr: Teatr Syrena Warszawa
data premiery: 2008-10-17