Jan Jeruzal

>> wróć do listy osób
 
  • Jan Jeruzal
  • Jan Jeruzal
  • Jan Jeruzal
  • Jan Jeruzal
  • Jan Jeruzal
  • Jan Jeruzal
  • Jan Jeruzal
  • Jan Jeruzal
  • Jan Jeruzal
  • Jan Jeruzal
  • Jan Jeruzal

Płeć mężczyzna
Rok urodzenia 1938
Wzrost 165 cm
Waga 70 kg
Sylwetka drobna
Kolor włosów pieprz i sól
Kolor oczu szare
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży M
Agent aktorski Agencja Skene
info@skene.pl
+48 22 841 38 21
Umiejętności Prawo jazdy B
Jazda konna
Żeglarstwo
Języki obce angielski brit.
rosyjski
Taniec Podstawy
> Pobierz portfolio
Profile zawodowe
> Aktor> Reżyser
Resume Wykształcenie:

* 1963 - Wydział Lalkarski PWST w Krakowie
* 1964 - Wydział Aktorski PWST w Krakowie
* 1978 - Wydział Reżyserski PWST w Warszawie; dyplom 1980

Filmografia:

* 2008 - 342 w NA DOBRE I NA ZŁE (pacjent),
* 2007-2009 - TYLKO MIŁOŚĆ (mężczyzna wskazujący drogę Tomaszowi Ratajowi),
* 2007 - 9 w DETERMINATOR (portier),
* 2007 - BRACISZEK (proboszcz),
* 2006 - 7 w MROK (cieć),
* 2006 - JOB CZYLI OSTATNIA SZARA KOMÓRKA (dziadek kulturysty),
* 2004 - 11 w KRYMINALNI (dozorca),
* 2003 - TYGRYSY EUROPY (2003) Obsada aktorska,
* 2003 - SYMETRIA (Zgredzik),
* 2003-2009 - NA WSPÓLNEJ (rowerzysta),
* 2002-2009 - SAMO ŻYCIE (2 role: sześćdziesięciosiedmioletni pacjent fizykoterapeutki Julity Korzeniewskiej (odcinek: 403); staruszek w parku, z którym o kobietach rozmawiał Jarosław Kubiak (odcinek: 1067)),
* 2002 - QUO VADIS (serial tv) (mężczyzna; w czołówce nazwisko: Jaruzel),
* 2001 - QUO VADIS (mężczyzna; w czołówce nazwisko: Jaruzel),
* 2001 - 4 w MARSZAŁEK PIŁSUDSKI Obsada aktorska,
* 2000 - SUKCES (2000) Obsada aktorska,
* 2000-2001 - ADAM I EWA (2 role: tragarz (2000); Markowski, właściciel sklepu z pamiątkami, sąsiad galerii Nowickiego (2001)),
* 1997-2009 - KLAN (2 role: dozorca na budowie bloku, w którym mają zamieszkać Beata i Jacek Boreccy (sezon 1999/2000); bezdomny, podopieczny Hospicjum Sióstr Misjonarek, w którym służy Dorota (sezon 2003/2004)),
* 1989 - 3 w ODBICIA Obsada aktorska,
* 1985 - JEŹDZIEC NA OGNIU w ZDANIEM OBRONY (stajenny Wincenty Bodaryk),
* 1984 - ULTIMATUM (Mały),
* 1982 - 1 w ŻYCIE KAMILA KURANTA (mężczyzna na pogrzebie Anny),
* 1981 - 4,5 w NAJDŁUŻSZA WOJNA NOWOCZESNEJ EUROPY Obsada aktorska,
* 1979 - 1 w DOKTOR MUREK Obsada aktorska,
* 1976 - BLIZNA Obsada aktorska,
* 1974 - 5 w S.O.S. Obsada aktorska

Spektakle:

1964 - Don Alvares albo niesforna w miłości kompanija, reż.: Z.Hübner
1964 - Oskarżeni, reż.: E.Dobrzański
1964 - Kucharki (Lucky, Niemy, Niewolnik), reż.: J.Jarocki
1965 - Mąż Fołtasiówny (Dziennikarz), reż.: A.Makarewicz
1965 - Biedermann i podpalacze (Członek Straży Pożarnej),
reż.: M.Górkiewicz
1965 - Dziady (Senator), reż.: M.Górkiewicz
1967 - Kariera Artura Ui (Arturo Ui), reż.: M.Górkiewicz
1969 - Maskarada (Aleksander Puszkin), reż.: C.Staszewski
1970 - Po górach, po chmurach (Diabeł), reż.: J.Pieńkiewicz
1970 - Księżniczka Turandot (Pantalon), reż.: W.Jesionka
1971 - Dialogus de Passione (Kuflik, Miles V), reż.: J.Stokalska
1971 - Rewizor (Piotr Iwanowicz Bobczyński), reż.: J.Stokalska
1971 - Dundo Maroje albo Rzymska kurtyzana (Pomet), reż.: J.Stokalska
1972 - Hyde Park (Stageman;Fotograf;Zmiennik), reż.: Z.Bogdański
1973 - Dobry wojak Szwejk (Bretchneider), reż.: L.Wojciechowski
1975 - Sprawa Dantona (Inwalida, Amar), reżyseria: A.Wajda
1975 - Ptaki (Sługa Dudkowy; Trybał), reż.: R.Major
1975 - Buffalo Bill (Senator Dawes), reż.: Z.Hübner
1975 - Bel-Ami i jego sobowtór (Komisarz policji), reż.: G.Pampiglione
1976 - Nie-Boska komedia (Przechrzta), reż.: L.Zamkow
1976 - Barbarzyńcy (Dunkiny mąż), reż.: A.Bardini Alksander
1976 - Odpocznij po biegu (Protokólant), reż.: Z.Hübner
1977 - Mecz (Szef bankietu), reż.: A.Trzos-Rastawiecki
1977 - Kartoteka, forma twórczości: reżyseria
1977 - Dni Turbinów (Rusakow), reż.: T.Zygadło
1978 - Burza (Trynkulo), reż.: R.Major
1979 - Wróg ludu (Mieszczanin), reż.: K.Kutz
1979 - Sama słodycz, forma twórczości: reżyseria i scenografia z K.Kelmem
1980 - Spiskowcy (Laspara), reż.: Z.Hübner
1980 - Żołnierz Królowej Madagaskaru, forma twórczości: reżyseria
1980 - Kopciuch (Elektryk I), reż.: K.Kutz
1980 - Skiz, forma twórczości: reżyseria
1981 - Krasnoludki, krasnoludki ..., forma twórczości: reżyseria
1983 - Dobry wojak Szwejk, forma twórczości: reżyseria i adaptacja