Jerzy Rogalski

>> wróć do listy osób
 
  • Jerzy  Rogalski

Płeć mężczyzna
Rok urodzenia 1948
Wzrost 176 cm
Waga 76 kg
Sylwetka krępa
Kolor włosów ciemny blond
Kolor oczu niebieskie
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży XL
Agent aktorski Agencja Skene
info@skene.pl
+48 22 841 38 21
poprzednie
następne
> Pobierz portfolio
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Ważniejsze daty:

1970 - Wydział Aktorski PWSFTviT w Łodzi
1995 - Nagroda (nagroda prezydenta Lublina z okazji obchodów 109 rocznicy otwarcia gmachu Teatru im. Osterwy w Lublinie (6.02))
1995 - Nagroda (nagroda Lubelskiego Oddziału ZASPu z okazji Międzynarodowego Dnia Teatru (26.03))

Filmografia:

2017 - film krótkometrażowy BOGDAN I RÓŻA (rola: Bogdan)
2016 - KAZIMIERZ LESKI (rola: dziadek uwięzionego żołnierza AK)
2016 - MISTRZ I MAŁGORZATA Spektakl telewizyjny (rola: Mikołaj Iwanowicz)
2016 - POWIDOKI (rola: urzędnik MHD)
2016 - etiuda szkolna PRZEZ OKNO (rola: ojciec)
2016 - WOŁYŃ (rola: Wincenty Kwiatkowski)
2015 - CARTE BLANCHE (rola: pan Henio)
2015 - odc. 186 w serialu OJCIEC MATEUSZ (rola: Witold Mastalerek)
2015 - PANIE DULSKIE (role: rzeźbiarz)
2015 - odc. 1, 2 w serialu POWIEDZ TAK! (rola: Kruszyna, wuj mecenasa Oskara Adamczyka)
2015 - ŻYĆ NIE UMIERAĆ (rola: Poter)
2014 - film krótkometrażowy DZIEŃ DOBRY (obsada aktorska)
2012 - film krótkometrażowy BIEC W STRONĘ TY (rola: kościelny Waldek)
2011 - 1920 BITWA WARSZAWSKA (obsada aktorska)
2011 - 468 w serialu NA DOBRE I NA ZŁE (rola: chłop)
2009 - 1205, 1225, 1227, 1232, 1234, 1235, 1246, 1251, 1272, 1274/1275, 1281, 1284, 1292, 1293, 1294, 1295, 1298, 1312, 1313 w PLEBANIA Obsada aktorska (Antoni Tosiek, ojciec Hanki, brat Jerzego),
2009 - ERRATUM (Nawrocki),
2008 - 1059, 1060, 1062, 1063, 1073, 1074, 1075, 1091, 1092, 1098, 1143 w PLEBANIA (Antoni Tosiek, ojciec Hanki, brat Jerzego),
2008 - PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY (106), ŚLUB CZ. II (113) w NIANIA (wujek Stasiek),
2008 - KARAMAZOVI (BHP-owiec),
2007 - 854, 860, 868, 890, 900, 906, 907, 915, 917, 918, 919, 920, 930, 932 w PLEBANIA (Antoni Tosiek, ojciec Hanki, brat Jerzego),
2006 - SUMMER LOVE (sklepikarz),
2006 - 669, 682, ODCINEK SPECJALNY (2.04.2006), 683, 686, 693/694, 695, 696, 751, 754, 755, 764, 766, 767/768, 774, 784, 785, 786 w PLEBANIA (Antoni Tosiek, ojciec Hanki, brat Jerzego),
2005 - 491, 493, 494, 506, 507, 510, 513, 517, 522, 532, 533, 534, 535, 554, 555, 558, 559, 569, 570, 581, 589, 593, 599, 600, 602, 622, 624 w PLEBANIA (Antoni Tosiek, ojciec Hanki, brat Jerzego),
2004 - THE ARYAN COUPLE (Alfred, urzędnik w fabryce Krauzenberga),
2004 - WESELE (2004) (wujek Mundek),
2004 - 371 w PLEBANIA (Antoni Tosiek),
2004 - 373, 383, 385, 386, 387, 388, 394, 396, 397, 398, 400, 402, 403, 408, 415, 433, 434, 435, 437, 438, 439, 440, 443, 445, 456, 477, 478, 486/487, 488 w PLEBANIA (Antoni Tosiek, ojciec Hanki, brat Jerzego),
2003 - ZMRUŻ OCZY (dyrektor Musiał),
2003 - 256, 259, 266, 267, 269, 270, 272, 273, 279, 282, 283, 287, 288, 289, 290, 291, 295, 296/297, 298, 299/300, 311, 312, 313, 316, 317, 324, 331, 333, 344, 351 w PLEBANIA (Antoni Tosiek),
2002 - 7 w WIEDŹMIN (serial tv) (oberżysta),
2002 - QUO VADIS (serial tv) (Sporus, właściciel winiarni),
2002 - 163/164, 165, 179, 192, 193, 198, 199, 203, 204, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 221, 222, 223, 229, 230, 231, 232, 234, 235, 238, 245, 246/247, 248, 249, 250, 251, 252, 253, 255 w PLEBANIA (Antoni Tosiek),
2001 - SUTANNA (314) w ZŁOTOPOLSCY (Marny, mieszkaniec Dworca Centralnego),
2001 - TAM I Z POWROTEM (Zygmunt Górniak, sąsiad Hoffmana),
2001 - QUO VADIS (Sporus, właściciel winiarni),
2001 - 47, 48, 50, 51, 52, 53, 60, 61, 64, 66, 67, 68, 69, 70, 73, 74, 75, 87, 88, 90, 91, 97, 110, 111, 112, 132 w PLEBANIA (Antoni Tosiek),
2001 - PIENIĄDZE TO NIE WSZYSTKO (pracownik Turkota; nie występuje w czołówce),
2001 - 3 w MARSZAŁEK PIŁSUDSKI (chłop),
2000 - NOC ŚWIĘTEGO MIKOŁAJA w ŚWIĘTA POLSKIE (Niuniek),
2000 - 13, 15, 17, 20, 31, 32, 33, 35, 36, 37, 39, 40 w PLEBANIA (Antoni Tosiek),
1999 - WSZYSTKIE PIENIĄDZE ŚWIATA (Zdzisiek),
1999 - DUŻY MIŚ (33) w MIODOWE LATA (mężczyzna),
1997 - WOJENKA (3) w SŁAWA I CHWAŁA (przyjmujący do armii Hallera),
1997 - 3 w BRIDE OF WAR (polski chłop; nie występuje w czołówce),
1996 - DZIEŃ WIELKIEJ RYBY (wędkarz nad rzeką),
1995 - KAMIEŃ NA KAMIENIU (chłop na rowerze),
1995 - CWAŁ (milicjant),
1993 - DWA KSIĘŻYCE (zakrystian Antoni),
1990 - ZABIĆ NA KOŃCU (majster),
1990 - KRAMARZ (inspektor z PIH-u),
1989 - ŻELAZNĄ RĘKĄ (Wojtaszek, lutnista Samuela Zborowskiego),
1989 - VIRTUTI (Zielak),
1989 - QUI VIVRA VERRA... KTO PRZEŻYJE ZOBACZY (Thalmann Ernst),
1989 - 3, 4, 5 w KANCLERZ (Wojtaszek, lutnista Samuela Zborowskiego, szpieg Mroczka),
1989 - GALIMATIAS CZYLI KOGEL - MOGEL II (Stasiek Kolasa),
1988 - ZAKOLE Obsada aktorska (chłop),
1988 - WHEREVER YOU ARE (służący w pensjonacie),
1988 - KORNBLUMENBLAU (strażnik w bloku śmierci),
1988 - KOGEL - MOGEL (Stasiek Kolasa),
1988 - CHICHOT PANA BOGA (kierowca przed kliniką Klatta),
1987 - ZAMKNĄĆ ZA SOBĄ DRZWI (porucznik Waldemar Jaszczuk),
1987 - SONATA MARYMONCKA (członek brygady Kibały),
1987 - ZAMKNĄĆ ZA SOBĄ DRZWI (19), ZŁOCISTY (20), PRZERWANY URLOP (21) w 07 ZGŁOŚ SIĘ (porucznik Waldemar Jaszczuk, siostrzeniec porucznika Zubka),
1984 - SKOK ŚMIERCI (15), ŚLAD RĘKAWICZKI (16), MORDERCA DZIAŁA NOCĄ (17), BILET DO FRANKFURTU (18) w 07 ZGŁOŚ SIĘ (porucznik Waldemar Jaszczuk, siostrzeniec porucznika Zubka),
1982 - UCIECZKA (1), PÓŁPANEK (2), DZICYZNA (3), DYMY (4), HEROD (5), PODMUCH (6), ŚLUB (7), PO LATACH . . . (9) w POPIELEC (szwagier),
1980 - DROGA (1980) (Miecio),
1977 - WSZYSCY I NIKT Obsada aktorska,
1977 - PIERWSZE OSTRZEŻENIE (4), CIĄG DALSZY PAMIĘTNIKA STAREGO SUBIEKTA (7), DAMY I KOBIETY (8) w LALKA (1977; serial tv) Obsada aktorska (Patkiewicz, student w kamieny Łęckiego; w odcinku 4 w rzeczywistości nie wystąpił),
1977 - KAPITAN Z ORIONA (praktykant),
1976 - KRÓTKIE ŻYCIE (Janek),
1974 - WIOSNA PANIE SIERŻANCIE (Szczygieł),
1974 - 10 w ILE JEST ŻYCIA (Tomek Bielar Pirotechnik, bokser i pracownik teatru),
1973 - CHŁOPI (brat Jagny; nie występuje w czołówce),
1972 - KAPRYSY ŁAZARZA (wtóry syn Jacentego),
1972 - BORYNA (1), ZRĘKOWINY (3), WESELE (4), GODY (5), ŚMIERĆ BORYNY (10), SCHEDA (11), ZEMSTA (13) w CHŁOPI (serial tv) (brat Jagny; w odcinkach 1, 3-4, 13 nie występuje w czołówce),
1970 - PEJZAŻ Z BOHATEREM (syn Nowaka, uczeń Wilczewskiego w miasteczku),
1970 - DRAKA Obsada aktorska,
1969 - UCIECZKA (1) w JAK ROZPĘTAŁEM DRUGĄ WOJNĘ ŚWIATOWĄ (Jędrzej Grzyb, chłop przewożący bydło; nie występuje w czołówce)