Mirosław Bieliński

>> wróć do listy osób
 
  • Mirosław  Bieliński
  • Mirosław  Bieliński

Płeć mężczyzna
Rok urodzenia 1958
Wzrost 162 cm
Waga 75 kg
Sylwetka krępa
Kolor włosów blond
Kolor oczu niebieskie
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży L
Umiejętności Jazda konna
Prawo Jazdy A
Prawo jazdy B
Języki obce angielski brit.
Taniec Podstawy
poprzednie
następne
> Pobierz portfolio
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

1984 - PWST we Wrocławiu

Doświadczenie zawodowe:

Teatr im. Stefana Żeromskiego Kielce

Filmografia:

2008 - odc. 1000 w PLEBANIA (fotograf)
2007 - odc. 942 w PLEBANIA (fotograf)
2007 - odc. 54 w FACECI DO WZIĘCIA (właściciel cmentarza)
2007 - odc. 5, 9, 11 w DETERMINATOR (leśniczy)
2005 - 2008 - odc. 10 w serial PITBULL seria II (strażnik miejski)
2005 - odc. 4 w NIANIA (gość weselny)
2005 - odc. 360 w M JAK MIŁOŚĆ (sprzedawca na targowisku)
2005 - odc. 28 w KRYMINALNI (bezdomny)
2003 - 2009 - NA WSPÓLNEJ (sprzedawca)
2002 - odc. 3 w serial WIEDŹMIN (gnom)
2002 - 2009 - SAMO ŻYCIE (kominiarz, który z życzeniami świątecznymi i noworocznymi zadzwonił do drzwi mieszkania Leszka Retmana)
1998 - HISTORIA KINA W POPIELAWACH (powstaniec)

Spektakle:

2009 - KARTOTEKA, reż.: P.Jędrzejas
2008 - TRANS-ATLANTYK, CZYLI ANTYPOLSKA ROBOTA (Radca),
reż.: P.Sieklucki
2008 - CHOINKA U IWANOWÓW (Fiodor, Inny sędzia, Lekarz, Lew, Policjant, Puzyriew, Stanowy Prystaw), reż.: M.Spiss Maria
2008 - NOCĄ NA PEWNYM OSIEDLU (Herman), reż.: P.Sieklucki Piotr
2007 - MIŁOŚC I POLITYKA (Bouladon), reż.: J.Bończak
2007 - MACICA (Dyrektor), reż.: P.Szczerski
2007 - PIJANY NA CMENTARZU (I Sekretarz, Sierżant)
reż.: P.Sieklucki
2007 - WDOWY (Pan Pierwszy), reż.: P.Szczerski
2006 - KŁOPOT PANA BOGA (Ziutek), reż.: P.Szczerski
2006 - ANIA Z ZIELONEGO WZGÓRZA (Pastor), reż.: J.Szurmiej
2006 - TARTUFFE ALBO SZALBIERZ (Tartuffe), reż.: G.Chrapkiewicz
2006 - NOWY ŁAD ŚWIATA, reż.: P.Szczerski
2005 - NIE TERAZ KOCHANIE (Arnold Crouch), reż.: G.Chrapkiewicz
2005 - HUNDEBAR (Martin), reż.: P.Szczerski
2005 - WIELEBNI (Prof.Ned Wilkinson), reż.: G.Chrapkiewicz
2005 - HISTORIA HONORU I GŁUPOTY (Kokosza, Rewolucjonista),
reż.: K.Galos
2004 - ŁÓŻKO PEŁNE CUDZOZIEMCÓW (John Philby), reż.: J.Bończak
2004 - IWONA, KSIĘŻNICZKA BURGUNDA (Dostojnik; Żebrak), reż.: P.Szczerski
2004 - CYROGRAF (Lambert), reż.: M.Wójcikowska
2003 - ŚLUBY PANIEŃSKIE (Radost), reż.: B.Wyszomirski
2002 - FUNNY MONEY (Henry Perkins), reż.: J.Bończak
2002 - OŻENEK (Jajecznica), reż.: L.M.Zaikauskas
2002 - PORUCZNIK Z INISHIMORE (Davey), reż.: B.Wyszomirski
2001 - PRYWATNA KLINIKA (Alek), reż.: J.Bończak
2001 - DRUGIE ZABICIE PSA (Pijaczek), reż.: P.Szczerski
2001 - ANTYGONA (Kreon), reż.: B.Wyszomirski
2001 - KRÓL LEAR (Kent), reż.: P.Szczerski
2000 - WIECZÓR KAWALERSKI (Dupont), reż.: P.Szczerski
2000 - NIE OPUSZCZAJ MNIE, reż.: P.Szczerski
1999 - PSYCHODRAMA (Psycholog), reż.: J.Chmielnik
1999 - BALLADYNA (Filon, Goniec), reż.: B.Wyszomirski
1999 - KOROWÓD (Mąż), reż.: P.Szczerski
1999 - CZUPUREK, CZYLI RENESANS PODWÓRKA (Kogut), reż.: E.Marcinkówna
1999 - BECKETT (Reżyser), reż.: P.Szczerski
1999 - SKĄPIEC (Komisarz policji), reż.: P.Szczerski
1998 - PODZIAŁ (Stasiek), reż.: R.Matusz
1998 - ŚWIĘCONE NA PÓŁ (Gospodarz), reż.: R.Matusz
1998 - TEN ZAPOMNIANY ROMANS (Aktor II), reż.: E.Marcinkówna
1997 - W MAŁYM DWORKU (Józef Maszejko), reż.: R.Caban
1997 - KOPCIUSZEK (Król), reż.: E.Marcinkówna
1997 - KOLACJA DLA GŁUPCA (Francois), reż.: E.Marcinkówna
1996 - SPOTKAMY SIĘ W JEROZOLIMIE (Lejzor), reż.: P.Szczerski Piotr
1996 - RYBAK I JEGO DUSZA (Tryton), reż.: B.Jędzrejczak
1996 - PRÓBY (Aktor C), reż.: P.Szczerski
1995 - TRUCIZNA TEATRU (Markiz), reż.: M.Pasieczny
1995 - MAYDAY (Inspektor Porterhouse), reż.: W.Pokora
1995 - WESELE (Czepiec), reż.: P.Szczerski
1994 - IDIOTA I INNI (XX), reż.: J.Andrucki
1994 - PINOKIO (Mleczarz;Arlekin;Królik), reż.: J.Medwecki
1994 - IGRASZKI Z DIABŁEM (Karborund), reż.: M.Wałaszek
1993 - POWTÓRKA Z CZERWONEGO KAPTURKA (Mały wilk, Kogut),
reż.: E.Marcinkówna
1993 - SEN NOCY LETNIEJ (Duda-Tyzbe), reż.: J.Andrucki
1993 - KANDYD CZYLI OPTYMIZM (Kakambo, Król, Drogowskaz, Ster),
reż.: M.Wojtyszko
1993 - ŁAZARZ (Nieznajomy), reż.: J.Andrucki
1993 - KOLĘDNICY, reż.: K.Rayska
1992 - KSIĘŻNICZKA NA ZIARNKU GROCHU (Król), reż.: E.Marcinkówna
1992 - BALLADYNA (Skierka), reż.: T.Krzan
1992 - KSIĘGA BAŁWOCHWALCZA (Izydor), reż.: J.Andrucki
1992 - MIASTO (Rybka), reż.: J.Głomb
1992 - ZORZA (Tramwajarz), reż.: J.Andrucki
1991 - MIO MÓJ MIO (Lollo; Zawiadowca IV), reż.: W.Fełenczak
1991 - KOMIKS (Ludzik Dukający i inni)
reż.: J.Tartyłło
1990 - BREL reż.: A.Augustynowicz
1989 - BETLEJEM POLSKIE (Diabeł; Śmierć), reż.: J.Zbiróg
1989 - DO ŚWIATŁA (Mężczyzna BB), reż.: A.Czerny
1989 - CHŁOPIEC Z GWIAZD (Syn drwala), reż.: J.Zbiróg
1988 - QUO VADIS reż.:W.Jesionka
1988 - TYGRYSEK PIETREK, reż.: M.Bieliński
1988 - ZEMSTA (Papkin), reż.: W.Jesionka
1988 - ANIOŁ, DIABEŁ I CZŁOWIEK. Sceny z teatru staropolskiego (Chłopiec, Morio), reż.: W.Wieremiejczyk
1987 - WESELE (Jasiek), reż.: W.Górski
1987 - DWAJ PANOWIE B (Elektrotechnik Wacek), reż.: J.Kozłowski, J.Tartyłło
1987 - A KYSZ, ŚMIERCI, A KYSZ (Misio)
reżyseria: Kakos M.
1986 - SZELMOSTWA SKAPENA(Oktaw), reż.: T.Kwinta
1986 - TUROŃ (Chłop I), reż.: A.Baniukiewicz
1985 - JĘZYK GIĘTKI , reż.: B.Orlicz
1985 - KRÓLEWNA ŚNIEŻKA , reż.: E.Marcinkówna
1984 - KOPCIUSZEK (Leśniczy), reż.: M.K.Tondera
1984 - CZERWONA CZAPECZKA (Antoś), reż.: E.Marcinkówna