Maria Reif

>> wróć do listy osób
 
  • Maria Reif
  • Maria Reif
  • Maria Reif
  • Maria Reif

Płeć kobieta
Rok urodzenia 1965
Wzrost 171 cm
Waga 55 kg
Kolor włosów kasztan
Kolor oczu piwne
Karnacja jasna
Agent aktorski Agencja Skene
info@skene.pl
+48 22 841 38 21
Umiejętności Jazda konna
Jazda na nartach
Prawo jazdy B
Języki obce niemiecki
angielski brit.
Taniec Nowoczesny
poprzednie
następne
> Pobierz portfolio
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

1989 - PWST w Krakowie

Filmografia:

2007 - 282,285,299 w NA DOBRE I NA ZŁE (pielęgniarka Iza Zawadowska),
2006 - 251 w NA DOBRE I NA ZŁE (pielęgniarka Iza Zawadowska),
2005 - 43,45,51 w PENSJONAT POD RÓŻĄ (strażniczka),
2005 - 229 w NA DOBRE I NA ZŁE (pielęgniarka Iza Zawadowska),
2004 - 175 w NA DOBRE I NA ZŁE (pielęgniarka Iza Zawadowska),
2003-2008 - NA WSPÓLNEJ (3 role: recepcjonistka, rejestratorka, pielęgniarka),
2003 - 132,133 w NA DOBRE I NA ZŁE Obs(pielęgniarka Iza Zawadowska),
2002-2009 - SAMO ŻYCIE (pielęgniarka w szpitalu, w którym po wypadku przebywał Kacper Szpunar),
2002 - 93,97,104,107 w NA DOBRE I NA ZŁE (pielęgniarka Iza Zawadowska),
2002 - KIDNAPPING (2) w KRÓL PRZEDMIEŚCIA (głos kobiecy),
2001 - 83 w NA DOBRE I NA ZŁE (pielęgniarka Iza Zawadowska),
1997-2008 - KLAN (3 role: pani Zosia, sekretarka w biurze organizatora kursów na prawo jazdy (sezon 2001/2002); pielęgniarka w szpitalu, w którym po wypadku leczona była Renata Zabużańska (sezon 2002/2003); matka chłopca uczestnicząca w spotkaniu Stowarzyszenia Rodziców Dzieci z Zespołem Downa (sezon 2005/2006)),
1995 - 3,9 w SUKCES... (Ela, sekretarka Jakubowskiego; w odcinku 3 nie występuje w czołówce),
1994 - OCZY NIEBIESKIE Obsada aktorska,
1994-1995 - FITNESS CLUB (klientka fitness clubu),
1994 - DAMA KAMELIOWA Obsada aktorska,
1994 - 11 w BANK NIE Z TEJ ZIEMI (nauczycielka Hani),
1993 - WYNAJMĘ POKÓJ... (dziewczyna na narkotykowej imprezie),
1993 - UPROWADZENIE AGATY (sklepowa),
1993 - PAJĘCZARKI (dziewczyna Bruna),
1993 - KOMEDIA MAŁŻEŃSKA (kobieta wynajmująca mieszkanie Bernatowiczów),
1993 - 15 w 40-LATEK. 20 LAT PÓŹNIEJ (dziennikarka Eski na wernisażu wystawy Karola Stelmacha),
1992 - PSY Obsada aktorska,
1991 - LATAJĄCE MACHINY KONTRA PAN SAMOCHODZIK (przedstawicielka firmy ubezpieczeniowej; nie występuje w czołówce),
1991-1992 - KIM BYŁ JOE LUIS (przyjaciółka Ewy),

Spektakle:

1998 - PIES OGRODNIKA Asystent reżysera,
1998 - E.E. Asystent reżysera,
1998 - DWA TEATRY Asystent reżysera,
1996 - O CZŁOWIEKU, KTÓRY REDAGOWAŁ GAZETĘ ROLNICZĄ (Jessie),
1995 - UCZEŃ DIABŁA (Stryjenka Williamowa),
1995 - NASZA MAMA CZARODZIEJKA Obsada aktorska,
1993 - MIARKA ZA MIARKĘ (Julia)