Karolina Bąkała

>> wróć do listy osób
 
  • Karolina Bąkała
  • Karolina Bąkała
  • Karolina Bąkała

Płeć kobieta
Rok urodzenia 1986
Wzrost 161 cm
Waga 49 kg
Sylwetka szczupła
Kolor włosów szatyn
Kolor oczu niebieskie
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży S
Agent aktorski Agencja Skene
info@skene.pl
+48 22 841 38 21
Umiejętności Śpiew
Gra na pianinie/fortepianie
Prawo jazdy B
Jazda konna
Pływanie
Języki obce angielski brit.
niemiecki
Taniec Podstawy
poprzednie
następne
> Pobierz portfolio
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

2012 - Dyplom SZKOŁY AKTORSKIEJ I TELEWIZYJNEJ SPOT w Krakowie, kierunek aktorski
2003 - 2005 - STUDIO SZTUK ARTYSTYCZNYCH w Warszawie, Specjalizacja Aktorska (Spektakl dyplomowy PLAŻA reż.: Monika Świtaj - rola: Gwiazda 1)

Filmografia:

2015 - ANATOMIA ZŁA (rola: Dziewczyna), reż.: Jacek Bromski
2014 - KAMIENIE NA SZANIEC (rola: Więźniarka), reż.: Robert Gliński
2013 - odc. 9 w serialu ŚLUBNA GORĄCZKA (rola: Agata Gacek), reż.: Jacek Urbański
2013 - serial SZKOŁA ŻYCIA (rola: Justyna)
2011 - STAWKA WIĘKSZA NIŻ ŚMIERĆ reż.: P. Vega (statystowanie)
2011 - serial KLAN (statystowanie)

Spektakle:

2013 - SZOSTRY Rubi Birden, reż. Żanna Gierasimowa (rola: Tośka) / W PRZYGOTOWANIU
2012 - SALKA MYŚLIWSKA wg sztuki `Stół dla kobiet w Sali myśliwskiej` Wiktora Miereżko, reż. Żanna Gierasimowa / Teatr AKT-EM (rola: Nikt)
2010 - DAWNE CZASY Harolda Pintera, reż. Paweł Rusinowski / Teatr PARABUCH (rola: Anna)
Wyróżnienie na Festiwalu Małych Form Teatralnych EFFKA w Piasecznie;
II m-ce na Festiwalu Teatralnym w Rypinie
2010 - DAWNE CZASY reż.: P.Rusinowski / TEATR PARABUCH (rola: Anna)
2009 - MISTRZ I MAŁGORZATA reż.: T.Służewski / TEATR 13 gościnnie (rola: aktorka, modelka, tancerka)
2008 - ONI reż.: T.Służewski / TEATR 13 gościnnie (rola: Ficia)
2008 - AGATA SZUKA PRACY reż.: A.Muczyń, D.Wendołowski / TEATR METKA (rola: Agata i chór)
2008 - CZECHOLANDIA wg jednoaktówek A.Czechowa reż.: T.Służewski / TEATR 13 gościnnie (rola: statystka/pracownica firmy/gość na impezie - spektakl i film)
2007 - TIRAMISU reż.: A.Muczyń, D.Wendołowski / TEATR METKA (rola: Ekant)
Wyróżnienie na Ogólnopolskim Przeglądzie Teatrów Niesfornych GALIMATIAS w Teresinie 2008

Inne:

2012 - Udział w teledysku grupy Cryouts pt. `Calling Your Name` (rola: Dziewczyna wokalisty)
2010 - Udział w programie DUŻE DZIECI (statystowanie)
2010 - Współpraca produkcyjna przy filmie dokumentalnym KSIĄDZ OD WSZYSTKICH ŚWIĘTYCH, reż.: M. Pawlicki
2009 - Reklama sałatki Fit&Easy, Kukumis Sp. z o.o.
2007 - Spot reklamowy kosmetyków Clean&Clear Johnson&Johnson (HOT) dla MTV Music Television (rola: Dziewczyna w parku)