Agnieszka Brzezińska

>> wróć do listy osób
 
  • Agnieszka Brzezińska
  • Agnieszka Brzezińska

Płeć kobieta
Rok urodzenia 1971
Wzrost 173 cm
Waga 59 kg
Kolor włosów szatyn
Kolor oczu piwne
Karnacja jasna
Umiejętności Gra na gitarze
Prawo jazdy B
Jazda konna
Windsurfing
Jazda na łyzwach
Jazda na nartach
Języki obce angielski brit.
poprzednie
następne
> Pobierz portfolio
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

* 1994 - PWST w Krakowie

Filmografia:

* 2008 - 11 w WYDZIAŁ ZABÓJSTW Obsada aktorska,
* 2007 - TAJEMNICA TWIERDZY SZYFRÓW Obsada aktorska,
* 1998 - 10 w EKSTRADYCJA 3 (dziennikarka w redakcji),
* 1996 - GDZIE JESTEŚ ŚWIĘTY MIKOŁAJU? (nauczycielka Ani),
* 1995 - GRACZE (członek sztabu wyborczego Wałęsy),
* 1994 - LEGENDA TATR (Zosia Walczaków)

Spektakle:

La Boheme (Marysia)
reżyseria: Grzegorzewski Jerzy
teatr: Teatr Studio im. Stanisława Ignacego Witkiewicza Warszawa
data premiery: 1995-02-25

Don Juan (Elwira)
reżyseria: Grzegorzewski Jerzy
teatr: Teatr Studio im. Stanisława Ignacego Witkiewicza Warszawa
data premiery: 1996-03-16

Bilard petersburski (Liza)
reżyseria: Lipiec-Wróblewska Agnieszka
teatr: Teatr Studio im. Stanisława Ignacego Witkiewicza Warszawa
data premiery: 1997-08-27

Don Juan (Donna Elwira)
reżyseria: Matuszewski Waldemar
teatr: Teatr Polski Poznań
data premiery: 1998-09-25

Antygona (Antygona)
reżyseria: Matuszewski Waldemar
teatr: Teatr Polski Poznań
data premiery: 1999-01-17

Ślub (Mania)
reżyseria: Rościszewski Krzysztof
teatr: Teatr Polski Poznań
data premiery: 1999-03-27