Kamila Calińska

>> wróć do listy osób
 
  • Kamila Calińska
  • Kamila Calińska
  • Kamila Calińska
  • Kamila Calińska
  • Kamila Calińska
  • Kamila Calińska
  • Kamila Calińska

Płeć kobieta
Rok urodzenia 1974
Wzrost 170 cm
Waga 56 kg
Kolor włosów kasztan
Kolor oczu piwne
Karnacja jasna
Umiejętności Gra na flecie
Jazda konna
Szermierka
Pływanie
Lekkoatletyka
Jazda na łyzwach
Jazda na nartach
Snowboard
Języki obce angielski brit.
niemiecki
włoski
Taniec Nowoczesny
> Pobierz portfolio
Profile zawodowe
> Epizodysta
Resume Wykształcenie:

2000 - PWST we Wrocławiu

Filmografia:

2008 - 17 w WYDZIAŁ ZABÓJSTW Obsada aktorska,
2008 - 104 w EGZAMIN Z ŻYCIA (bizneswoman),
2006 - 250, 252 w NA DOBRE I NA ZŁE (pacjentka kliniki Weiss-Korzyckiego),
2006 - 274 w NA DOBRE I NA ZŁE (kobieta - kandydatka do udziału w telenoweli),
2005 - 327 w M JAK MIŁOŚĆ (pacjentka),
2005 - 27 w KRYMINALNI (Karolina Romańska),
2003 - 10 w CZEGO SIĘ BOJĄ FACECI, CZYLI SEKS W MNIEJSZYM MIEŚCIE (terapeutka),
2002-2009 - SAMO ŻYCIE (ekspedientka w butiku, w którym Tamara Leszczyńska kupowała kreację na spotkanie z argentyńskim inwestorem i kolację u Ireneusza Skalskiego),
2001 - 77 w ŚWIAT WEDŁUG KIEPSKICH (pani młoda)

Spektakle:

1996 - ANIA Z ZIELONEGO WZGÓRZA (David Writhe), reż.: J.Szurmiej
2000 - BÓG (Doris Levine), reż.: Z.Wilkoński
2000 - PRZYGODY TOMKA SAWYERA (Mary Sawyer), reż.: J.Szurmiej
2000 - BONJOUR PIAF - ZAPYTAJ O PAMIĘĆ - NIE WIEM?, reż.: J.Stępniak
2001 - DON JUAN (Elwira), reż.: A.Hrydzewicz
2001 - SYTUACJE RODZINNE (Nadeżda), reż.: W.Górski
2001 - ROMEO I JULIA (Parys), reż.: A.Sroka
2002 - DYREKTOR TEATRU MARIONETEK (Chłopiec), reż.: W.Hołdys
2002 - PRAWDZIWA HISTORIA GŁUPIEGO JASIA (Lilka),
reż.: M.Bogajewska
2002 - TOLKIENADA (Minion; Witropa; Beren), reż.: K.Galos
2003 - ZABIJ MNIE (K - gościnnie), reż.: M.Powalisz