Dorota Cempura

>> wróć do listy osób
 
  • Dorota Cempura
  • Dorota Cempura
  • Dorota Cempura
  • Dorota Cempura

Płeć kobieta
Rok urodzenia 1967
Wzrost 164 cm
Waga 55 kg
Sylwetka proporcjonalna
Kolor włosów blond
Kolor oczu niebieskie
Karnacja jasna
Agent aktorski Agencja Skene
info@skene.pl
+48 22 841 38 21
Umiejętności Śpiew
Jazda konna
Spadochron
Języki obce rosyjski
poprzednie
następne
> Pobierz portfolio
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Filmografia:

2006 - 80 w DALEKO OD NOSZY Obsada aktorska,
2006 - ALE SIĘ KRĘCI! (bufetowa Gienia Romanowska)

Spektakle:

1992 - JOHANNES DOKTOR FAUST.DON JUAN (Helena;Anioł/Donna Anna),
reż.: S.Ochmański
1994 - LEKARZ MIMO WOLI (Marcyna), reż.: W.Wilhelm
1994 - SZELMOSTWA LISA WITALISA (Zając I), reż.: J.Łupinowicz
1995 - MIŁOŚĆ DO TRZECH POMARAŃCZY (Klaryssa, Farfarello),
reż.: J.Łupinowicz
1995 - PASTORAŁKA (Maria), reż.: M.Snarska
1996 - GAPCIO (Drwal II;Kanclerz), reż.: W.Wieczorkiewicz
1997 - ŚPIĄCA KRÓLEWNA (Dobra Wróżka;Dworka;Nietoperz),
reż.: K.Suszka
1998 - DYJALOGI O NARODZENIU I ZMARTWYCHWSTANIU (Maryja Jakubowa), reż.: T.Kijański
1998 - WESOŁE KUMOSZKI Z WINDSORU (Duszek), reż.: M.Mokrowiecki
1998 - PAN TADEUSZ, reż.: M.Mokrowiecki
1999 - W ZIELONEJ KRAINIE OZ (Dorotka), reż.: Z.M.Hass
1999 - ZEMSTA (Klara), reż.: T.Grochoczyński
1999 - CUDOWNA LAMPA ALLADYNA (Duszek), reż.: W.Rudzki
2000 - DRACULA (Siostra Agatha), reż.: M.Mokrowiecki
2000 - NA PEŁNYM MORZU (Listonosz; Lokaj), reż.: Zbiorowa
2000 - KUBUŚ PUCHATEK (Królik), reż.: J.Stępniak
2000 - MILLENIUM, reż.: M.Mokrowiecki
2000 - IDĄC PRZEZ ŻYCIE, reż.: M.Mokrowiecki
2000 - GDYBY (Studentka;Nauczycielka), reż.: K.Prus
2000 - HEJ NA SMOKA (Kot), reż.: A.Baniukiewicz
2001 - MAKBET (Wiedźma), reż.: J.Andrucki
2001 - WESELE (Panna Młoda), reż.: M.Mokrowiecki
2001 - ŁYSA ŚPIEWACZKA (Pani Smith), reż.: Zespół
2001 - SZATAN Z SIÓDMEJ KLASY (Wanda), reż.: B.Kokotek
2001 - JAŚ I MAŁGOSIA (Wiewiórka 2), reż.: S.Szaciłowski S
2001 - SZCZĘŚCIARZ (Brenda Dixon), reż.: J.Bończak
2002 - KOT W BUTACH (Kot w butach), reż.: A.Walden
2002 - KOMEDIANCI W PŁOCKU, reż.: M.Mokrowiecki
2002 - KRÓLEWNA ŚNIEŻKA (Śmieszek), reż.: K.Suszka
2003 - DWIE MORGI UTRAPIENIA (Zośka), reż.: M.Perepeczko
2003 - ŚLUB (Mania), reż.: K.Prus
2003 - TAJEMNICZY OGRÓD (Marta), reż.: K.Suszka
2003 - KOPCIUSZEK (Seweryna), reż.: A.Walden
2004 - SKĄPIEC (Eliza), reż.: J.Andrucki
2004 - O CO BIEGA? (Penelopa Toop), reż.: M.Perepeczko
2004 - W MAŁYM DWORKU (Zosia), reż.: M.Z.Hass
2004 - OPOWIEŚĆ WIGILIJNA (Duch Marleya), reż.: R.Sisicki
2004 - CZARODZIEJSKIE KRZESIWO (Oberżystka), reż.: S.Szaciłowski
2005 - SKLEPY CYNAMONOWE (Adela 1), reż.: A.M.Marczewski
2005 - REWIZOR (Poszlopkina), reż.: M.Mokrowiecki
2005 - ŻYCIE DO NATYCHMIASTOWEGO UŻYTKU (Paula),
reż.: R.Walkowski
2005 - CALINECZKA (Żaba (Ślicznotka), Jaskółka, Ptak), reż.: Z.M.Hass
2006 - KANDYD, CZYLI OPTYMIZM (Markiza), reż.: J.Andrucki
2006 - PRZYGODY KOZIOŁKA MATOŁKA (Kózka fotoreporter,Wiewiórka)
reż.: M.Mokrowiecki
2006 - TRZYNASTY DWUNASTY (Mery), reż.: M.Mokrowiecki
2006 - ŚPIĄCA KRÓLEWNA (Piastunka), reż.: S.Szaciłowski
2007 - KRÓL EDYP.ANTYGONA (Jokasta; Chór), reż.: J.Andrucki
2008 - OPERETKA (Lokaj, Matka Albertynki), reż.: M.Mokrowiecki
2008 - HOTEL PALACE, forma twórczości: scenografia,
reż.: M.Pogonowski
2008 - OBYWATEL M. - HISTORYJA (Jadwiga Tkaczowa, Wiśka),
reż.: M.Kowalewski
2008 - CZERWONY KAPTUREK, reż.: S.Szaciłowski
2008 - OPERA ŻEBRACZA (Jenny Diver), reż.: W.Rudzki
2009 - SŁUGA DWÓCH PANÓW (Klarysa), reż.: W.Matuszewski
2009 - ZABAWY POD KOCYKIEM (Burak), reż.: P.Pawlicki, M.Pogonowski