Izabela Dąbrowska

>> wróć do listy osób
 
  • Izabela  Dąbrowska
  • Izabela  Dąbrowska
  • Izabela  Dąbrowska
  • Izabela  Dąbrowska
  • Izabela  Dąbrowska
  • Izabela  Dąbrowska
  • Izabela  Dąbrowska

Płeć kobieta
Rok urodzenia 1966
Wzrost 164 cm
Waga 52 kg
Sylwetka szczupła
Kolor włosów rudy
Kolor oczu zielone
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży S
Agent aktorski Agencja Skene
info@skene.pl
+48 22 841 38 21
Umiejętności Śpiew
Języki obce angielski brit.
> Pobierz portfolio
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Doświadczenie zawodowe:

1989 - 1990 - Teatr Lalka w Warszawie
1990 - 1991 - Teatr Lalki i Aktora MINIATURA w Gdańsku
1995 - Teatr Dramatyczny w Warszawie
1999 - Teatr NA WOLI w Warszawie
Od 2005 - współpracuje z warszawskim Laboratorium Dramatu i Teatrem MONTOWNIA

Filmografia:

2010 - TRZY MINUTY. 21:37 (Magdalena, matka chłopaka)

2010 - odc. 2-5 w PROSTO W SERCE (Teresa Markiewicz, kierowniczka domu dziecka),

2010 - odc. 35 w OJCIEC MATEUSZ (Jadwiga, gospodyni Szorskiego)

2010 - MILCZENIE JEST ZŁOTEM (rejestratorka, uczestniczka spotkania AA),

2010 - serial TVP BLONDYNKA (Jasiunia Rostworowska, gospodyni doktora Fusa),

2010 - KOŁYSANKA (Kamińska, żona listonosza),

2009 - 12 w OJCIEC MATEUSZ (Jadwiga Pope),

2008 - NIEZAWODNY SYSTEM (sprzedawczyni),

2008 - NIE KŁAM KOCHANIE (urzędniczka sieci telefonicznej),

2008 - NA KOCIĄ ŁAPĘ (Zosia, właścicielka Kruszka),

2008 - 17 w GLINA (Zofia Auguścikowa),

2008 - GALERIANKI (matka Julii),

2008 - 7 w AGENTKI (znawczyni kawy),

2007 - WSZYSTKO BĘDZIE DOBRZE (Zofia Kwiatkowska, matka Pawła),

2007 - 18 w MAMUŚKI (Zdzisława, sprzątaczka w domu Sroków),

2007 - 75 w KRYMINALNI (Krystyna Lorek),

2007 - 12 w KRÓLOWIE ŚRÓDMIEŚCIA (Wanda, koleżanka Marty),

2007 - 9 w JA WAM POKAŻĘ (serial tv) (kobieta na policji),

2007 - 16 w GLINA (Zofia Auguścikowa),

2007 - 2 w EKIPA (Iwona, kobieta głodująca w Pol-Textilu),

2007 - BENEK (ekscentryczna kobieta sprzedająca Benkowi mieszkanie),

2006 - 7 w MAGICZNE DRZEWO (bibliotekarka),

2006 - 5 w HELA W OPAŁACH (pani Szmit, kandydatka na nianię),

2006 - 66 w EGZAMIN Z ŻYCIA Obsada aktorska,

2006 - DYLEMATU 5 (Wojtaszkowa),

2006 - 61,62,64,65,68,71 w BULIONERZY (sąsiadka Jastrzębska),

2005 - 6 w WIEDŹMY (Gienia, żona Szymka),

2005 - PRZYBYLI UŁANI w ŚWIĘTA POLSKIE (Helka, żona krawca Bogdana),

2005 - 7,8 w KLINIKA SAMOTNYCH SERC (salowa na oddziale chirurgii szpitala, którego ordynatorem jest doktor Grzegorz Kubicz),

2005 - 1; seria 3 w CZEGO SIĘ BOJĄ FACECI, CZYLI SEKS W MNIEJSZYM MIEŚCIE (Franczeska),

2005 - 19,26,36,38, 41 w BULIONERZY (sąsiadka Jastrzębska),

2005 - 2,3,5,6,11 w BOŻA PODSZEWKA. CZĘŚĆ DRUGA (Wandzia Jurewicz, żona Bronisia),

2004 - 3 w SUBLOKATORZY (siostra Beata),

2004 - 1,3-5,11-13 w STACYJKA (Teresa Krupa, żona Henryka)

2004 - 10 w KRYMINALNI (Rudzikowa),

2004 - 1,7,9,14,17 w BULIONERZY (sąsiadka Jastrzębska),

2003 - UBU KRÓL (córka Stanislasa),

2003 - BIAŁA SUKIENKA w ŚWIĘTA POLSKIE (Zocha Suszkowa),

2003 - SHOW (Beatka),

2003 - 2011 - PLEBANIA (Katarzyna Machejkowa),

2003-2009 - NA WSPÓLNEJ (nauczycielka Teresa Bednarczuk),

2002 - 100 w NA DOBRE I NA ZŁE (Rudzińska, matka Piotrusia),

2001 - 5,6,8-12 w GARDEROBA DAMSKA (garderobiana Lusia, siostrzenica Broni),

2000 - 5-8 w TWARZE I MASKI (suflerka),

2000 - CUD PURYMOWY w ŚWIĘTA POLSKIE (urzędniczka),

2000 - 3 w LOKATORZY Obsada aktorska,

1999 - WSZYSTKIE PIENIĄDZE ŚWIATA (Aldona Kraszewska),

1999 - 7 w PALCE LIZAĆ (Irena, sprzątaczka w Urzędzie Gminy, żona Rysia),

1998 - 28 w 13 POSTERUNEK Obsada aktorska,

1997 - UN AIR SI PUR . . . Obsada dubbingu (Julia DEspard),

1997-2009 - KLAN (2 role: bufetowa w barze mlecznym Uniwersytecki; gdzie obiad jedli Agnieszka i Robert (sezon 1998/1999);
Zagrosikowa, żona rannego kierowcy z firmy Migiem Jerzego i Zabużańskiego (sezon 2001/2002)),

1997 - 3 w BRIDE OF WAR (polska chłopka; nie występuje w czołówce),

1997 - 9, 12-15 w BOŻA PODSZEWKA (Wandzia, żona Bronisia)

Spektakle:

2006 - WOJNA NA TRZECIM PIĘTRZE (obsada aktorska) reż.: P. Aigner / Teatr Montownia Warszawa

2006 - KOWAL MALAMBOKowal Malambo (rola: Fifi), reż.: O. Spisak / Laboratorium Dramatu Warszawa

2005 - AGATKA SZUKA PRACY Agata szuka pracy (rola: Siostra Lukrecja), reż.: K. Rekowski / Laboratorium Dramatu Warszawa

1999 - POWRÓT Z RAJU (rola: Wnuczka), reż.: K. Wierzbiański / Teatr na Woli im. Tadeusza Łomnickiego Warszawa

1995 - MAGIA GRZECHU Magia grzechu (rola: Pokuta czyli Iris), reż.: T. Słobodzianek / Teatr Dramatyczny Warszawa

1991 - CZERWONY KAPTUREK Czerwony Kapturek (ROLA: Czerwony Kapturek), reż.: T. Słobodzianek / Teatr Lalki i Aktora Miniatura

1990 - TURLAJGROSZEK (rola: Ziarenko) reż.: P. Tomaszuk / Teatr Lalki i Aktora Miniatura Gdańsk

1989 - 4 x SMOK (rola: Królewna I, Sabinka), reż.: Fischer Karol / Teatr Lalka Warszawa