Marek Jera

>> wróć do listy osób
 
  • Marek  Jera
  • Marek  Jera
  • Marek  Jera
  • Marek  Jera
  • Marek  Jera
  • Marek  Jera
  • Marek  Jera
  • Marek  Jera
  • Marek  Jera
  • Marek  Jera
  • Marek  Jera
  • Marek  Jera

Płeć mężczyzna
Rok urodzenia 1952
Wzrost 180 cm
Waga 81 kg
Sylwetka szczupła
Kolor oczu zielone
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży L
Umiejętności Szermierka
Pływanie
Lekkoatletyka
Siatkówka
Koszykówka
Języki ojczyste niemiecki
Języki obce niemiecki
rosyjski
Taniec Podstawy
> Pobierz portfolio > Obejrzyj filmy
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

1975 - Dyplom Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej, Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi, Wydział Aktorski

Doświadczenie zawodowe:

2013 - Teatr Państwowy w Oberhausen
1992 - Teatr Państwowy w Moers
1990 - Teatr Państwowy w Aachen
1979 - 1981 - Teatr Dramatyczny w Słupsku
1977 - 1979 - Teatr Miejski im. W. Bogusławskiego w Kaliszu
1975 - 1977 - Teatr Popularny w Warszawie

Filmografia:

2016 - LESKI (Obsada aktorska), reż.: M. Brama
2016 - WOŁYŃ (Obsada aktorska), reż.: W. Smarzowski
2006 - WARTO KOCHAĆ (Obsada aktorska)
1998 - LIDNESTRASSE (Obsada aktorska)
1998 - MANN BEILBT MANN (Obsada aktorska), reż.: M. Rothemund
1997 - 1/2 MŁODE WILKI (Obsada aktorska), reż.: J. Zamojda
1996 - BALKO (Obsada aktorska)
1995 - DREISAM (Obsada aktorska), reż.: Kiedes
1994 - BRANDHEISS - SEIN KAMPF (Obsada aktorska), reż.: Ristau
1994 - DIE SIEGER (Obsada aktorska), reż.: D. Graf
1993 - DAS LETZTE SIEGEL (Obsada aktorska), reż.: St. Dahnert
1977 - INDEKS (Obsada aktorska), reż.: J. Kijowski
1976 - DOBRANOC DLA DOROSŁYCH (Obsada aktorska), reż.: J. Rzeszewski
1976 - PTAKI NIEDOROSŁE (Obsada aktorska), reż.: J. Chmielnik
1973 - JAJO WĘŻA (Obsada aktorska), reż.: G. Malecki
1966 - PRZYGODY MARKA PIEGUSA (Obsada aktorska), reż.: M. Waskowski

Spektakle:

BEUTE (rola: Truscott), reż.: H. Fritsch
DIE RATTEN (rola: Bruno), reż.: J. Lepper
NATHAN DER WEISE (rola: Saladin), reż.: J. Lepper
PARZIVAL (rola: Merlin), reż.: J. Lepper
MEIN KAMPF (rola: Schlomo Herzl), reż.: M. Witte
KONIG LEAR (rola: Narr), reż.: J. Lepper
DANTONS TOD (rola: Danton), reż.: J. Lepper
TORQUATO TASSO (rola: Alfons), reż.: J. Lepper
ENDSPIEL (rola: Clov), reż.: O. Schnelling
NACHTASYL (rola: Luka), reż.: J. Lepper
NIBELUNGEN (rola: Hagen), reż.: J. Lepper
WARTEN AUF GODOT (rola: Pozzo), reż.: J. Lepper
TODESTANZ (rola: Edgar), reż.: O. Schnelling
ENDSTATION SEHNSUCHT (rola: Mitchel), reż.: R. Seidel
WAS IHR WOLLT (rola: Malvolio), reż.: B. Ifland
WARTE, BIS ES DUNKEL WIRD (rola: Harry Roat), reż.: J. Rotter
EMILIA GALOTTI (rola: Marinelli), reż.: G. Gysi
DIE RASSEN (rola: Rosloh), reż.: Ensemble
LILIOM (rola: Liliom), reż.: D. Lobach
LA CAGE AUX FOLLES (rola: Georges), reż.: D. Lobach
HAMLET (rola: Claudius), reż.: G. Gysi
DON JUAN (rola: Don Juan), reż.: W. Gerber
BRITANNIQUE (rola: Neron), reż.: K. Kubjakoka
SCHLANGENEI (rola: Dr Vergeus), reż.: G. Malecki
HAMLET (rola: Hamlet), reż.: W. Kulczynski
MOLIER (rola: Bischof), reż.: P. Nowicki
WACLAWA DZIEJE (rola: Nieznajomy), reż.: M. Grzesinski