Tomira Kowalik

>> wróć do listy osób
 
  • Tomira Kowalik
  • Tomira Kowalik
  • Tomira Kowalik
  • Tomira Kowalik
  • Tomira Kowalik
  • Tomira Kowalik
  • Tomira Kowalik
  • Tomira Kowalik
  • Tomira Kowalik
  • Tomira Kowalik
  • Tomira Kowalik
  • Tomira Kowalik
  • Tomira Kowalik

Płeć kobieta
Rok urodzenia 1946
Wzrost 164 cm
Waga 58 kg
Sylwetka proporcjonalna
Kolor włosów blond
Kolor oczu piwne
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży L
Agent aktorski Mirosława Niemczyk
mirka@skene.pl
+48 600 944 321
Umiejętności Pływanie
Strzelectwo
Języki obce francuski
rosyjski
> Pobierz portfolio > Obejrzyj filmy
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

1972 - Wydział Aktorski PWSFTviT w Łodzi

Filmografia:

2017 - odc. 137 w serialu NA SYGNALE (rola: Regina)
2017 - PUSTKOWIE (rola: Maria )
2016 - odc. 94 w serialu KOMISARZ ALEX (rola: bibliotekarka)
2016 - PLANETA SINGLI (rola: starsza pani)
2016 - ZJEDNOCZONE STANY MIŁOŚCI (rola:kuracjuszka)
2015 - odc. 4 w serialu PAKT (Obsada aktorska)
2015 - odc. 1 w serialu PRZYPADKI CEZAREGO P. (rola: Sąsiadka)
2015 - odc. 4 w serialu STRAŻACY (rola: Mieszkanka kamienicy)
2014 - odc. 4 w serialu LEKARZE NOCĄ (rola: Pacjentka)
2014 - odc. 551 w serialu NA DOBRE I NA ZŁE (rola: Anna)
2013 - odc. 551 w serialu NA DOBRE I NA ZŁE (rola: Anna)
2013 - odc. 24 w serialu LEKARZE (rola: Rozalia)
2013 - RADOSŁAW Fabularyzowany dokument (Obsada aktorska), reż. M.Brama
2013 - UKŁAD ZAMKNIĘTY Film fabularny (rola: sekretarka)
2012 - odc. 943 w M JAK MIŁOŚĆ (rola: sąsiadka Pawła Zduńskiego)
2012 - OBERLANGEN Film dokumentalny - fabularyzowany (Obsada aktorska)
2011 - odc. 204 w DALEKO OD NOSZY (rola: pacjentka)
2011 - odc. 12 w KOMISARZ ALEX (rola: sąsiadka Agnieszki)
2011 - odc. 827 w M JAK MIŁOŚĆ (rola: Węgierkowa)
2011 - odc. 1693, 1694 w PLEBANIA (rola: parafianka)
2011 - odc. 3 w UKŁAD WARSZAWSKI (rola: sąsiadka Małeckiego)
2011 - odc. 36 w WIADOMOŚCI Z DRUGIEJ RĘKI (rola: straganiarka)
2010 - odc. 2, 5, 7-9, 11, 13 w MIŁOŚĆ NAD ROZLEWISKIEM (rola: Zuzanna)
2010 - odc. 3 w MIŁOŚĆ NAD ROZLEWISKIEM (rola: Ania)
2010 - odc. 1573-1575 w PLEBANIA (rola: Nawrocka)
2009 - odc. 4, 6-9, 12, 13 w DOM NAD ROZLEWISKIEM (rola: Zuzanna)
2009 - MIASTO Z MORZA Film i serial fabularny (rola: pasażerka pociągu)
2009 - odc. 1 w MIASTO Z MORZA (rola: pasażerka pociągu)
2009 - NIE OPUSZCZAJ MNIE Film fabularny (rola: stara prostytutka)
2007 - odc. 119, 124 w SĄSIEDZI (rola: Teresa Wyciąg - znajoma Wiśniewskich)
2006 - odc. 95, 98 w SĄSIEDZI (rola: Teresa Wyciąg - znajoma Patrycji)
2005 - odc. 58, 60, 79 w SĄSIEDZI (rola: Teresa Wyciąg - znajoma Patrycji)
2004 - odc. 29, 30, 46 w SĄSIEDZI (rola: Teresa Wyciąg - znajoma Patrycji)
2003 - odc. 14 w SĄSIEDZI (rola: Kowalska)
2003 - odc. 20 w SĄSIEDZI (rola: Teresa Wyciąg, fałszywa Ziuta, matka Gieni)
2003 - odc. 150 w LOKATORZY (rola: klientka kwiaciarni)
2002 - odc. 81 w LOKATORZY (rola: dyrektorka szkoły)
1977 - KRÓLOWA PSZCZÓŁ (rola: matka Marioli)
1968 - odc. 10 w STAWKA WIĘKSZA NIŻ ŻYCIE (rola: dziewczyna całująca się w fotoplastikonie; nie występuje w napisach)
1968 - odc. 13 w STAWKA WIĘKSZA NIŻ ŻYCIE (rola: Gerda Tinsler - znajoma Schlossera pracująca w Arnswalde)


Spektakle:

2013 - CHOPIN MUSI UMRZEĆ (rola: Ekspert 3/Chór), reż.: M.Wrona (Widowisko muzyczne / Komiks muzyczny)
2007 - SPALENIE MATKI (rola: Matka), reż.: M.Kotański
2006 - PARAWANY (rola: Ommu), reż.: K.Babicki
2005 - WAŁĘSA. HISTORIA WESOŁA, A OGROMNIE PRZEZ TO SMUTNA, reż.: M.Zadara
2005 - PLASTELINA (rola: Babcia Maksa), reż.: G.Wiśniewski
2005 - PAMIETNIK Z DEKADY BEZDOMNOŚCI, reż.: R.Wicza-Pokojski
2004 - NASI (rola: Szybki Teatr Miejski), reż.: A.Trojanowska
2003 - MATKA, reż.: G.Wiśniewski
2003 - SPRAWA MAISTA ELLMIT (rola: Wdowa I), reż.: I.Villqist
2003 - PSI WALC (obsada aktorska) reż.: J.Butusow
2003 - SEN PLUSKWY (obsada aktorska) reż.: O.Spisak
2002 - MONOLOGI WAGINY (obsada aktorska) reż.: A.Figura
2001 - NASZE MIASTO (rola: Pani Soames), reż.: B.Wyszomirski
2001 - TRAGEDYA O BOGACZU I ŁAZARZU (rola: Anioł), reż.: K.Babicki
2001 - PREPARATY (obsada aktorska) reż.: I.Villqist
1999 - BEZ POWODU (rola: Matka), reż.: G.Chrapkiewicz


Etiudy:

2017 - PUSTKOWIE (rola: Maria )