Tomira Kowalik

>> wróć do listy osób
 
  • Tomira Kowalik
  • Tomira Kowalik
  • Tomira Kowalik
  • Tomira Kowalik
  • Tomira Kowalik
  • Tomira Kowalik
  • Tomira Kowalik
  • Tomira Kowalik
  • Tomira Kowalik
  • Tomira Kowalik
  • Tomira Kowalik
  • Tomira Kowalik

Płeć kobieta
Rok urodzenia 1946
Wzrost 164 cm
Waga 58 kg
Sylwetka proporcjonalna
Kolor włosów blond
Kolor oczu piwne
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży L
Agent aktorski Mirosława Niemczyk
mirka@skene.pl
+48 600 944 321
Umiejętności Pływanie
Strzelectwo
Języki obce francuski
rosyjski
> Pobierz portfolio > Obejrzyj filmy
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

1972 - Wydział Aktorski PWSFTviT w Łodzi


Filmografia:

2017 - odc. 137 w serialu NA SYGNALE (rola: Regina)

2017 - PUSTKOWIE (rola: Maria )

2016 - odc. 94 w serialu KOMISARZ ALEX (rola: bibliotekarka)

2016 - PLANETA SINGLI (rola: starsza pani)

2016 - ZJEDNOCZONE STANY MIŁOŚCI (rola:kuracjuszka)

2015 - odc. 4 w serialu PAKT (Obsada aktorska)

2015 - odc. 1 w serialu PRZYPADKI CEZAREGO P. (rola: Sąsiadka)

2015 - odc. 4 w serialu STRAŻACY (rola: Mieszkanka kamienicy)

2014 - odc. 4 w serialu LEKARZE NOCĄ (rola: Pacjentka)

2014 - odc. 551 w serialu NA DOBRE I NA ZŁE (rola: Anna)

2013 - odc. 551 w serialu NA DOBRE I NA ZŁE (rola: Anna)

2013 - odc. 24 w serialu LEKARZE (rola: Rozalia)

2013 - RADOSŁAW Fabularyzowany dokument (Obsada aktorska), reż. M.Brama

2013 - UKŁAD ZAMKNIĘTY Film fabularny (rola: sekretarka)

2012 - odc. 943 w M JAK MIŁOŚĆ (rola: sąsiadka Pawła Zduńskiego)

2012 - OBERLANGEN Film dokumentalny - fabularyzowany (Obsada aktorska)

2011 - odc. 204 w DALEKO OD NOSZY (rola: pacjentka)

2011 - odc. 12 w KOMISARZ ALEX (rola: sąsiadka Agnieszki)

2011 - odc. 827 w M JAK MIŁOŚĆ (rola: Węgierkowa)

2011 - odc. 1693, 1694 w PLEBANIA (rola: parafianka)

2011 - odc. 3 w UKŁAD WARSZAWSKI (rola: sąsiadka Małeckiego)

2011 - odc. 36 w WIADOMOŚCI Z DRUGIEJ RĘKI (rola: straganiarka)

2010 - odc. 2, 5, 7-9, 11, 13 w MIŁOŚĆ NAD ROZLEWISKIEM (rola: Zuzanna)

2010 - odc. 3 w MIŁOŚĆ NAD ROZLEWISKIEM (rola: Ania)

2010 - odc. 1573-1575 w PLEBANIA (rola: Nawrocka)

2009 - odc. 4, 6-9, 12, 13 w DOM NAD ROZLEWISKIEM (rola: Zuzanna)

2009 - MIASTO Z MORZA Film i serial fabularny (rola: pasażerka pociągu)

2009 - odc. 1 w MIASTO Z MORZA (rola: pasażerka pociągu)

2009 - NIE OPUSZCZAJ MNIE Film fabularny (rola: stara prostytutka)

2007 - odc. 119, 124 w SĄSIEDZI (rola: Teresa Wyciąg - znajoma Wiśniewskich)

2006 - odc. 95, 98 w SĄSIEDZI (rola: Teresa Wyciąg - znajoma Patrycji)

2005 - odc. 58, 60, 79 w SĄSIEDZI (rola: Teresa Wyciąg - znajoma Patrycji)

2004 - odc. 29, 30, 46 w SĄSIEDZI (rola: Teresa Wyciąg - znajoma Patrycji)

2003 - odc. 14 w SĄSIEDZI (rola: Kowalska)

2003 - odc. 20 w SĄSIEDZI (rola: Teresa Wyciąg, fałszywa Ziuta, matka Gieni)

2003 - odc. 150 w LOKATORZY (rola: klientka kwiaciarni)

2002 - odc. 81 w LOKATORZY (rola: dyrektorka szkoły)

1977 - KRÓLOWA PSZCZÓŁ (rola: matka Marioli)

1968 - odc. 10 w STAWKA WIĘKSZA NIŻ ŻYCIE (rola: dziewczyna całująca się w fotoplastikonie; nie występuje w napisach)

1968 - odc. 13 w STAWKA WIĘKSZA NIŻ ŻYCIE (rola: Gerda Tinsler - znajoma Schlossera pracująca w Arnswalde)


Spektakle:

2013 - CHOPIN MUSI UMRZEĆ (rola: Ekspert 3/Chór), reż.: M.Wrona (Widowisko muzyczne / Komiks muzyczny)

2007 - SPALENIE MATKI (Matka), reż.: M.Kotański

2006 - PARAWANY (Ommu), reż.: K.Babicki

2005 - WAŁĘSA. HISTORIA WESOŁA, A OGROMNIE PRZEZ TO SMUTNA, reż.: M.Zadara

2005 - PLASTELINA (Babcia Maksa), reż.: G.Wiśniewski

2005 - PAMIETNIK Z DEKADY BEZDOMNOŚCI, reż.: R.Wicza-Pokojski

2004 - NASI (Szybki Teatr Miejski), reż.: A.Trojanowska

2003 - MATKA, reż.: G.Wiśniewski

2003 - SPRAWA MAISTA ELLMIT (Wdowa I), reż.: I.Villqist

2003 - PSI WALC, reż.: J.Butusow

2003 - Sen pluskwy, reż.: O.Spisak

2002 - MONOLOGI WAGINY, reż.: A.Figura

2001 - NASZE MIASTO (Pani Soames), reż.: B.Wyszomirski

2001 - TRAGEDYA O BOGACZU I ŁAZARZU (Anioł), reż.: K.Babicki

2001 - PREPARATY, reż.: I.Villqist

1999 - BEZ POWODU (Matka), reż.: G.Chrapkiewicz


Etiudy:

2017 - PUSTKOWIE (rola: Maria )