Ireneusz Machnicki

>> wróć do listy osób
 
  • Ireneusz Machnicki
  • Ireneusz Machnicki
  • Ireneusz Machnicki
  • Ireneusz Machnicki
  • Ireneusz Machnicki
  • Ireneusz Machnicki
  • Ireneusz Machnicki
  • Ireneusz Machnicki
  • Ireneusz Machnicki
  • Ireneusz Machnicki
  • Ireneusz Machnicki
  • Ireneusz Machnicki
  • Ireneusz Machnicki
  • Ireneusz Machnicki
  • Ireneusz Machnicki

Płeć mężczyzna
Rok urodzenia 1966
Wzrost 180 cm
Waga 75 kg
Kolor włosów szatyn
Kolor oczu zielone
Karnacja jasna
Agent aktorski Natalia Nowik
natalia@skene.pl
+48 512 314 091
Umiejętności Gra na pianinie/fortepianie
Gra na gitarze
Prawo jazdy B
Języki obce angielski brit.
niemiecki
rosyjski
angielski u.s.a.
> Pobierz portfolio
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

1991 - Studio Wokalno-Aktorskie im. D. Baduszkowej przy Teatrze Muzycznym w Gdyni

Doświadczenie zawodowe:

1990 - 1992 - Aktor i śpiewak Opery Bałtyckiej w Gdańsku
1992 - 1994 - Aktor i śpiewak Teatru im. W.Horzycy w Toruniu
Od 1994 - chórzysta Państwowej Opery Bałtyckiej w Gdańsku
Teatr Muzyczny w Gdyni
Działalność estradowa na terenie Polski i Niemiec
Radio GRA /Toruń/ - lektor, udział w słuchowiskach radiowych, reporter, dziennikarz /news room/
Radio TREFL /Sopot/ - prezenter (program autorski - PORANNY ZEW RADIA TREFL)
Radio KOLOR /Warszawa/ - prezenter (program autorski - KOLORY NOCNEJ PORY
Radio JAZZ /Warszawa/ - prezenter (program autorski - MIĘDZY DNIEM A SNEM
Radio PIN /Warszawa/ - prezenter
od 2002 - LEKTOR: TVP, TVN, Master Film, Start International, Studio Sonica, Sun Studio, Studio Publishing, Studio Company, Imperial Entertainment, Monolith Film

Filmografia:

2019 - Serial ŚLAD (rola: Marcin Wolak) odc. 52
2018 - Serial 1983 (rola: prezenter) odc. 7
2018 - Serial DIAGNOZA (rola: członek zarządu) odc. 24, 25
2018 - Serial POD POWIERZCHNIĄ (rola: klient) odc. 3
2017 - Serial MECENAS LENA BARSKA (rola: adwokat Filip Stankiewicz) odc. 3
2017 - Serial POLSCY SZPIEDZY 2 (rola: generał Czesław Kiszczak) odc. 7
2017 - Serial PRZYJACIÓŁKI (rola: lekarz) odc. 121
2016 - Serial BARWY SZCZĘŚCIA (rola: lekarz) odc. 1421, 1471
2016 - Serial NA NOŻE (rola: gość na inauguracji restauracji `Bistro u Antoniego`) odc. 4
2015 - 2016 - Serial SINGIELKA (rola: ginekolog) odc. 26
2015 - Serial NIE RÓB SCEN (rola: Zbyszek) odc. 8
2015 - Serial OJCIEC MATEUSZ (rola: Grzegorz Kukielski) odc. 182
2015 - Serial UWIKŁANI (rola: komisarz Andrzej Król)
2014 - Serial BARWY SZCZĘŚCIA (rola: doktor Więcek) odc. 1173, 1174
2014 - Serial KREW Z KRWI 2 (rola: dyrektor szkoły) odc. 3
2014 - Serial M JAK MIŁOŚĆ (rola: adwokat Jurka) odc. 1065, 1076
2014 - Serial PRAWO AGATY (rola: urzędnik) odc. 64
2013 - Serial BARWY SZCZĘŚCIA (rola: lekarz) odc. 929
2013 - Serial HOTEL 52 (rola: kierownik USC) odc. 86
2013 - Serial PRAWDZIWE ŻYCIE (rola: Nowak) odc. 1
2012 - Serial LEKARZE (rola: lekarz) odc. 3
2012 - Serial OJCIEC MATEUSZ (rola: Jan Łukasik, prawnik profesora) odc. 103
2011 - Serial POGODNI (rola: Andrzej Pogodny, mąż Magdy) odc. 1-9, 11, 13-74, 76-80, 83-84
2010 - odc. 11 w USTA USTA (Robert)
2010 - odc. 725 w M JAK MIŁOŚĆ (Ksiądz)
2008 - odc. 1 w WYDZIAŁ ZABÓJSTW (lekarz)
2007 - odc. 71 w EGZAMIN Z ŻYCIA (dziennikarz Adam Konieczny)
2006 - odc. 280 w NA DOBRE I NA ZŁE (policjant Franek)
2006 - odc. 46, 51, 52, 54, 55 w EGZAMIN Z ŻYCIA (Adam Konieczny - porwany dziennikarz)
2004 - odc. 13 w PENSJONAT POD RÓŻĄ (kelner)
2004 - odc. 2 w KRYMINALNI (cywil)
2004 - odc. 10 w BULIONERZY (Madera - pracownik marketingu Bulionów Polskich)
2002 - THE PIANIST (oficer SS - nie występuje w czołówce)
2002 - SUPLEMENT (dyżurny w noclegowni dla bezdomnych)
2002 - SUPERPRODUKCJA (aktor zagrał agenta ABW obserwującego gangsterów wychodzących z hotelu Bristol, jednak scena nie znalazła się w ostatecznej wersji filmu, można ją zobaczyć w materiałach niewykorzystanych w wydaniu DVD)
2002 - 2009 - SAMO ŻYCIE (komisarz Adam Chrust - policjant z Komendy Stołecznej Policji, potem także kochanek Donaty Leszczyńskiej (niekiedy przedstawia się jako funkcjonariusz Komendy Głównej Policji, pada także inne imię bohatera: Waldemar)
2002 - E=MC2 (członek komisji egzaminacyjnej; nie występuje w czołówce)
2002 - DZIEŃ ŚWIRA (poseł)
2002 - CHOPIN. PRAGNIENIE MIŁOŚCI (oficer)
2001 - TAM I Z POWROTEM (interesant)
2001 - odc. 9 w PRZEPROWADZKI (lotnik na ławce)
2001 - odc. 1 w MARSZAŁEK PIŁSUDSKI (więzień)
2000 - odc. 48, 50 w NA DOBRE I NA ZŁE (policjant Franek)
2000 - 2001 - ADAM I EWA (policjant z XV Posterunku Policji)
1997 - 2009 - KLAN (doktor Sulima - lekarz w szpitalu opiekujący się chorym Danielem; wystąpił w roku 2000)
1989 - GDAŃSK 39 (celnik; nie występuje w czołówce)
1988 - 1991 - POGRANICZE W OGNIU (oficer SS; nie występuje w czołówce)

Teatr TV:

2002 - SESJA KASTINGOWA (Bandyta, SS-man), reż.: K.Zanussi

Programy TV:

DZIENNIK TELEWIZYJNY reż.: J.Fedorowicz

Spektakle:

1994 - ZEMSTA (Mularz), reż.: K.Meissner
1994 - CUD MNIEMANY, CZYLI KRAKOWIACY I GÓRALE (Krakowiak; Pastuch; Stach), reż.: A.Rozhin
1993 - NIEPOKOJE WYCH. TORLESSA (Obsada aktorska), reż.: K.Meissner
1993 - BIESY (Blum; Młodzieniec; Narrator; Tapicer), reż.: J.Maciejowski
1992 - BYK NA DACHU (Asterek), reż.: W.Kępczyński
1988 - BALET, BALET, BALET (Obsada aktorska), reż.: J.Gruza