Kazimierz Mazur

>> wróć do listy osób
 
  • Kazimierz Mazur
  • Kazimierz Mazur
  • Kazimierz Mazur
  • Kazimierz Mazur
  • Kazimierz Mazur
  • Kazimierz Mazur
  • Kazimierz Mazur

Płeć mężczyzna
Rok urodzenia 1948
Wzrost 175 cm
Waga 84 kg
Sylwetka pulchna
Kolor włosów ciemny blond
Kolor oczu niebieskie
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży XL
Agent aktorski Mirosława Niemczyk
mirka@skene.pl
+48 600 944 321
Umiejętności Śpiew
Prawo jazdy B
Jazda konna
Szermierka
Pływanie
Języki obce rosyjski
Taniec Podstawy
> Pobierz portfolio > Obejrzyj filmy > Posłuchaj nagrań
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Urodzony w 1948 roku - polski aktor teatralny, filmowy i dubbingowy oraz reżyser. Jego hobby to reżyseria muzycznych spektakli (Osiecka, Przygody Rozbójnika Rumcajsa, Pozłacany warkocz). Urodzony optymista i poszukiwacz przygód. Nie potrafi usiedzieć na miejscu, wciąż jest w podróży. Wynika to z ciekawości świata, z pociągu do zdobywania wiedzy. Wiedza i wykształcenie to również Jego domena. Poszukuje wciąż wiedzy, po to, by rozwiązać odwieczny dylemat sensu życia, celu człowieczeństwa.
- Szukam roboty, ponieważ byt kształtuje świadomość - mówi - Jestem człowiekiem światłym, tolerancyjnym, łagodnym niczym hinduski lamaizm.
Uwielbia sport, choć niekoniecznie sam go uprawia. Jest już bardzo dojrzałym aktorem i czeka na kolejną rolę swego życia. Warto, a nawet należy wykorzystać takie doświadczenie...

Wykształcenie:

1974 - PWST w Warszawie

Filmografia:

2010 - RÓŻYCZKA (kolejarz)
2010 - odc. 51 w OJCIEC MATEUSZ (Obsada aktorska)
2010 - KONFIDENT (Obsada aktorska)
2010 - odc. 10 w BLONDYNKA (chłop z buhajem)
2009 - odc. 6 w SYNOWIE (Obsada aktorska)
2008 - odc. 12 w TRZECI OFICER (strażnik w Pałacu Kultury i Nauki)
2008 - SKORUMPOWANI
2007 - odc. 10 w ODWRÓCENI (strażnik)
2007 - odc. 18 w HELA W OPAŁACH (pijaczek w pubie)
2007 - BENEK (właściciel rzeźni)
2007 - BALLADA O PIOTROWSKIM (Bębenek)
2006 - odc. 51 w KRYMINALNI (Bęben)
2006 - odc. 1, 14 w FAŁSZERZE. POWRÓT SFORY (strażnik w firmie Gozdawy)
2005 - 2008 - odc. 11 seria II w PITBULL (pijak)
2005 - odc. 208 w NA DOBRE I NA ZŁE (Grzelak, sąsiad Pawicy)
2005 - odc. 224 w NA DOBRE I NA ZŁE (kierowca)
2005 - odc. 2 w BOŻA PODSZEWKA. CZĘŚĆ II (repatriant)
2004 - odc. 390 w PLEBANIA (Marciniak, bywalec baru Angelica)
2004 - odc. 205 w NA DOBRE I NA ZŁE (Grzelak, sąsiad Pawicy)
2004 - odc. 12 w KRYMINALNI (strażnik parkingu)
2003 - 2009 - NA WSPÓLNEJ (właściciel autokomisu)
2002 - ZEMSTA (Serwacy, służący Cześnika)
2002 - odc. 4 w WIEDŹMIN (oberżysta)
2001 - odc. 51 w PLEBANIA (Marciniak, pijaczek w barze)
2001 - odc. 1 w MARSZAŁEK PIŁSUDSKI (kowal)
2000 - SUKCES (kolega zabitego bandyty, Stanisława Brusia)
2000 - odc. 1, 16, 17, 19, 32, 34-37 w PLEBANIA (Marciniak, pijaczek w barze; w rzeczywistości w odcinku 36 nie występuje)
1999 - NA PLEBANII W WYSZKOWIE 1920 (żołnierz Armii Czerwonej)
1998 - odc. 22 w 13 POSTERUNEK
1997 - 2009 - KLAN (hydraulik)
1997 - odc. 18, 20 w DOM (celnik na Okęciu)
1996 - odc. 3 w AWANTURA O BASIĘ
1995 - odc. 5-7 w SUKCES... (Jerzy Jaroń, właściciel firmy J and J szmuglującej elektronikę z Hong Kongu)
1995 - GRACZE (taksówkarz na Okęciu)
1994 - odc. 10 w SPÓŁKA RODZINNA (oskarżony kłusownik)
1994 - odc. 1-4, 6 w PANNA Z MOKRĄ GŁOWĄ (stajenny w majątku Borowskich)
1994 - PANNA Z MOKRĄ GŁOWĄ (stajenny w majątku Borowskich)
1994 - odc. 8 w BANK NIE Z TEJ ZIEMI (komisarz policji; nie występuje w czołówce)
1994 - odc. 9 w BANK NIE Z TEJ ZIEMI (Aniela, sekretarka Prezesa)
1993 - SKUTKI NOSZENIA KAPELUSZA W MAJU (dozorca)
1993 - ŁOWCA. OSTATNIE STARCIE (policjant)
1993 - KRAJ ŚWIATA (mężczyzna w łańcuchu; nie występuje w czołówce)
1993 - GOODBYE ROCKEFELLER (Słowik, właściciel zajazdu)
1993 - CZŁOWIEK Z... (SB-ek)
1993 - odc. 1 w 40-LATEK. 20 LAT PÓŹNIEJ (pielęgniarz Janek na pogotowiu; nie występuje w czołówce)
1993 - odc. 5 w 40-LATEK. 20 LAT PÓŹNIEJ (sanitariusz Janek)
1992 - 1, 3, 7, 12, 13 w ŻEGNAJ ROCKEFELLER (Słowik, właściciel zajazdu)
1992 - VENT DEST (właściciel hotelu)
1991 - ROZMOWY KONTROLOWANE (żołnierz patrolujący Plac Trzech Krzyży w sylwestra)
1991 - odc. 22 w POGRANICZE W OGNIU (technik w centrali telefonicznej w Jenie)
1991 - odc. 1, 2 w serialu KUCHNIA POLSKA (strażnik w więzieniu; w rzeczywistości w odcinku 1 nie wystąpił)
1991 - KUCHNIA POLSKA (strażnik w więzieniu)
1989 - PO UPADKU (obsługujący przyjęcie po polowaniu)
1988 - 1990 - serial W LABIRYNCIE (pan Kazio, dozorca w bloku Durajów)
1977 - odc. 7, 9-11 w NOCE I DNIE (Niechcic Tomasz , syn Barbary i Bogumiła)
1976 - odc. 1 w WAKACJE (student w pociągu)
1976 - odc. 5, 6 w DALEKO OD SZOSY (Mirek Boczewski, kolega Leszka z wojska)
1975 - NOCE I DNIE (Niechcic Tomasz , syn Barbary i Bogumiła)
1975 - odc. 1-3 w DYREKTORZY (Ostronosy)
1973 - odc. 1 w WIELKA MIŁOŚĆ BALZAKA (członek służby Hańskich; nie występuje w czołówce)

Krótki metraż:

2012 - Dyplom reżyserski PURPUROWA OPOWIEŚĆ (rola: Właściciel domu), reż.: M.Mądry

Spektakle:

2009 - Przygody rozbójnika Rumcajsa, forma twórczości: reżyseria
2008 - Przygody rozbójnika Rumcajsa, forma twórczości: adaptacja, reżyseria
2005 - Przygody rozbójnika Rumcajsa, forma twórczości: reżyseria
2003 - A to Osiecka, forma twórczości: reżyseria, scenariusz
1993 - Zemsta nietoperza (Bund), reż.: A.Kłopocki
1981 - Ja się nie boję braci Rojek, reż.: O.Lipińska
1981 - Krawcy szczęścia (Sprzątacz II), reż.: T.Kwinta
1974 - Irkucka historia (Denis), reż.: R.Hanin, R.Barycz
1973 - Wyzwolenie (Maska 1), reż.: Z.Hübner
1971 - Oko (Franek), reż.: W.Solarz

Spektakle TV:

1971 - Rzecz listopadowa (Bananowiec), reż.: B.Poręba