Łukasz Szymanek

>> wróć do listy osób
 
  • Łukasz Szymanek
  • Łukasz Szymanek
  • Łukasz Szymanek
  • Łukasz Szymanek
  • Łukasz Szymanek
  • Łukasz Szymanek
  • Łukasz Szymanek
  • Łukasz Szymanek
  • Łukasz Szymanek
  • Łukasz Szymanek
  • Łukasz Szymanek
  • Łukasz Szymanek
  • Łukasz Szymanek
  • Łukasz Szymanek
  • Łukasz Szymanek
  • Łukasz Szymanek
  • Łukasz Szymanek
  • Łukasz Szymanek
  • Łukasz Szymanek

Płeć mężczyzna
Rok urodzenia 1981
Wzrost 169 cm
Waga 62 kg
Sylwetka proporcjonalna
Kolor włosów brunet
Kolor oczu mieszane
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży M
Agent aktorski Agencja Skene
info@skene.pl
+48 22 841 38 21
Umiejętności Śpiew
Prawo jazdy B
Pływanie
Lekkoatletyka
Języki obce angielski brit.
Taniec Podstawy
Resume Wykształcenie:

2005 - 2006 - LART STUDIO - Policealne Studio Aktorskie w Krakowie
2017 - egzamin eksternistyczny ZASP - aktor dramatu

Doświadczenie zawodowe:

Filmografia:

2019- serial DIAGNOZA (rola: Ratownik Roman)
2019- serial NA SYGNALE (rola: Krzysiek `goryl`)
2018- serial BARWY SZCZĘŚCIA (rola: Kelner)
2017- serial BELLE EPOQUE (rola: Makary)
2016 - serial BARWY SZCZĘŚCIA (rola: Mężczyzna w agencji)
2016 - KŁÓTNIK LUBELSKI (rola: Naukowiec)
2014 - NOCNA ZMIANA (rola: Przełożony)
2014 - film krótkometrażowy OKAZJA (rola: Kelner), reż.: Ł. Miciuk
2011 - serial UNIEJÓW EUROPEJSKI (rola: Syn; Sąsiad; Proboszcz), reż.: Piotr Łataś
2009 - film krótkometrażowy WYŁĄCZNOŚĆ (rola: Policjant), reż.: K.Szot
2008 - GENERAŁ (rola: Mechanik na lotnisku), reż.: A.Jadowska
2008 - DŻUNGLA (rola: Policjant), reż.: A.Brzozowski
2007 - odc. 42 w MÓJ PIERWSZY RAZ (rola: Pacjent)
2005 - KRÓLEWNA ŚNIEŻKA - NIEZAMKNIĘTY ROZDZIAŁ (rola: Krasnoludek Nieśmiałek), reż.: J.Kołaczkowska

Spektakle:

2016 - VIDEOBLOG (rola: Paweł), reż.: M. Wąsowski

Poławiacze Pereł Improv Teatr:

2015 - DZIÓB W DZIÓB (rola: Wróbel Przemek), reż.: A. Ziętek
2014 - EXODUS (rola: Faryzeusz), reż.: M. Kozubek
2014 - KOMPLEMENTY (Obsada aktorska), reż.: D. Arbaczewski
2014 - SKARPETY I PAPILOTU (rola: Bobolis), reż.: A. Ziętek
2014 - MISTERIUM MĘKI PAŃSKIEJ (rola: Kapłan), reż.: M. Wąsowski

Scena Prapremier InVitro:

2013 - LIZA (rola: Zjawa), reż.: Ł. Witt - Michałowski

Teatr Ziemi Chełmskiej:

2013 - MAYDAY (rola: John Smith), reż.: Bogusław Byrski
2013 - POLOWANIE NA ŁOSIA (rola: Jarosław Past), reż.: Bogusław Byrski

Teatr Enigmatic w Lublinie:

2009 - PASJA (Obsada aktorska), reż.: A. Jackiewicz - Szmidt

Teatr Kameralny w Lublinie:

2010 - TEN OBCY (rola: Zenek), reż.: Jan Wojciech Krzyszczak
2009 - ANIA Z ZIELONEGO WZGÓRZA (rola: Gilbert), reż.: Jan Wojciech Krzyszczak
2009 - ZAPISKI WIĘZIENNE (rola: Oficer UB), reż.: J.W.Krzyszczak
2008 - SZATAN Z SIÓDMEJ KLASY (rola: Adam Cisowski), reż.: J.W.Krzyszczak
2007 - TAJEMNICZY OGRÓD (rola: Dick), reż.: J.W.Krzyszczak

Teatr im. J. Słowackiego w Krakowie:

2006/2007 - KORDIAN (rola: Kadet), reż.: J.Wiśniewski

LART STUDIO w latach 2004/2005:

ŁAWECZKA (rola: On)
MARTWA KRÓLEWNA (rola: Witalij)

Działalność estradowa:

2016 - Podkarpackie Targi Ekonomii Społecznej (konferansjer)
2016 - Święto wina (konferansjer)
2016 - WOŚP - TVP2 i TVP Lublin, koncert główny (prowadzenie)
2014 - autorska audycja radiowa ROZRYWKA PO LUBELSKU, Radio Freee
2013 - Jasełka w Domu Kultury - scenariusz i reżyseria
2013 - Gala Wolontariatu - reżyseria widowiska
2012 - program kabaretowy ZAWODOWO
2010 - spektakl kabaretowy CZARNA ŻMIJA
2009 - program kabaretowy SPOTKANIE Z AKTOREM
2006 - 2009 - Kabaret CZESUAF (wykonawca)
2003 - 2005 - Kabaret HA-HA (założyciel, lider, wykonawca, autor tekstów)

Kursy/warsztaty/szkolenia:

2016 - Warsztaty Improwizacji Teatralnej w Warszawie, prowadzenie: Lee White, Kanada
2013 - Warsztaty Improwizacji Teatralnej metoda `3/4 sceny`, prowadzenie: Arkadiusz Ziętek - Interkunst Berlin; Przemysław Buksiński - Epicentrum Technik Teatralnych Lublin
2011 - Warszaty Improwizacji Teatralnej - Short forms, prowadzenie: Przemysław Buksiński

Inne:

2014 - film instruktażowy WYJŚĆ NA PROSTĄ (rola: Artur)/TVP Lublin
2009 - Etiudy filmowe dla programu PYTANIE NA ŚNIADANIE
2007 - film edukacyjny NAUKA JAZDY (rola: Uczeń)
2006 - W DŻUNGLI MIAST (rola: Skinny), udział w egzaminie studenta reżyserii PWST M. Przyłęckiego