Patrycja Durska

>> wróć do listy osób
 
  • Patrycja Durska
  • Patrycja Durska
  • Patrycja Durska
  • Patrycja Durska
  • Patrycja Durska
  • Patrycja Durska
  • Patrycja Durska
  • Patrycja Durska
  • Patrycja Durska
  • Patrycja Durska
  • Patrycja Durska
  • Patrycja Durska
  • Patrycja Durska

Płeć kobieta
Rok urodzenia 1977
Wzrost 172 cm
Waga 56 kg
Sylwetka proporcjonalna
Kolor włosów inne
Kolor oczu szare
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży M
Agent aktorski Adrian Stanisławski
adrian@skene.pl
+48 600 949 373
Umiejętności Pantomima
Śpiew
Prawo jazdy B
Akrobatyka
Szermierka
Pływanie
Lekkoatletyka
Koszykówka
Strzelectwo
Jazda na łyzwach
Jazda na nartach
Języki obce angielski brit.
hiszpański
angielski u.s.a.
Taniec Podstawy
> Pobierz portfolio
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

2001 - Dyplom PWST im. L.Solskiego w Krakowie

Praca zawodowa:

Od 2002 - aktorka Teatru Ludowego Kraków-Nowa Huta

Filmografia:

2017 odc 7 w serialu BELFER 2 (rola: agentka nieruchomości)
2016 - SŁOŃCE, TO SŁOŃCE MNIE OŚLEPIŁO (Obsada aktorska)
2015 - odc. 608 w serialu NA DOBRE I NA ZŁE (rola: Gabrysia)
2014 - odc. 47, 54, 55, 64, 65 w serialu LEKARZE (rola: Ewa Gajewska, żona Jivana)
2014 - PANI Z PRZEDSZKOLA (rola: Druga żona taty Krzysztofa)
2014 - odc. 34 w serialu PRZYJACIÓŁKI (rola: Lekarka Stefy)
2013 - ERRATA Etiuda szkolna (rola: Kochanka Kosińskiego)
2013 - odc. 15, 16, 22, 26, 28, 31, 32, 33, 38 w serialu LEKARZE (rola: Ewa Gajewska, żona Jivana)
2013 - MÓJ BIEGUN (rola: Pielęgniarka)
2012 - odc. 2, 6, 10 w LEKARZE (rola: Ewa Gajewska - żona `Jivana`)
2012 - WSZYSTKIE KOBIETY MATEUSZA (rola: Klientka w sklepie)
2010 - odc. 19 w HOTEL 52 (rola: Hanna Galińska - żona Krzysztofa)
2010 - odc. 5-7, 9, 11, 13 w RATOWNICY (rola: Kinga Wilk - żona `Denisa`)
2009 - odc. 1 w PRZYSTAŃ Serial fabularny (rola: Hanka - żona Jacka)
2005 - 2007 - MAGDA M. Serial fabularny (rola: Kasia - sekretarka w kancelarii)
2003 - 2009 - NA WSPÓLNEJ (rola: Ola Szczęsnowicz - przyjaciółka Moniki)
2003 - BAO-BAB, CZYLI ZIELONO MI (Obsada aktorska)
2001 - PORANEK KOJOTA (rola: Kaśka - przyjaciółka Noemi)
2001 - odc. 65 w NA DOBRE I NA ZŁE (rola: Kamila Kotowicz)
2000 - DUŻE ZWIERZĘ (Obsada aktorska)
2000 - 6 DNI STRUSIA (rola: Justyna)

Spektakle telewizyjne:

2012 - TRZY SIOSTRY (rola: Olga)
2006 - KRYZYS (rola: Teresa)
2005 - SKAZA (rola: Michelle)
2004 - PREZENT (rola: Irena)
2002 - CZWARTA SIOSTRA (rola: Tania)

Spektakle teatralne:

2006 - Werter w Nowym Jorku (postać: Lotta / gościnnie), reż.: T.Wysocki / Teatr im. Juliusza Słowackiego Kraków
2001 - Jak wam się podoba (postać: Rozalinda), reż.: A.Wajda / PWST Kraków

Spektakle:

2017 - REWIZOR (rola: Maria) reż.: M. Bogajewska / Teatr Ludowy Kraków-Nowa Huta
2016 - TARTUFFE ALBO SZLABIERZ (rola: Elmira) reż.: T. Svoboda / Teatr Ludowy Kraków-Nowa Huta
2016 - PIOTR I FRYC - CUDOWNE ZAPYLENIE (rola: Pani Ostrowska) reż.: F. Apke / Teatr Plejada Kraków
2015 - AMY KLUB 27 (role: Sylvia, Hostessa, Kochanka Amy) reż.: P. Sieklucki / Teatr Ludowy Kraków-Nowa Huta
2014 - HOTEL WESTMINSTER (rola: Jennifer Bristow) reż.: W. Nurkowski / Teatr Ludowy Kraków-Nowa Huta
2013 - SARENKI (rola: Sarenka Gabriela, Zdeńka) reż.: T. Svoboda / Teatr Ludowy Kraków-Nowa Huta
2013 - ZABÓJCA Aleksandra Mołczanowa (rola: Oksana), reż.: J.Tumidajski
2013 - KOT W BUTACH (Obsada aktorska), reż.: J. Szwec
2012 - KRÓLIK KRÓLIK (rola: Maria), reż.: P. Szumiec
2011 - JAK NIE TERAZ TO KIEDY, JAK NIE MY TO KTO? (Obsada aktorska), reż.: M. Głuchowska
2010 - SKRZYDLAK (rola: Mina), reż.: W. Nurkowski
2009 - DISNEYLAND (rola: Agnieszka), reż.: J. Tumidajski
2008 - SEN MENASZEGO (rola: Tancerka), reż.: A. Sroka
2008 - KUPIEC WENECKI (rola: Jessica), reż.: T.S voboda
2007 - OPOWIEŚCI O ZWYCZAJNYM SZALEŃSTWIE (rola: Sylwia), reż.: A. Celiński
2007 - WALENTYNKI (rola: Katia w wieku 18-20 lat, 35-40 lat), reż.: P. Szumiec
2006 - STARA KOBIETA WYSIADUJE (rola: Trzecia dziewczyna - Atropos), reż.: H. Baranowski
2006 - PAW KRÓLOWEJ (Obsada aktorska), reż.: K. Jaworski
2005 - APOKALIPSA HOMARA (rola: Sian), reż.: W. Nurkowski
2005 - SURWIWAL (Obsada aktorska), reż.: A. Trojanowska
2004 - KRÓLOWA ŚNIEGU(rola: Demon Śniegu; Dziewczynka; Gołąb; Księżniczka; Róża; Tancerka), reż.: W. Nurkowski
2004 - BIZNES (rola: Sabrina), reż.: J. Fedorowicz
2003 - SYTUACJA BEZ WYJŚCIA (rola: Agnieszka), reż.: I. Dowlasz
2003 - ŻYCIE: TRZY WERSJE (rola: głos dziecka), reż.: W. Nurkowski
2002 - KSIĘŻNICZKA TURANDOT (rola: Adelma), reż.: K. Deszcz

Nagrody:

2003 - nagroda za pierwszoplanową rolę żeńską w spektaklu TV `Czwarta siostra` Janusza Głowackiego, Sopot - III Krajowy Festiwal Teatru PR i Teatru TV Polskiej `Dwa Teatry`
2005 - Nagroda ZASP im. Jana Świderskiego za rolę w przedstawieniu `Surwiwal albo wyjść na plus` Anny Burzyńskiej w Teatrze Ludowym w Krakowie, Warszawa - XI Ogólnopolski Konkurs na wystawienie polskiej sztuki współczesnej