Anna Apostolakis

>> wróć do listy osób
 
  • Anna Apostolakis
  • Anna Apostolakis
  • Anna Apostolakis

Płeć kobieta
Rok urodzenia 1961
Sylwetka pulchna
Kolor włosów kasztan
Karnacja jasna
Agent aktorski Agencja Skene
info@skene.pl
+48 22 841 38 21
poprzednie
następne
> Pobierz portfolio
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

PWST

Filmografia:

2005 - 19 w KRYMINALNI (Barbara, gospodyni księdza w Janówku),
2003-2009 - NA WSPÓLNEJ (matka),
2001 - TRYUMF PANA KLEKSA (postacie animowane)

Spektakle:

2006 - KONIK GARBUSEK (Kobyła,Żar-Ptak,Cud Wieloryb),
reż.: T.Grochoczyński
1993 - PINOKIO (Mieszczka I;Wiewiórka;Clown), reż.: J.Hamerszmit
1993 - CZEGO NIE WIDAĆ (Dotty Otley), reż.: A.Walden
1992 - CALINECZKA (Żabka Kumka;Krecianka;Papuga),
reż.: A.Walden
1992 - DZIADY (fragmenty) (Kobieta,Anioł,Głos z prawej),
reż.: M.Mokrowiecki
1992 - STACHURIADA, reż.: M.Mokrowiecki
1991 - JEREMIASZ, reż.: M.Mokrowiecki
1991 - POWRÓT ŁAZARZA (Maria; Salome; Siostra), reż.: J.Andrucki
1991 - SEN NOCY LETNIEJ (Tytania), reż.: M.Mokrowiecki
1991 - JEST MIŁOŚC ZA NIC, reż.: M.Mokrowiecki
1990 - TAJEMNICA LICZYRZEPY (Rybałt), reż.: J.Hamerszmit
1990 - MIĘDZY WÓJTEM I PLEBANEM (Mieszkanka wioski),
reż.: J.Skotnicki
1990 - EDUKACJA RITY (Rita), reż.: J.Hamerszmit
1990 - BÓG (Doris), reż.: M.Mokrowiecki
1990 - PRZEZROCZYSTE ZERO (Carol), reż.: J.Andrucki
1990 - JUŻ SIĘ WIECZÓR JAK TRAGARZ..., reż.: M.Mokrowiecki
1989 - SAMOBÓJCA (Maria Łukianowna), reż.: W.Adamczyk
1989 - PORNOGRAFIA(Amelia), reż.: G.Sobociński
1988 - PIERŚCIEŃ I RÓŻA (Czarna wróżka), reż.: T.Grochoczyński
1988 - ŁAWECZKA (Ona), reż.: W.Korotkiewicz
1987 - RÓBMY SWOJE, reż.: M.Sławiński
1987 - DOM KOBIET (Ewa Łasztówna), reż.: M.Dzienisiewicz
1987 - MISTER SEX (Anna), reż.: B.K.Radecka
1987 - POSKROMIENIE ZŁOŚNICY (Bianka), reż.: D.Jagła
1986 - SEN SREBRNY SALOMEI (Salomea), reż.: M.Dzienisiewicz
1986 - AWANTURA W CHIOGGI (Orsetta (Orsolina), reż.: M.Ehrlich
1986 - CZEŚĆ MAŁPKO! (Wąż), reż.: W.Bieliński
1985 - ALICJA W KRAINIE CZARÓW (Gąsienica, Ślimak),
reż.: W.Śmigasiewicz
1985 - MAŁPET CYRK, reż.: T.Grochoczyński

Reżyser dubbingu:

1997: George prosto z drzewa

Polski dubbing:

2007: Alvin i wiewiórki
2007: Złoty kompas
2007: Tom i Jerry: Dziadek do orzechów
2007: Simpsonowie: Wersja kinowa
2007: Shrek Trzeci - Smoczyca
2006: Heroes of Might and Magic V
2006: Friday Wear - Redaktorka i szefowa HAPPY FEW
2006: Kudłaty i Scooby Doo na tropie - Pani Kot (odcinek 13)
2006: Wymiennicy - Todd Daring
2006: Happy Feet: Tupot małych stóp - Pani Viola
2006: Team Galaxy - kosmiczne przygody galaktycznej drużyny - Brett
2006: Epoka lodowcowa 2: Odwilż
2006: Galactik Football - Maja, Keira
2006: Dżungla - Mama
2006: Tom i Jerry: Piraci i Kudłaci
2006: Wiewiórek - Antek
2006: Noc w muzeum
2006: Stefan Malutki - Dziunia Myszkojarska
2005: Harcerz Lazlo - Amber
2005: Jan Paweł II: Nie lękajcie się ? Matka
2005: Barbie i Magia Pegaza - Troll / Żona 2
2005: Wielka przygoda Clifforda - Dorottie
2005: King Kong: Władca Atlantydy - Zila
2005: Roboty - Loretta
2005: Garbi - Super bryka
2005: Charlie i fabryka czekolady - Pani Gloop
2005: Transformerzy: Cybertron - Override
2005: B-Daman - Miaumigos, Bull
2005: Mały Wojownik - Ping
2005: Tom i Jerry: Szybcy i Kudłaci
2005: Tom i Jerry: Misja na Marsa
2004: Wyb...