Tomasz Borkowski

>> wróć do listy osób
 
  • Tomasz Borkowski
  • Tomasz Borkowski

Płeć mężczyzna
Rok urodzenia 1978
Wzrost 185 cm
Waga 75 kg
Sylwetka szczupła
Kolor włosów szatyn
Kolor oczu piwne
Agent aktorski Agencja Skene
info@skene.pl
+48 22 841 38 21
Umiejętności Śpiew
Gra na pianinie/fortepianie
Gra na gitarze
Prawo jazdy B
Jazda konna
Pływanie
Tenis ziemny
Siatkówka
Koszykówka
Języki obce angielski brit.
francuski
Taniec Towarzyski
Podstawy
Współczesny
poprzednie
następne
> Pobierz portfolio
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Teatr Polski Warszawa

Wykształcenie:

Szkoła muzyczna I i II stopnia
2001 - Akademia Teatralna w Warszawie

Filmografia:

* 2009 - GENERAŁ. ZAMACH NA GIBRALTARZE (porucznik Ludwik Łubieński),
* 2009 - GENERAŁ (serial tv) (Ludwik Łubieński),
* 2009 - CO MÓWIĄ LEKARZE (doktor Grzegorz Kurz),
* 2009 - 16 w 39 I PÓŁ (wodzirej),
* 2008 - TWARZĄ W TWARZ. SERIA DRUGA (2008; serial tv) (kapral Piotr Chuptyś),
* 2008 - 29 w PITBULL (serial tv) (lekarz),
* 2008 - NON STOP KOLOR (Cyryl),
* 2008 - 3 w 39 I PÓŁ (wodzirek na balu sylwestrowym),
* 2007 - 86 w KRYMINALNI (Wiktor Banach),
* 2006 - JOB CZYLI OSTATNIA SZARA KOMÓRKA Współpraca scenariuszowa, (Adrian Tujak - Adi),
* 2005 - 9 w BOŻA PODSZEWKA. CZĘŚĆ DRUGA Obsada aktorska,
* 2005 - 11 w BOŻA PODSZEWKA. CZĘŚĆ DRUGA (chłopak w Juryszkach),
* 2004 - 31 w PENSJONAT POD RÓŻĄ (policjant Krzysztof),
* 2004 - 12 w GLINA (barman w motelowej restauracji),
* 2002-2009 - SAMO ŻYCIE (kelner w restauracji, w której Grzegorz Kubiak umówił się ze swoim bratem Jarosławem),
* 2001 - 69 w NA DOBRE I NA ZŁE (malarz Miłosz),
* 2000 - 18 w 13 POSTERUNEK 2 Obsada aktorska,
* 1999 - 25 w MIODOWE LATA (kanalarz)

Spektakle:

2009 - WUJASZEK WANIA (Michał Lwowicz Astrow), reż.:W.Filsztyński
2008 - ZEMSTA (Rejent Milczek), reż.: J.Kilian
2008 - OSTATNI ŻYD W EUROPIE, forma twórczości: choreografia,
reż.: O.Chajdas
2008 - TRZY SIOSTRY, forma twórczości: choreografia,
reż.: J.Wernio
2007 - DULSCY Z.O.O. (Zbyszko), reż.: M.Ogrodzińska
2007 - NIEBO, reż.: A.Jadowska
2007 - WYŚCIG SPERMY (Alex Schulz), reż.: M.Kowalewski
2006 - KORDIAN (Kordian), reż.: P.Passini
2006 - TRZY SIOSTRY, forma twórczości: układ tańca,
reż.: A.Glińska
2005 - PARADY (Gil), reż.: K.Zaleski
2004 - MĘCZEŃSTWO PIOTRA OHEYA(Naukowiec), reż.: M.Englert
2004 - NIEZNAJOMA Z SEKWANY (Teodor), reż.: A.Glińska
2003 - STRACONE ZACHODY MIŁOŚCI (Longaville), reż.: A.Glińska
2003 - PUŁKOWNIK PTAK, reż.: P.Nowak
2003 - DOBRY WIECZÓR KAWALERSKI (Alu), reż.: J.Bończak
2002 - WNIEBOWSTĄPIENIE (Kelner), reż.: M.Englert
2001 - UROCZYSTOŚĆ (Festen) (Kelner), reż.: H7 (G.Jarzyna)
2001 - BAMBINI DI PRAGA, forma twórczości: choreografia,
reż.: A.Glińska
2001 - BAMBINI DI PRAGA (Nauczyciel tańca), reż.: A.Glińska