Jolanta Banak

>> wróć do listy osób
 
  • Jolanta  Banak
  • Jolanta  Banak
  • Jolanta  Banak
  • Jolanta  Banak
  • Jolanta  Banak
  • Jolanta  Banak
  • Jolanta  Banak
  • Jolanta  Banak
  • Jolanta  Banak
  • Jolanta  Banak

Płeć kobieta
Rok urodzenia 1956
Wzrost 164 cm
Waga 59 kg
Sylwetka proporcjonalna
Kolor włosów blond
Kolor oczu zielone
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży M
Agent aktorski Ela Janicka
ela@skene.pl
+48 512 314 091
Umiejętności Śpiew
Prawo jazdy B
Jazda konna
Języki obce angielski brit.
> Pobierz portfolio > Obejrzyj filmy
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

1981 - Dyplom Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej, Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi, Wydział Aktorski

1997 - Podyplomowe Studium Wymowy Akademii Teatralnej w Warszawie


Doświadczenie zawodowe:


1981 - 1983 - Słupski Teatr Dramatyczny

1984 - 1986 - Teatr Studyjny w Łodzi

1986 - 1990 - Teatr Nowy w Łodzi

1990 - 1991 - Teatr Rozmaitości w Warszawie

Współpraca z:

1989 - 1990 - Teatrem POSK w Londynie

1994 - 1999 - Teatrem Adekwatnym w Warszawie
Prywatny teatrem im. Kici - Koci
Teatry impresaryjne w Warszawie

Filmografia:

2016 - SPIRITUS (rola: Matka Tomka), reż.: Artur Andrusiak

2016 - odc. 3089, 3092 w serialu KLAN (dyrektorka Ośrodka Adopcyjnego)

2015 - odc. 2172, 2175 w serialu NA WSPÓLNEJ (rola: Baranowska)

2014 - odc. 2646 w serialu KLAN (rola: Kierowniczka Ośrodka Adopcyjnego)

2014 - odc. 45 w serialu NA SYGNALE (rola: Alicja Bliska)

2014 - odc. 1083, 1087 w serialu M JAK MIŁOŚĆ (rola: Helenka, sekretarka wójta w Lipnicy)

2011 - SYBERIADA POLSKA (Obsada aktorska), reż.: J. Zaorski

2010 - odc. 419 w serialu NA DOBRE I NA ZŁE (rola: Wiesława Banasik)

2003 - 2009 - serial NA WSPÓLNEJ (rola: Jola - asystentka Dembińskiego)

1997 - 2009 - serial KLAN (Zosia - pielęgniarka, koleżanka rehabilitantki Bogny Różyckiej)

2005 - 2010 serial PLEBANIA (rola: Lidia Martyniukowa)

2006 - serial KOPCIUSZEK (Obsada aktorska)

2004 - odc. 6 w serialu PENSJONAT POD RÓŻĄ (rola: Pracownica oddziału banku w Siedlcach pocieszająca zwalnianą panią Jankę)

1996 - WIRUS (rola: Pielęgniarka)

1996 - WEZWANIE (rola: Prokurator)

1996 - odc. 5 w serialu AWANTURA O BASIĘ (Obsada aktorska)

1995 - SZAMANKA (Obsada aktorska), reż.: A. Żuławski

1994 - PTASZKA (rola: Organizatorka kursów)

1992 - ENAK (Obsada aktorska)

1981 - HAMADRIA (Obsada aktorska)


Etiudy szkolne PWSFTviT:

2017 -ZAMIESZKANIE (Obsada aktorska) reż. J. Ludwisiak, B. Szewczyk

1988 - JUŻ BLISKO (Obsada aktorska)

1980 - GENITRIX (Obsada aktorska)

1978 - ZAMKNIĘTY KRĄG (Obsada aktorska)


Teatr TV:

1991 - JOSEPHINE BAKER (rola: Dziennikarka), reż.: B. Sałacka

1989 - CYGANERIA WARSZAWSKA (rola: Andzia)

1984 - SZTUKA BEZ TYTUŁU (rola: Postać Arlekina), reż.: A. Melin, P. Nowicki

Spektakle:

2016 - A KOBIETY KOCHAJĄ (rola: Anna), reż.: A. Muczyń

1994 - TRISTAN I IZOLDA (rola: Rybałt I, Narrator), reż.: J. Zbiróg

1993 - KORDIAN (rola: Laura I Violetta), reż.: H. Boukołowski

1992 - PINOKIO (rola: Knot), reż.: M. T. Wójcik

1992 - PROSTYTUTKI (rola: Eli), reż.: E. Priwiezieńcew

1992 - PASTORAŁKA (Obsada aktorska), reż.: J. Skotnicki

1991 - ŚLUB (rola: Dama VI), reż.: W. Szulczyński

1990 - KOT HERKULES (rola: Motyl), reż.: E. Marcinkówna

1990 - FIFTY- FIFTY. (rola: Krowa), reż.: B. Hussakowski

1989 - DO WZIĘCIA (rola: Bufetowa), reż.: J. Hutek

1989 - WIGILIA GENERAŁA (rola: Sekretarka; Śmierć; Anioł II), reż.: D. Bargiełowski

1988 - MORALNOSC PANI DULSKIEJ (rola: Mela), reż.: M. Kaniewska

1988 - HORSZTYNSKI (rola: Maryna), reż.: W. Nurkowski

1988 - WĘDROWNY TEATR SOPALOVICIA (rola: Simka), reż.: zespołowa

1988 - ZA EUROPĄ (Obsada aktorska), reż.: Z. Mich

1987 - DOKTOR FAUSTUS (rola:Mefistofeles), reż.: Z. Mich

1987 - PRÓBA (Obsada aktorska), reż.: J. Hutek

1986 - IDIOTA (rola: Warwara Ardalionowna Iwołgin), reż.: K. Rościszewski

1986 - PASTORAŁKA (Obsada aktorska), reż.: Z. Mich

1985 - KALAFAR (Obsada aktorska), reż.: Z. Mich

1985 - BIESY (rola: Maria Liebiadkin), reż.: P. Nowicki

1984 - KORDIAN (rola: Laura, Violetta), reż.: Z. Mich

1984 - PUBLICZNOŚĆ (rola: Postać Arlekina), reż.: P. Nowicki

1983 - BABA - DZIWO (rola: Ninika), reż.: J. Pieńkiewicz

1983 - APETYT NA CZEREŚNIE (rola: Kobieta), reż.: M. Bochenek

1983 - MAŁY KSIĄŻĘ (rola: Kometa; Kobieta), reż.: A. Mellin

1983 - UŚMIECH WILKA (rola: Artystka teatru Variete), reż.: P. Dangel

1982 - ALICJA W KRAINIE CZARÓW (rola: Gąsiennica, Legumina, Żółw), reż.: P. Nowicki

1982 - WIZERUNEK ŚMIERCI (rola: Córka), reż.: R. Kordziński

1982 - NOWE WYZWOLENIE (rola: Zabawnisia), reż.: J. Pieńkiewicz

1982 - DON JUAN (Marcysia), reż.: P. Nowicki

1981 - PAMIĘTNIK Z POWSTANIA WARSZAWSKIEGO, reż.: P. Nowicki

1981 - SEJM KOBIET (rola: Dziewczyna), reż.: J. Pieńkiewicz