Artur Balczyński

>> wróć do listy osób
 
  • Artur Balczyński
  • Artur Balczyński
  • Artur Balczyński
  • Artur Balczyński

Płeć mężczyzna
Rok urodzenia 1978
Wzrost 191 cm
Waga 89 kg
Kolor włosów szatyn
Kolor oczu niebieskie
Umiejętności Żonglerka
Szermierka
Pływanie
Żonglerka/ogień
Języki obce angielski brit.
niemiecki
poprzednie
następne
> Pobierz portfolio
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

Egzamin eksternistyczny ZASP

Filmografia:

2008 - POPIEŁUSZKO (rola: Władysław Popiełuszko, ojciec Jerzego w młodości)
2006 - odc. 94 w serialu DALEKO OD NOSZY (Obsada aktorska)
2005 - odc. 345, 346, 349 w serialu M JAK MIŁOŚĆ (rola: Znajomy Kamila)
2004 - odc. 372, 373, 375 w serialu PLEBANIA (rola: Nabywca kaktusów pana Władka)
2003 - odc. 159 w serialu LOKATORZY (rola: Bandyta; Krzysiek, chłopak Zuzi)
2001 - odc. 6 w serialu MARSZAŁEK PIŁSUDSKI (Obsada aktorska)
1997 - 2008 - KLAN (rola: Siny, kolega Roberta Łojewskiego, chłopaka Kingi Kuczyńskiej)

Spektakle:

2001 - SONATA BELZEBUBA (rola: Hieronim; Baltazar; Rio Bamba), reż.: Wł.Gołaszewski
2001 - SPOKO, SMOKO (rola: Rycerz), reż.: Wł.Gołaszewski
2000 - STRIP - TEASE (Pan II), reż.: Wł.Gołaszewski
2000 - KABARET TEATRU GO, reż.: Wł.Gołaszewski
2000 - TEN MEN LA FONTAINE, reż.: Wł.Gołaszewski
1998 - NIEMCY (Juryś; Gefreiter; Lokaj), reż.: Wł.Gołaszewski

Reklamy:

2005 - RENAULT