Ewelina Chrobak - Hańska

>> wróć do listy osób
 
  • Ewelina Chrobak - Hańska
  • Ewelina Chrobak - Hańska
  • Ewelina Chrobak - Hańska

Płeć kobieta
Rok urodzenia 1961
Wzrost 160 cm
Waga 54 kg
Sylwetka proporcjonalna
Kolor włosów blond
Kolor oczu niebieskie
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży S
Agent aktorski Agencja Skene
info@skene.pl
+48 22 841 38 21
Umiejętności Śpiew
poprzednie
następne
> Pobierz portfolio
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Jest kobietą ciepłą, zdecydowaną, konkretną, energiczną, kontaktową, pogodną. Typem pozytywnym, kochającym świat, ludzi, zwierzęta i nowe wyzwania. Jako, że równocześnie jest wykładowcą (nauka śpiewu solowego, emisji głosu, zespoły wokalno-teatralne), obcowanie z młodzieżą akademicką daje Jej wiele radości.
Świetnie śpiewająca aktorka - klasyka operowa, operetkowa, musical i lżejsza muzyka - film fantastycznie mógłby wykorzystać te umiejętności. Dojrzała, piękna, z klasą i pewnym trochę niedzisiejszym wdziękiem, kocha kamerę z wzajemnością. Miejmy nadzieję, że częściej będziemy oglądać Ją na ekranie, bo teatr to cudowna i szlachetna instytucja, ale ta aktorka zasługuje na dużo szerszą uwagę.

Filmografia:

2003-2009 - NA WSPÓLNEJ (żona Barańskiego)
1995 - PESTKA (Obsada aktorska)

Spektakle:

1984 - SERDUSZKO Z LODU (Wrona), reż.: M.Billiżanka
1991 - BLASK SZKLANEJ KULI (Żu-żu), reż.: W.Pokora
1992 - ŻYCIE PARYSKIE (Krystyna de Gondermark), reż.: B.Czosnowska
1993 - ZEMSTA NIETOPERZA (Rosalinda), reż.: A.Kłopocki
1994 - SZTUKMISTRZ Z LUBLINA (Jentel; Śmierć), reż.: J.Szurmiej
1995 - BARON CYGAŃSKI (Saffi), reż.: R.Peryt
1995 - ZEMSTA NIETOPERZA (Rosalinda), reż.: J.Stokalska
1995 - BŁĘKITNY ZAMEK (Oliwia), reż.: J.Skotnicki
1996 - CZARODZIEJSKI FLET (Chłopiec III), reż.: H.Konwiński
1996 - BAL U KSIĘCIA ORŁOWSKIEGO (Rasalinda), reż.: T.Kujawa
1996 - KSIĘŻNICZKA CYRKÓWKA (Księżna Angelica Frascati),
reż.: A.Hofman
1997 - 40-LECIA OPERY I OPERETKI (Hanna Glawari; Rozalinda), reż.: T.Kujawa, A.Hofman
2000 - JAŚ I MAŁGOSIA (Małgosia), reż.: T.Piszek
2002 - ŻYCIE PARYSKIE (Krystyna de Gondemark), reż.: D.Kustosik