Magdalena Cwenówna

>> wróć do listy osób
 
  • Magdalena Cwenówna
  • Magdalena Cwenówna
  • Magdalena Cwenówna
  • Magdalena Cwenówna
  • Magdalena Cwenówna

Płeć kobieta
Rok urodzenia 1954
Kolor włosów szatyn
Kolor oczu brązowe
Karnacja jasna
> Pobierz portfolio > Obejrzyj filmy
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

1976 - Wydział Aktorski PWSFTviT w Łodzi

Filmografia:

2009 - 362 w NA DOBRE I NA ZŁE (Wanda)
2008 - 18 w WYDZIAŁ ZABÓJSTW (Sabina Gorczycka),
1977 - PALACE HOTEL (dziewczyna w filmie Lenki),
1975 - DOM MOICH SYNÓW (Małgosia, dziewczyna Jerzego)

Spektakle:

1975 - SEN NOCY LETNIEJ (Hermia; Elf), reż.: H.Tomaszewski
1975 - DOM NA ZACISZU, reż.: K.Obidniak
1977 - HISTORIE O SOSNOWYM PIEŃKU (Świerszcz; Tancerka na linie), reż.: Z.Dąbrowski
1977 - RYSZARD III (Ryszard - książę Yorku), reż.: J.Hoffmann
1978 - DAMY I HUZARY (Zosia), reż.: Z.Dąbrowski
1980 - KOPCIUCH (Córka I), reż.: R.Kłosowski
1980 - EROTYCZNY KARNAWAŁOWY WIECZÓR,
reż.: A.Hanuszkiewicz
1980 - IGRASZKI Z DIABŁEM (Anioł IV), reż.: J.Gruda
1980 - SŁUGA DWÓCH PANÓW (Klarysa), reż.: M.Korwin
1981 - ZBRODNIA I KARA (Prostytutka, Sonia Marmieładowa)
reż.: M.Szonert
1983 - CUD MNIEMANY, CZYLI KRAKOWIACY I GÓRALE (Basia, Magda), reż.: M.Szonert
1985 - WESOŁA BAJKA O SMUTNEJ...(Królewna Dobromiła),
reż.: M.Szonert
1985 - KRAM Z PIOSENKAMI (Cesia, Dziewczyna, Panna Marianna, Panna Młoda), reż.: M.Szonert
1986 - DOM BERNARDY ALBA (Adela), reż.: A.Hanuszkiewicz
1987 - CYD (Chimena), reż.: A.Hanuszkiewicz
1988 - DZIEŃ DŁUŻSZY NIŻ STULECIE (Najman-Ana, Zaripa),
reż.: A.Wilkin
1988 - TRZY SIOSTRY (Masza), reż.: A.Hanuszkiewicz
1990 - WESELE (Marysia), reż.: A.Hanuszkiewicz
1991 - CYD (Chimena), reż.: A.Hanuszkiewicz
1992 - CZUPUREK (Sroka), reż.: A.Hanuszkiewicz
1992 - SEANS (Elwira), reż.: A.Hanuszkiewicz
1993 - PANNA IZABELA WG LALKI (Izabela Łęcka),
reż.: A.Hanuszkiewicz
1993 - STRONAMI DESZCZE STRONAMI..., reż.: A.Hanuszkiewicz
1993 - IWASZKIEWICZ (Matka Joanna), reż.: A.Hanuszkiewicz
1993 - KWILI W STAJNI BÓG (Anioł dróg rozstajnych),
reż.: A.Hanuszkiewicz
1994 - ZAGRAJ TO JESZCZE RAZ (Linda), reż.: A.Hanuszkiewicz
1994 - DOZWOLONE OD LAT 16-tu (Puttkamerowa), reż.: A.Hanuszkiewicz
1995 - PIATY POKÓJ, CZYLI..(Kolombina), reż.: A.Hanuszkiewicz
1995 - LILLA WENEDA (Koryfejka), reż.: A.Hanuszkiewicz
1995 - DULSKA (Juliasiewiczowa), reż.: A.Hanuszkiewicz
1996 - MIESIĄC NA WSI (Natalia), reż.: A.Hanuszkiewicz
1996 - BALLADYNA (Goplana), reż.: A.Hanuszkiewicz
1997 - ROMEO I JULIA (Capuletti Matka), reż.: A.Hanuszkiewicz
1998 - WESELE (Marysia), reż.: A.Hanuszkiewicz
1998 - BALLADY I ROMANSE (Telimena; Maryla),
reż.: A.Hanuszkiewicz
1999 - POGODA DUCHA, reż.: A.Hanuszkiewicz
1999 - CZUPUREK (Sroka), reż.: A.Hanuszkiewicz
1999 - CHOPIN-JEGO ŻYCIE, JEGO MIŁOŚCI, JEGO MUZYKA (George Sand), reż.: A.Hanuszkiewicz
2000 - KOBIETA BEZ SKAZY (Fila), reż.: A.Hanuszkiewicz
2001 - W IMIĘ OJCA STRINDBERGA (Laura), reż.: A.Hanuszkiewicz
2001 - ZAGRAJ TO JESZCZE RAZ, SAM (Linda), reż.: A.Hanuszkiewicz
2002 - KORDIAN (Laura), reż.: A.Hanuszkiewicz
2002 - EROS I DRAŻNIĘTA (Afrodyta), reż.: A.Hanuszkiewicz
2002 - MICKIEWICZOWSKA LEKCJA TEATRALNA., reż.: A.Hanuszkiewicz
2003 - MY DO EUROPY EUROPA DO NAS, reż.: A.Hanuszkiewicz
2003 - MĄŻ I ŻONA, CZYLI SZTUKA OBŁAPIANIA (Elwira),
reż.: A.Hanuszkiewicz
2004 - MIŁOŚĆ I KREW, reż.: A.Hanuszkiewicz
2005 - SEKS PARTY PO POLSCE (Ewa), reż.: A.Hanuszkiewicz
2006 - CHRYJE Z POLSKĄ.RZECZ O STANISŁAWIE WYSPIAŃSKIM (Towarzyszka), reż.: M.Wojtyszko
2008 - OBCY (Pani Kwiatkowska), reż.: T.Kurpias
2009 - PINOKIO, CZYLI ŚWIERSZCZYKOWE OPOWIEŚCI (Gospodyni, Królik, Kuna, Marionetka, Szprotka), reż.: C.Domagała
2009 - SZEŚĆ W JEDNEJ (Mama, Słodka), reż.: G.Warchoł