Tomasz Bednarek

>> wróć do listy osób
 
  • Tomasz Bednarek
  • Tomasz Bednarek
  • Tomasz Bednarek
  • Tomasz Bednarek
  • Tomasz Bednarek
  • Tomasz Bednarek
  • Tomasz Bednarek
  • Tomasz Bednarek

Płeć mężczyzna
Rok urodzenia 1969
Wzrost 183 cm
Waga 78 kg
Sylwetka szczupła
Kolor włosów szatyn
Kolor oczu zielone
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży L
Agent aktorski Agencja Skene
info@skene.pl
+48 22 841 38 21
Języki obce angielski brit.
niemiecki
> Pobierz portfolio > Obejrzyj filmy
Profile zawodowe
> Aktor> Konferansjer
Resume Człowiek orkiestra. Grywa eleganckich mężczyzn, często wciela się w postaci lekarzy, szefów firm, bankowców, dziennikarzy, policjantów. Na scenie potrafi również zaskoczyć rolą charakterystyczną, czy komediową. Znakomity dubbingowiec i parodysta, prowadzący programy TV i imprezy eventowe. Radiowiec od lat związany z Radiem ESKA. Bardzo aktywny w środowisku artystycznym. Uprawia jeździectwo (w tym skoki i kaskaderka konna) i tenis. Cechuje Go niezwykła wprost łatwość uczenia się języków obcych, co wiele razy zaowocowało pracą w obcojęzycznych produkcjach filmowych i teatralnych. Potrafi - jeść z porcelany i z gazety.

Wykształcenie:

1995 - Dyplom Państwowej Wyższej Szkoły Teatralnej we Wrocławiu


Doświadczenie zawodowe:

1995 - 1996 - Teatr Współczesny w Szczecinie

1992 - 1995 - Teatr Miejski w Gdyni


Filmografia:

2017 - odc. 113 w serialu PRZYJACIÓŁKI (rola: szef kancelarii)

2016 - odc. 184 w serialu RODZINKA.PL (rola: właściciel domu)

2015 - odc. 169 w serialu OJCIEC MATEUSZ (rola: Marek Karpiuk)

2015 - serial KLAN (rola: Jacek Borecki, mąż Beaty)

2014 - odc. 8, 9, 10, 11, 13 w serialu NA KRAWĘDZI 2 (rola: Lekarz)

2014 - serial KLAN (rola: Jacek Borecki, mąż Beaty)

2013 - serial KLAN (rola: Jacek Borecki, mąż Beaty)

2012 - serial KLAN (rola: Jacek Borecki, mąż Beaty)

2011 - odc. 8 w serialu INSTYNKT (rola: Lesław Kremer), reż.: P. Vega

2011 - serial KLAN (rola: Jacek Borecki, mąż Beaty)

2010 - serial KLAN (rola: Jacek Borecki, mąż Beaty)

2010 - SAMO ŻYCIE (rola: Lekarz)

2009 - serial KLAN (rola: Jacek Borecki, mąż Beaty)

2008 - serial KLAN (rola: Jacek Borecki, mąż Beaty)


2007 - serial KLAN (rola: Jacek Borecki, mąż Beaty)

2007 - STALIN - BEHIND CLOSED DOOR (rola: Gustaw Hilger), W. Brytania

2006 - serial KLAN (rola: Jacek Borecki, mąż Beaty)

2006 - HINDENBURG - TITANIC OF THE SKIES (rola: Kpt. Samt), W. Brytania


2005 - serial KLAN (rola: Jacek Borecki, mąż Beaty)

2004 - SERCE GÓR (rola: Duncan)

2004 - 2008 - serial PIERWSZA MIŁOŚĆ (rola: Mecenas Robert Drab, adwokat reprezentujący Adriana Skalskyego)

2004 - serial KLAN (rola: Jacek Borecki, mąż Beaty)

2004 - odc. 11 w serialu OFICER (rola: Policjant nad Wisłą)


2008 - NA WSPÓLNEJ (rola: Szef)

2003 - ŁOWCY SKÓR (rola: Dziennikarz Marek Piotrowski)

2002 - serial KLAN (rola: Jacek Borecki, mąż Beaty)

2001 - serial KLAN (rola: Jacek Borecki, mąż Beaty)

2001 - PRZYCHODNIA KAŻDEGO PRZECHODNIA (rola: Lekarz)

2000 - serial KLAN (rola: Jacek Borecki, mąż Beaty)

2000 - odc. 24 w serialu DOM (rola: Kolega Joli, sprawca jej ciąży)

1999 - serial KLAN (rola: Jacek Borecki, mąż Beaty)

1998 - odc. 1 w serialu GWIEZDNY PIRAT (rola: Dziennikarz radiowy - tylko głos)

1998 - odc. 1, 5, 9 w serialu EKSTRADYCJA 3 (rola: Dziennikarz)

1998 - AMOK (rola: Makler)

1998 - serial KLAN (rola: Jacek Borecki, mąż Beaty)

1997 - odc. 5-7 w serialu SŁAWA I CHWAŁA (rola: Hubert Huby, kolega Ala Bilińskiego i Andrzeja Gołąbka)

1997 - MARION DU FAOUET - CHEF DE VOLEURS (rola: Jeannot Penhoay)

1997 - serial KLAN (rola: Jacek Borecki, mąż Beaty)

1996 - odc. 9 w serialu EKSTRADYCJA 2 (rola: dziennikarz prowadzący konferencję prasową Halskiego)

1996 - odc. 16 w serialu DOM (Obsada aktorska)

1996 - AUTOPORTRET Z KOCHANKĄ (rola: Partner męża Diany)

1994 - 1995 - RADIO ROMANS (rola: Stefan Chocholak, dziennikarz radia Romans)

1993 - POWRÓT (Obsada aktorska)


Teatr TV:

1997 - KSIĄDZ MAREK (Obsada aktorska)

1997 - KONCERT (Falk F.) (rola: Dziennikarz, Werba)

1997 - KETCHUP SCHROEDERA (Obsada aktorska)

1997 - DZIENNIKARZE (rola: Dziennikarz)

1996 - LISTY DO SARY (Obsada aktorska)


Krótki metraż:

2012 - ŚCIERWODZIAD: POCZĄTEK (rola: Policjant)

2008 - WW II. BEHIND CLOSED DOORS. STALIN, THE NAZIS AND THE WEST (rola: Asystent Ribbentropa)

Spektakle:

2012 - STRÓŻ NIEBIESKI, CZYLI KOLĘDY ANIELSKIE, DIALOGI RAJSKIE I ŻYCZENIA DO SPEŁNIENIA (Obsada aktorska), reż.: J. Bończyk

2011 - PTASZEK (Obsada aktorska), reż.: R. Talarczyk/Teatr Kamienica Warszawa

2006 - SEDNO NIE JEST JEDNO, CZYLI... (Obsada aktorska), reż.: A. Jakubik/Teatr Bajka Warszawa

1995 - PIAF (rola: Louis; Paul Hoetai; Theo), reż.: J. Szurmiej

1995 - ROMEO I JULIA (rola: Benvolio), reż.: A. Augustynowicz/Teatr Współczesny Szczecin

1995 - ŚPIĄCA KRÓLEWNA (rola: Królewicz), reż.: B. Kierc/Teatr Współczesny Szczecin

1995 - PRZYGODY TOMKA SAWYERA (rola: Sid), reż.: M. Obertyn/Teatr na Woli Warszawa

1995 - ZAGŁADA (rola: Walek), reż.: Mai Klaus - Rudiger/Teatr Współczesny Szczecin

1994 - ANIA Z ZIELONEGO WZGÓRZA (rola: Gilbert), reż.: P. B. Jędrzejczak/Opera i Operetka Szczecin

1994 - PARAGRAF 22 (rola: Clevinger; Pacjent), reż.: T. Obara/Teatr Współczesny Szczecin

1993 - FERDYDURKE (rola: Pyzo; Wieśniak), reż.: W. Śmigasiewicz/Teatr Miejski Gdynia

1993 - LILLA WENEDA (Obsada aktorska), reż.: A. Hanuszkiewicz/Teatr Miejski Gdynia

1993 - ZEMSTA (rola: Michał Kafar), reż.: Z. Bogdański/Teatr Miejski Gdynia

1992 - PASTORAŁKA (rola: Dameta; Pachoł II; Turoń; Wołek), reż.: Kilian Jarosław/Teatr Miejski Gdynia