Piotr Bartłomiej Dąbrowski

>> wróć do listy osób
 
  • Piotr Bartłomiej Dąbrowski
  • Piotr Bartłomiej Dąbrowski
  • Piotr Bartłomiej Dąbrowski
  • Piotr Bartłomiej Dąbrowski
  • Piotr Bartłomiej Dąbrowski
  • Piotr Bartłomiej Dąbrowski
  • Piotr Bartłomiej Dąbrowski
  • Piotr Bartłomiej Dąbrowski
  • Piotr Bartłomiej Dąbrowski
  • Piotr Bartłomiej Dąbrowski
  • Piotr Bartłomiej Dąbrowski
  • Piotr Bartłomiej Dąbrowski
  • Piotr Bartłomiej Dąbrowski
  • Piotr Bartłomiej Dąbrowski
  • Piotr Bartłomiej Dąbrowski

Płeć mężczyzna
Rok urodzenia 1979
Wzrost 182 cm
Waga 75 kg
Sylwetka szczupła
Kolor włosów szatyn
Kolor oczu niebieskie
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży M
Agent aktorski Ela Janicka
ela@skene.pl
+48 512 314 091
Umiejętności Pantomima
Śpiew
Szczudlarstwo
Pływanie
Języki obce angielski brit.
> Pobierz portfolio
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

Akademia Teatralna w Warszawie - wydział zamiejscowy Sztuki Lalkarskiej w Białymstoku

Filmografia :

2013 - 2016 - serial KLAN (rola: Mecenas Jan Blumert)
2014 - odc. 572 w serialu NA DOBRE I NA ZŁE (rola: Detektyw Miłosz)
2013 - ANIOŁ (Obsada aktorska)
2013 - SNUFIT (Obsada aktorska)
2009 - odc. 7 w serialu DOM NAD ROZLEWISKIEM (rola: Lisowski - ojciec Janusza)
2004 - 2008 - serial PIERWSZA MIŁOŚĆ (rola: Robert Chojnicki - asystent senatora, który pobił Tatianę, tancerkę w night clubie Lotos)
2003 - ZMRUŻ OCZY (rola: Boy hotelowy)

Spektakle:

2016 - EXTRAVAGANZA. O MIŁOŚCI (Obsada aktorska), reż.: J. Drozda/Teatr Polski w Poznaniu
2016 - SCENY MYŚLIWSKIE Z DOLNEJ BAWARII (rola: Abram), reż.: G. Kania/Teatr Polski w Poznaniu
2016 - OJCZYZNA (rola: Dom), reż.: J. Sobczyk/Teatr Polski w Poznaniu
2015 - KRAKOWIACY I GÓRALE (rola: Paweł), reż.: M. Kmiecik/Teatr Polski w Poznaniu
2015 - DEMOKRACJA (rola: Arno Kretschman), reż.: P. Szkotak/Teatr Polski w Poznaniu
2015 - KONSTELACJE (rola: Roland), reż.: A. Bizuk/Teatr Polski w Poznaniu
2014 - GRANICA (rola: Zenon Ziembiewicz), reż.: Sz. Kaczmarek/Teatr Polski w Poznaniu
2014 - OPERA ZA TRZY GROSZE (rola: Jackie Brown), reż.: P. Szkotak/Teatr Polski w Poznaniu
2014 - MIZANTROP (rola: Akast), reż.: K. Kowalski/Teatr Polski w Poznaniu
2013 - DR@CULA. VAGINA DENTATA (Obsada aktorska), reż.: A. Biziuk/Teatr Polski w Poznaniu
2013 - PISZCZYK (rola: Zbyszek `Zigi` Bauer), reż.: P. Ratajczak/Teatr Polski w Poznaniu
2012 - ŚMIERĆ PRACOWNIKA (rola: W sprawie pracy), reż.: I. Vedral/Teatr Polski w Poznaniu
2012 - OTELLO (rola: Cassio), reż.: P. Szkotak/Teatr Polski w Poznaniu
2012 - BALLADYNA (rola: Kirkor), reż.: K. Garbaczewski/Teatr Polski w Poznaniu
2011 - AMADEUSZ (rola: Venticelli), reż.: P. Szkota/Teatr Polski w Poznaniu
2011 - WIECZNY KWIECIEŃ (rola: Areczek), reż.: A. Korytkowska - Mazur/Teatr Polski w Poznaniu
2011 - SAMOBÓJCA (rola: Siemion Siemionowicz), reż.: G. Lifanov/Teatr Polski w Poznaniu
2011 - HAMLET (rola: Rozenkrantz), reż.: P. Szkotak/Teatr Polski w Poznaniu
2010 - CHŁOPIEC MALOWANY (rola: Żołnierz 2), reż.: P. Ratajczak
2010 - POMÓRNIK. KRYMINAŁ EKOLOGICZNY (rola: Czarny Płaszcz; Wnętrzak), reż.: E. Sadowska/Teatr Polski w Poznaniu
2010 - ICH CZWORO. OBYCZAJE DZIKICH (rola: Fedycki), reż.: A. Korytkowska - Mazur/Teatr Polski w Poznaniu
2010 - TRUP (rola: Dougie), reż.: P. Szkotak/Teatr Polski w Poznaniu
2009 - MISTRZ I MAŁGORZATA (rola: Woland), reż.: G. Lifanov/Teatr Polski w Poznaniu
2008 - AMELKA, BÓBR I KRÓL NA DACHU (Bóbr), reż.: P.Aigner
2008 - JABŁONECZKA(Król), reż.: P.Tomaszuk
2007 - AFRYKAŃSKA OPOWIEŚĆ, CZYLI TYGRYS PIETREK (Cień, Odważny Tygrys, Uczeń), reż.: Z.Lisowski
2007 - KRÓTKI KURS PIOSENKI AKTORSKIEJ, reż.: W.Szelachowski
2007 - KOLĘDY ŚWIATA - program składany
2006 - OFIARA WILGEFORTIS, reż.: P.Tomaszuk
2006 - PINOKIO (Pinokio), reż.: P.Aigner
2006 - CUDOWNA LAMPA ALADYNA (Wezyr, Duchy Lampy i Pierścienia), reż.: P.Nosálek
2005 - KOT W BUTACH (Czarodziej Bombasta), reż.: P.Nosalek
2005 - UBU KRÓL - CZYLI POLACY (Mistrz ceremonii), reż.: Z.Lisowski
2004 - KANDYD CZYLI OPTYMIZM (Kandyd), reż.: P.Aigner
2003 - WSZYSTKO DLA MIŁOŚCI ALBO...(Proteusz),
reż.: P.Dąbrowski