Ryszard Adamski

>> wróć do listy osób
 
  • Ryszard Adamski
  • Ryszard Adamski
  • Ryszard Adamski
  • Ryszard Adamski

Płeć mężczyzna
Rok urodzenia 1958
Wzrost 185 cm
Waga 100 kg
Kolor włosów szpakowate
Kolor oczu niebieskie
Rozmiar odzieży XXL
Umiejętności Pantomima
Szermierka
Śpiew
Języki obce niemiecki
poprzednie
następne
> Pobierz portfolio
Profile zawodowe
> Aktor
Resume kierownik artystyczny, Teatr Akademicki Uniwersytetu Warszawskiego Warszawa

Filmografia:

2006 - 12 w U FRYZJERA (policjant),
2004 - 13 w DZIUPLA CEZARA (mężczyzna),
1997-2009 - KLAN (lekarz psychiatra opiekujący się chorą Moniką),
1997 - 18 w DOM (serial tv) Obsada aktorska

Spektakle:

2008 - UCIECZKA DO ŚWIATA MARZEŃ, forma twórczości: reżyseria
1997 - RAJ, forma twórczości: reżyseria i układ tekstu
1986 - LORENZACCIO (Krewny Strozzich), reż.: M.Kochańczyk
1985 - KURKA WODNA (Szpicel), reż.: Markowicz Andrzej
1984 - POD AKACJAMI (Klient), reż.: A.May
1984 - FERDYDURKE (Gałkiewicz), reż.: W.Śmigasiewicz
1984 - OPERA ŻEBRACZA (Ned), reż.: W.Maryański
1984 - CZARODZIEJSKI FLET, reż.: J.Pieczuro
1983 - HAMLET (Fortynbras), reż.: K.Rościszewski
1983 - PASTORAŁKA (Melchior), reż.: E.Kołogórska
1982 - ZBRODNIA I KARA (Mikołaj), reż.: K.Rościszewski
1982 - KSIĄDZ MAREK (Suwarow), reż.: W.Pisarek
1982 - NA DNIE, reż.: K.Rościszewski