Anna Skubik

>> wróć do listy osób
 
  • Anna Skubik
  • Anna Skubik
  • Anna Skubik
  • Anna Skubik

Płeć kobieta
Rok urodzenia 1977
Wzrost 170 cm
Waga 62 kg
Sylwetka proporcjonalna
Kolor włosów kasztan
Kolor oczu piwne
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży M
Agent aktorski Agencja Skene
info@skene.pl
+48 22 841 38 21
Umiejętności Pantomima
Śpiew
Pływanie
Jazda na łyzwach
Języki obce angielski brit.
grecki
Resume Wykształcenie:

2002 - Dyplom Państwowej Wyższej Szkoły Teatralnej we Wrocławiu

Doświadczenie zawodowe:

Filmografia:

2017 - serial ZDRADY (rola: Psycholog)
2016 - odc. 56 w serialu SPRAWIEDLIWI WYDZIAŁ KRYMINALNY (rola: Kobieta)
2015 - serial KOMISJA MORDERSTW (rola: Aptekarka)
2015 - serial PIERWSZA MIŁOŚĆ (rola: Pielęgniarka)
2014 - serial LEKARZE (rola: Strażniczka miejska)
2013 - serial M JAK MIŁOŚĆ (rola: Kobieta od castingu)
2012 - odc. 62, 74 w serialu GALERIA (rola: Reżyser castingu)
2005 - serial UKRYTE ŚCIEŻKI (rola: Tatiana)

Spektakle:

2016 - KLISZE PAMIĘCI. HISTORIE RÓŻANKOWE (Obsada aktorska)
2013 - TAKAJA (Obsada aktorska), reż.: E. Kalisz, M. Wójtowicz/Wrocławski Teatr Lalek; Teatr Mały Wrocław
2012 - BAŚŃ O GRAJĄCYM IMBRYKU (Obsada aktorska), reż.: E. Kalisz
2011 - FEDRA (Obsada aktorska), reż.: B. Kierc
2010 - ZŁAMANE PAZNOKCIE. RZECZ O MARLENIE DIETRICH (Obsada aktorska), reż.: R. Wicza Pokojski
2010 - OBEJMIJ MNIE (Obsada aktorska), reż.: A. Nikolchev/Wrocławski Teatr Lalek
2010 - STATEK BŁAZNÓW (Obsada aktorska), reż.: P. Tomaszuk/Wrocławski Teatr Lalek
2009 - FRANCISZEK. SEN EVERYMANA (Obsada aktorska), reż.: J. Denejko/Wrocławski Teatr Lalek
2006 - NIEOGOLONE POLICZKI (rola: Irina), reż.: T. Papagieorgiu
2006 - NIEWINA (rola: Rosa), reż.: H. Ligas
2006 - MASZYNA, KTÓRA ZMIENI ŚWIAT (Obsada aktorska), reż.: A.Papadamaki
2004 - KOPCIUSZEK (rola: Wróżka; Siostra; Lalkarz)
2002 - 2004 - ŻABY (Obsada aktorska), reż.: N. Hadzipapas
2002 - 2004 - KOMEDIA ULICZNA (Obsada aktorska), reż.: N. Hadzipapas
2002 - 2004 - SZALEŃSTWO (Obsada aktorska), reż.: N. Hadzipapas
2002 - 2004 - DENTIAS BAKAS (Obsada aktorska), reż.: N. Hadzipapas
2002 - ZŁOTA RYBKA (rola: Głos Złotej Rybki), reż.: C. Sieńko/Teatr `Baj Pomorski` Toruń
2002 - PIERŚCIEŃ I RÓŻA (rola: Wróżka), reż.: J. Ryl - Krystianowski/Teatr `Baj Pomorski` Toruń
2001 - JAŚ I MAŁGOSIA (rola: Jaś; Małgosia), reż.: K. Dutkiewicz/Teatr `Baj Pomorski` Toruń

Nagrody:

2014 - Nagroda za najlepszą dramatyczną interpretację solową dla ZŁAMANYCH PAZNOKCIE i Anny Skubik na Harmony World Puppet Carnival Bangkok Tajlandia
2013 - Nagroda Marszałka Województwa Dolnośląskiego za działalność artystyczną i spektakl TAKAJA
2013 - Nagroda dla Najlepszej aktorki na festiwalu Wayang World Puppet Carnival, Indonezja
2011 - FEDRA Nagroda Publiczności na Festiwalu Teatrów Jednego Aktora w Toruniu
2010 - ZŁAMANE PAZNOKCIE. RZECZ O MARLENIE DIETRICH Nagroda Związku Artystów Scen Polskich za kreację aktorską, Festiwal Teatrów Jednego Aktora, Toruń
2009 - ZŁAMANE PAZNOKCIE. RZECZ O MARLENIE DIETRICH Nagroda za innowacyjność w sztuce lalkarskiej ?13 th World Festival of Puppetry w Pradze
2008 - ZŁAMANE PAZNOKCIE. RZECZ O MARLENIE DIETRICH Grand Prix 42 - ich Wrocławskich Spotkań Teatrów Jednego Aktora, Wrocław