Lauma Balode

>> wróć do listy osób
 
  • Lauma Balode
  • Lauma Balode
  • Lauma Balode
  • Lauma Balode
  • Lauma Balode
  • Lauma Balode
  • Lauma Balode
  • Lauma Balode
  • Lauma Balode
  • Lauma Balode
  • Lauma Balode
  • Lauma Balode
  • Lauma Balode
  • Lauma Balode
  • Lauma Balode
  • Lauma Balode
  • Lauma Balode
  • Lauma Balode

Płeć kobieta
Rok urodzenia 1984
Wzrost 172 cm
Waga 57 kg
Sylwetka proporcjonalna
Kolor włosów ciemny blond
Kolor oczu niebieskie
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży S
Agent aktorski Agencja Skene
info@skene.pl
+48 22 841 38 21
Umiejętności Śpiew
Prawo jazdy B
Jazda konna
Pływanie
Lekkoatletyka
Siatkówka
Koszykówka
Jazda na łyzwach
Snowboard
Języki ojczyste łotewski
Języki obce angielski brit.
niemiecki
rosyjski
inne języki
Taniec Hip-hop
Ludowy
Jazz
Współczesny
Balet
Modern
> Pobierz portfolio > Obejrzyj filmy
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

2006/2007 - PWST Kraków - roczne stypendium naukowe Erasmus na wydziale reżyserii dramatu i wydziale aktorskim
2008 - Latvijas Kulturas Akademija (Łotewska Akademia Kultury w Rydze) - wydział reżyserii dramatu i aktorstwa dramatycznego
2009 - Mistrzowska Szkoła Reżyserii Andrzeja Wajdy, kurs fabularny

Doświadczenie zawodowe:

Filmografia:

2015 - serial UWIKŁANI (rola: Lena/Oksana), reż.: Olga Chajdas
2014 - THE CASTRAT BOAR (rola: Kristine; Tritone), reż.: R. Abele, L. Abele
2014 - film krótkometrażowy FATHER (rola: Kristine), reż.: K. Lesins
2014 - film krótkometrażowy HIT (rola: Anne), reż.: H. Cibulskis
2014 - ESCAPING RIGA (rola: Eizenshtein dream women with horse), reż.: D. Simanis
2014 - MOM 3 (rola: Dorota), reż.: G. Malkov
2014 - film krótkometrażowy HE TOOK THE BOTTLE, BUT LEFT THE GIRL (rola: Ieva), reż.: R. Kalvins
2014 - serial FIRE (rola: Nurse/Pielęgniarska), reż.: I. Gorodecka
2013 - NATIONAL DRESS PARADE (Obsada aktorska), reż.: I. Tropa
2011 - WRITERS COURT (rola: Crazy woman/Szalona kobieta), reż.: I. Snore
2011 - THE DISCOMFITED (rola: Anna), reż.: R. Olmanis
2009 - film krótkometrażowy I LOVE YOU SO MUCH (rola: Heidi), reż.: Maciek Bochniak
2008 - film krótkometrażowy LELLE TETIS (DADDY DOLL) (rola: Mother/Matka), reż.: Renars Vimba

Spektakle:

2015 - UNFAITHFULL (rola: Marianne), reż.: I. Tropa
2014 - 10 DELICATE LOVE STORIES (rola: Liene), reż.: R. Vaivars
2014 - PAINTFULLY CONNECTED (rola: Liv; Lauma), reż.: L. Balode, R. Vaivars
2013 - THE WHITE BOOK (Obsada aktorska), reż.: I. Tropa
2013 - STOP (Obsada aktorska), reż.: A. Jarovojs
2013 - SPACE 5 (rola: Dina), reż.: V. Roziņs
2013 - GOURMAND (rola: `C`), reż.: K. Krolle, A. Vanaga
2013 - PORCELAIN SMOKE (rola: Marta), reż.: P. Prozorovica
2013 - POTATOES EATERS (rola: Ieva), reż.: K. Vitola
2012 - WHERE DOES THE SUN COME FROM? (Obsada aktorska), reż.: I. Tropa
2012 - WATER (Obsada aktorska), reż.: I. Tropa
2012 - NINE. MYTH OF EVOLUTION (Obsada aktorska), reż.: I. Tropa
2012 - WOMEN GODDESS (Obsada aktorska), reż.: K. Vitola
2010 - WHY I LOVE RUSSIANS? (rola: A. Bort), reż.: M. Eihe
2010 - CEPLIS (rola: Austra Zile), reż.: J. Rijnieks
2010 - CENSOR (rola: Miss Fontein), reż.: V. Sīlis
2009 - CITI BALTI KREKLI (rola: Angel of thrift shop), reż.: M. Eihe, K. Burane
2007 - CYMBELINE (Obsada aktorska), reż.: Davide Giovanzana
2006 - PLUG OF COUNT (Obsada aktorska), reż.: Inga Tropa
2005 - THE PRINCESS AND THE PEAL (rola: Princess; Grasshopper; Sofia - the doll)