Karol Pocheć

>> wróć do listy osób
 
  • Karol Pocheć
  • Karol Pocheć
  • Karol Pocheć
  • Karol Pocheć
  • Karol Pocheć
  • Karol Pocheć
  • Karol Pocheć
  • Karol Pocheć
  • Karol Pocheć
  • Karol Pocheć
  • Karol Pocheć
  • Karol Pocheć
  • Karol Pocheć
  • Karol Pocheć
  • Karol Pocheć
  • Karol Pocheć
  • Karol Pocheć
  • Karol Pocheć
  • Karol Pocheć
  • Karol Pocheć
  • Karol Pocheć
  • Karol Pocheć
  • Karol Pocheć
  • Karol Pocheć
  • Karol Pocheć
  • Karol Pocheć
  • Karol Pocheć

Płeć mężczyzna
Rok urodzenia 1981
Wzrost 187 cm
Waga 75 kg
Sylwetka proporcjonalna
Kolor włosów blond
Kolor oczu niebieskie
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży L
Agent aktorski Joanna Walendzik
asia@skene.pl
+48 797 582 731
Umiejętności Prawo jazdy B
Szermierka
Pływanie
Języki obce angielski brit.
> Pobierz portfolio > Obejrzyj filmy > Posłuchaj nagrań
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Niezwykle utalentowany aktor młodego pokolenia, który swoją drogę do aktorstwa rozpoczął w LART Studio a następnie ukończył w roku 2007 Akademię Teatralną w Warszawie. W tym samym roku na XXV Festiwalu Szkół Teatralnych w Łodzi otrzymał I Nagrodę MK i DN, a na IV Międzynarodowym Festiwalu Szkół Teatralnych otrzymał nagrodę za najlepszą drugoplanową rolę męską.
2007 rok to również debiut aktora na deskach zawodowego teatru w OPOWIADANIACH DLA DZIECI w Teatrze Narodowym. Rok 2008 to IWANOW i WIELE HAŁASU O NIC. Rok 2009 UMOWA, CZYLI ŁAJDAK UKARANY.
Ale Jego wspaniały talent aktorski rozkwitł w DOZORCY /premiera 02.2010/, gdzie wspólnie z Januszem Gajosem i Oskarem Hamerskim tworzą niezwykłe trio aktorskie o niebywałych emocjach, od których aż iskrzy się na Małej scenie TN w Warszawie.
Wierzymy bardzo, że niebawem film odkryje tego aktora i będziemy mogli podziwiać Jego kreacje z zapartym tchem na ekranach, tak jak na deskach teatralnych.

Wykształcenie:

2003 - 2007 - Akademia Teatralna im.: A.Zelwerowicza w Warszawie
2001 - 2003 - Lart Studio - policealne studio aktorskie w Krakowie

Doświadczenie zawodowe:

Od 2007 - aktor Teatru Narodowego w Warszawie

Filmografia:

2013 - Serial NA DOBRE I NA ZŁE (Obsada aktorska)
2012 - OBŁAWA (chory), reż.: M.Krzyształowicz
2011 - Krótki metraż NORBERT JURAS I SYN (Mirek), reż.: W.Solarz
2008 - Serial SAMO ŻYCIE (Aleksy `Sasza` Saszniewski - rosyjski bandyta)
2008 - odc. 18, 21 w GLINA (ochroniarz Kaszany)
2006 - COLD KENYA (bramkarz)
2005 - odc. 10 w EGZAMIN Z ŻYCIA (Obsada aktorska), reż.: T.Kotlarczyk

Krótki metraż, dokument, animacja:

2010 - ZUZANNA (Igor), reż.: D.Kopiec

Teatr TV:

2009 - OPOWIADANIA DLA DZIECI (Obsada aktorska)
2007 - STYGMATYCZKA (Żołnierz), reż.: W.Nowak
JULIUSZ CEZAR (Obsada aktorska), reż.: J.Englert

Spektakle:

2011 - SPRAWA (Obsada aktorska) Teatr Narodowy
2011 - LORENZACCIO (postać: Guliano Salviati), reż.: J.Lassalle
2010 - MEWA (postać: Jakow), reż.: A.Glińska
2010 - DOZORCA (postać: Mick), reż.: P.Cieślak
2009 - UMOWA, CZYLI ŁAJDAK UKARANY (postać: Arlekin), reż.: J. Lassalle
2008 - WIELE HAŁASU O NIC (postać: Conrade), reż.: M.Prus
2008 - IWANOW (postać: Eugeniusz Konstantynowicz Lwow), reż.: J.Englert
2007 - OPOWIADANIA DLA DZIECI (Obsada aktorska), reż.: P.Cieplak
2007 - Spektakl dyplomowy USTA PEŁNE PTAKÓW (postać: Dan Wikary, Roy, Sąsiad), reż.: P.Szkotak
2006 - Spektakl dyplomowy PUŁAPKA (postać: Ojciec, Szewc), reż.: B.Suchocka
2005 - Spektakl dyplomowy BEZIMIENNE DZIEŁO (postać: Porucznik Flowers), reż.: J.Englert

Teatr Polskiego Radia:

2009 - NIESPODZIANKA (postać: Kubuś), reż.: J.Kukuła
2009 - JAKA PIĘKNA KATASTROFA (postać: Tygrys), reż.: J.Kukuła
2009 - TROJE W SYPIALNI (postać: Kelner), reż.: M.Dymek
CIEMNOŚCI KRYJĄ ZIEMIĘ reż.: I.Cywińska

Nagrody:

2007 - Pierwsza nagroda Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego na XXV Festiwalu Szkół Teatralnych w Łodzi za spektakle: PUŁAPKA i USTA PEŁNE PTAKÓW
2007 - Nagroda za najlepszą drugoplanową rolę męską Ojca w spektaklu PUŁAPKA na IV Międzynarodowym Festiwalu Szkół Teatralnych w Warszawie