Ewa Ampulska

>> wróć do listy osób
 
  • Ewa Ampulska
  • Ewa Ampulska
  • Ewa Ampulska
  • Ewa Ampulska
  • Ewa Ampulska
  • Ewa Ampulska
  • Ewa Ampulska
  • Ewa Ampulska
  • Ewa Ampulska
  • Ewa Ampulska
  • Ewa Ampulska
  • Ewa Ampulska
  • Ewa Ampulska
  • Ewa Ampulska
  • Ewa Ampulska
  • Ewa Ampulska

Płeć kobieta
Rok urodzenia 1979
Wzrost 166 cm
Waga 53 kg
Sylwetka szczupła
Kolor włosów blond
Kolor oczu mieszane
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży S
Agent aktorski Agencja Skene
info@skene.pl
+48 22 841 38 21
Umiejętności Gra na innych instrumentach
Prawo jazdy B
Jazda konna
Akrobatyka
Szermierka
Pływanie
Nurkowanie
Rower
Rolki
Lekkoatletyka
Siatkówka
Koszykówka
Jazda na łyzwach
Języki obce angielski brit.
rosyjski
Taniec Współczesny
> Pobierz portfolio
Profile zawodowe
> Aktor
Tworzy również z:
Psychoterapia
Mariana
Resume Wykształcenie:

2001 - 2004 - Szkoła Aktorska H.i J.Machulskich przy PO Assitej w Warszawie
2005/2006 - Akademia Praktyk Teatralnych GARDZIENICE

Doświadczenie:

Od 2005 - współpraca z Teatrem GARDZIENICE w Gardzienicach
2005 - członkini Teatru Z.O.O. w Warszawie
Od 2004 - angaż w Teatrze Academia w Warszawie

Filmografia:

2011 - SYBERIADA POLSKA (pomocnica Ireny), reż.: J.Zaorski
2009 - SZYFRY (rola główna), reż.: M.Hofman
2004 - NIEDOSYT (Koleżanka), reż.: D.Strehlau
2004 - SPOTKANIE (Monika), reż.: M.Sora

Seriale:

2012 - serial OJCIEC MATEUSZ (Eliza Nowak)
2010 - odc. 425 w NA DOBRE I NA ZŁE (lekarka)
2010 - odc. 1480 w PLEBANIA (Dusia)
2010/2011 - odc. 150 w PROSTO W SERCE (kasjerka na stacji benzynowej)
2010 - odc. 23 w USTA USTA (ciotka małego Krzysztofa)
2008 - odc. 1108 w PLEBANIA (Ekspedientka)
Od 2005 - serial KLAN (Joanna - kelnerka w restauracji `Rosso` należącej do Moniki Ross i Gabrieli Wilczyńskiej)
2004 - odc. 12 w KRYMINALNI (Jolka - wspólniczka Ćwieka)

Reklama TV:

2011 - Pawełek (rola: Panna młoda)
2010 - UPC (rola: Sąsiadka)
2010 - Raphacholin forte (rola: Koleżanka)
2009 - Stoperan (rola główna)
2008 - Etopiryna Kontrol (rola główna)

Spektakle:

Od 2011 - TRZY GRACJE, TRZY RACJE spektakl autorski reż.: R.Woźniak / Teatr Academia
Od 2009 - Monodram MARIANA (rola tytułowa), reż.: A.de la Cruz / premiera: Centralny Basen Artystyczny
Od 2007 - IFIGENIA CYGAŃSKA (Cyganka), spektakl powstał pod opieką artystyczną Wł.Staniewskiego / Teatr Gardzienice
Od 2009 - SEKSTET, TRZY DUETY I SPINKA reż.R.Woźniak
2007/2008 - ZA SIEDMIOMA CHMURAMI, reż.: R.Woźniak
2006/2007 - LAMENT MALINOWY (Salome), reż.: R.Woźniak
2005/2006 - NIEPRZEMIJAJĄCE UROKI ZACHODÓW SŁOŃCA, reż.: R.Woźniak
2005 - WARIACJE DAMSKIE CZYLI ZIELONY GIL (Martin),
reż.: P.Kozłowski

Spektakle autorstwa Romana Woźniaka brały udział w przeglądach i festiwalach teatralnych: Czarna Offca, Rozdroże, Rewizje Warszawskie, Łódzkie Spotkania Teatralne

Inne doświadczenia:

- pokazy tańca z japońskimi wachlarzami bojowymi
- prowadzenie zajęć teatralnych z młodzieżą (praca oparta na dramie)
- gra w teledyskach
- udział w pokazach mody i pokazach ubrań ręcznie malowanych, połączonych z performanceem
- tworzenie, organizacja i realizacja performanceów opartych na tańcu i muzyce, m.in. Miss Take (Le Madame 2005), Zmysłowe ogłuszenie (Stara Prochownia 2003)
- starty w zawodach sportowych (akrobatyka sportowa) i osiągnięcia w tej dyscyplinie (1991 - 1994)