Piotr Borowski /Mostafa/

>> wróć do listy osób
 
  • Piotr Borowski /Mostafa/

Płeć mężczyzna
Rok urodzenia 1977
Wzrost 185 cm
Waga 80 kg
Kolor włosów brunet
Kolor oczu piwne
Umiejętności Pływanie
Jazda konna
Śpiew
Języki obce włoski
angielski brit.
poprzednie
następne
> Pobierz portfolio
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

2000 - PWST Warszawa

Filmografia:

2009 - HANDLARZ CUDÓW (Czarny),
2009 - 7 MINUT (Czarny),
2008 - 1 w TRZECI OFICER (Daoud),
2008 - SKORUMPOWANI (Andriej),
2008 - 1114, 1115, 1116 w PLEBANIA (Kamil),
2008 - NAZNACZONY (Afgan),
2008 - 3, 9 w LONDYŃCZYCY (Rumun),
2008 - LEJDIS (Portugalczyk),
2008 - 99 w KRYMINALNI (snajper),
2008 - 101-103 w FALA ZBRODNI (Ribeiro),
2007 - 61 w NIANIA (ochroniarz Szwaji),
2007 - 38 w HELA W OPAŁACH (Włoch),
2007 - 85,90,91,93,96,97,99,100 w FALA ZBRODNI (Ribeiro),
2006 - 12 w RANCZO (Jerry, przedstawiciel Unii Europejskiej),
2006 - FRANCUSKI NUMER (Siergiej),
2006 - 66-79 w FALA ZBRODNI (Ribeiro),
2005-2006 - TANGO Z ANIOŁEM (Wajs),
2005-2008 - PITBULL (serial tv) (Zoro Szembeka, człowiek Saida; seria I),
2005 - PITBULL (Zoro Szembeka, człowiek Saida),
2005 - 88,89 w PENSJONAT POD RÓŻĄ (Ajman),
2005 - EGZEKUCJA (24) w KRYMINALNI (Czesiek),
2005 - 6,7,12,18,19 w EGZAMIN Z ŻYCIA (pracownik Karola Chełmickiego),
2004 - DZIKI (Bośniak, płatny zabójca),
2003 - ARGO w PSIE SERCE (Fabio, nauczyciel tańca),
2003 - POWIEDZ TO, GABI (mechanik, kochanek aktorki),
2003 - SERIA II w KASIA I TOMEK (Muhamed, sąsiad Kasi i Tomka, partner Natalii; tylko głos; odcinek 11),
2002 - SUPERPRODUKCJA (delegat kaukaski),
2002-2009 - SAMO ŻYCIE (zagraniczny biznesmen współpracujący z Bogusławem Budnym),
1997-2009 - KLAN (Mikołaj Vujkovic, syn profesora Stjepana Vujkovica)

Spektakle:

2008 - MIŁOŚĆ CI WSZYSTKO WYBACZY (Kuba), reż.: P.Wojcieszek
2005 - HENRYK IV cz.I (Hotspur i inne postaci), reż.: J.Kulczyński
2004 - ICH SIEDMIORO, reż.: K.Szymczyk
2004 - PSYCHOTEST,CZYLU LOVEMATOPEA, reż.: W.Kaczkowski, K.Szymczyk
2002 - ŻABY (Strażnik Herlaklesa), reż.: Z.Zamachowski
2002 - KURKA WODNA (Lokaj), reż.: J.Englert