Marcin Popczyński

>> wróć do listy osób
 
  • Marcin Popczyński
  • Marcin Popczyński
  • Marcin Popczyński
  • Marcin Popczyński
  • Marcin Popczyński
  • Marcin Popczyński
  • Marcin Popczyński
  • Marcin Popczyński
  • Marcin Popczyński
  • Marcin Popczyński
  • Marcin Popczyński
  • Marcin Popczyński
  • Marcin Popczyński

Płeć mężczyzna
Rok urodzenia 1974
Wzrost 185 cm
Waga 105 kg
Sylwetka postawna
Kolor włosów pieprz i sól
Kolor oczu piwne
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży XL
Agent aktorski Mirosława Niemczyk
mirka@skene.pl
+48 600 944 321
> Pobierz portfolio > Obejrzyj filmy
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

1999 - PWST we Wrocławiu Wydział Aktorski

Filmografia:

2016 - odc. 630 w serialu NA DOBRE I NA ZŁE (rola: Andrzej Kuznowicz, syn Marii)
2016 - serial NA WSPÓLNEJ (rola: Ojciec Pawełka)
2015 - serial STRAŻACY (rola: Konduktor)
2011 - serial NA WSPÓLNEJ (rola: Agent nieruchomości)
2010 - WYJAZD INTEGRACYJNY (Obsada aktorska), reż.: P. Angerman
2009 - odc. 1224 - 1227 w serialu PLEBANIA (rola: Basior)
2009 - odc. 653 - 655 w serialu M JAK MIŁOŚĆ (rola: Igor)
2008 - 635, 640, 643, 645, 647, 649 w serialu M JAK MIŁOŚĆ (rola: Igor)
2001 - KAMELEON (rola: Ochroniarz), reż.: J. Kijowski

Spektakle:

2007 - PINOKIO (role: Dżepetto, Ogniożer), reż.: K.Szymczyk-Majchrzak
2006 - BURZA (rola: Sebastian), reż.: K.Galos
2006 - KORPORACJA (rola: Michał), reż.: J.Tochowicz
2006 - Dr K. HOMMAGE A FRANZ KAFKA (Pan Gruby, czyli Właściciel), reż.: W.Hołdys
2006 - MUMINKI (rola: Tata Muminka), reż.: K.Szymczyk
2005 - ROZMOWY NOCĄ (rola: Marek), reż.: K.Szymczyk
2005 - FRASZKI. PIEŚNI. INTERLUDIA (rola: Kochanowski), reż.: K.Galos
2005 - ODPRAWA POSŁÓW GRECKICH (rola: Ulisses), reż.: A.Sroka
2005 - SPRZEDAM DOM, W KTÓRYM JUŻ NIE MOGĘ MIESZKAĆ (obsada aktorska) reż.: J.Zoń
2003 - LASKI (rola: Konrad, Anioł), reż.: J.Tochowicz
2003 - EUROPA (obsada aktorska) reż.: K.Braun
2003 - MAŁEGO ŚWIATA WIELKIE CUDA (rola: Hermes Trismegistos), reż.: W.Hołdys
2003 - UBU (rola: Ubu), reż.: W.Hołdys
2003 - IWONA, KSIĘŻNICZKA BURGUNDA (rola: Dworzanin; Dostojnik), reż.: S.Świder
2002 - ANTYGONA (rola: Strażnik), reż.: I.Janiszewski
2002 - SZEWC KOPYTKO I KACZOR KWAK (rola: Kaczor Wojciech Kwak;Burmistrz), reż.: W.Wolański
2002 - PODRÓŻ NA KSIĘŻYC (rola: Parafaragamus), reż.: W.Hołdys
2002 - CZY JA JESTEM ŻYD Z WESELA (rola: Doktor Waschutz), reż.: S.Świder
2002 - PIEKŁO - NIEBO (rola: Entliczek-Pętliczek), reż.: W.Hołdys
2001 - HAMLET, KSIĄŻĘ DANII (role: Duch ojca, Klaudiusz, Aktor, Fortynbras),reż.: S.Świder
2000 - W MAŁYM DWORKU (rola: Józef Maszejko), reż.: R.Caban
2000 - NA PEŁNYM MORZU (obsada aktorska) reż.: S.Świder
1999 - TANGO (rola: Stomil), reż.: J.Schejbal
1999 - OŻENEK (rola: Jajecznica), reż.: I.Mayr
1999 - ŚWIETOSZEK CZYLI TARTUFFE (rola: Kleant), reż.: M.Sobociński
1998 - ŻYWOT JÓZEFA (rola: Pluto, Putyfar), reż.: K.Dubiel, A.Hrydzewicz


Praca z mikrofonem:

2005-2006 - Głos antenowy - Radia Kraków
2005-2006 - Dubbing: Seriale Mangha w katowickim studio I Z Text
2008 - 2010 Powieści Dźwiękowe dla Biblioteki Akustycznej oraz Spółdzielni Nowa Praca Niewidomych

1999 - 2010 udział w reklamach