Michał Opaliński

>> wróć do listy osób
 
  • Michał Opaliński
  • Michał Opaliński
  • Michał Opaliński
  • Michał Opaliński
  • Michał Opaliński
  • Michał Opaliński
  • Michał Opaliński
  • Michał Opaliński
  • Michał Opaliński
  • Michał Opaliński
  • Michał Opaliński
  • Michał Opaliński
  • Michał Opaliński
  • Michał Opaliński
  • Michał Opaliński
  • Michał Opaliński

Płeć mężczyzna
Rok urodzenia 1979
Wzrost 170 cm
Waga 66 kg
Kolor włosów ciemny blond
Kolor oczu piwne
Agent aktorski Agencja Skene
info@skene.pl
+48 22 841 38 21
Umiejętności Jazda konna
Akrobatyka
Szermierka
Pływanie
Nurkowanie
Języki obce angielski brit.
niemiecki
rosyjski
Taniec Klasyczny
Nowoczesny
> Pobierz portfolio > Obejrzyj filmy > Posłuchaj nagrań
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

2004 - Dyplom Wydziału Aktorskiego PWST im. L.Solskiego Wrocław

Doświadczenie zawodowe:

Od 2004 - Aktor Teatru Polskiego we Wrocławiu
W latach 2002-2005 związany z wrocławską Grupą Artystyczną Ad Spectotores

Filmografia:

2011 - 80 MILIONÓW reż. Waldemar Krzystek (rola: Ubek)
2011 - Z MIŁOŚCI reż. Anna Jadowska (rola: Zawodnik)
2007 - odc. 5 w HALO, HANS! CZYLI NIE ZE MNĄ TE NUMERY! (listonosz)
2007 - odc. 18 w BIURO KRYMINALNE (Obsada aktorska)
2005 - odc. 33 w FALA ZBRODNI (Obsada aktorska)
2004-2009 - PIERWSZA MIŁOŚĆ (rola: Jerzy Osieczko, kelner w księgarnio-kawiarni Fabryka Wrażeń)
2004 - O CZYM SĄ MOJE OCZY (Obsada aktorska)
2001 - Serial KAMELEON (Obsada aktorska)
2001 - KAMELEON (Obsada aktorska)

Spektakle:

2013 - WOLNA TRYUBUNA (rola: Księżna z Wilkołaku), reż.: Paweł Wodziński
2012 - FIRMA reż. Monika Strzępka (rola: Człowiek doświadczany) Teatr Nowy Poznań
2012 - COURTNEY LOVE reż. Monika Strzępka (rola: Frances Bean) Teatr Polski Wrocław
2011 - SEN NOCY LETNIEJ reż. Monika Pęcikiewicz (rola: Franciszek Piszczała-Tyzbe) Teatr Polski Wrocław
2011 - TĘCZOWA TRYBUNA 2012 reż. Monika Strzępka (rola: Urzędnik) Teatr Polski Wrocław
2008 - SPRAWA DANTONA (Fouche), reż.: J.Klata
2008 - URODZINY TATY, reż.: M.Masztalski
2008 - GAY LOVE STORY (X), reż.: A.Ilczuk
2007 - MORD W DOMU IPATIEWA, reż.: M.Masztalski
2007 - RADCA GOETHEGO PROWADZI ŚLEDZTWO, reż.: K.Kopka
2007 - 1612, reż.: U.Michaił, K.Kopka, M.Rusłan
2007 - ŚMIERĆ PODATNIKA (Superbohater), reż.: M.Strzępka
2007 - GORYL UCIEKŁ Z WYBIEGU W ZOO I PORWAŁ KOBIETĘ,
reż.: M.Masztalski
2006 - WIECZÓR JUBILEUSZOWY, reż.: B.Tosza
2006 - WSZYSTKIM ZYGMUNTOM MIĘDZY OCZY!!! (Owiewka),
reż.: M.Fiedor
2006 - AMSZEL KAFKA (Urzędnik kancelarii/Uczeń Reba Dovida Jaffy),
2006 - NIE KOP MI GROBU, reż.: M.Masztalski
2006 - ONE (Włodzimierz Jarłowicz Rhode), reż.: M.Pęcikiewicz
2005 - WIELKIE ŻARCIE, reż.: A.Ilczuk
2005 - ARKADIA (Valentine Coverly), reż.: K.Babicki
2005 - PUSTYNIA (Michel), reż.: Ł.Witt-Michałowski
2004 - DAMY I HUZARY (Major), reż.: E.Korin
2004 - HISTORIA, reż.: M.Masztalski
2004 - UROCZYSTOŚĆ(Helmut), reż.: K.Dracz
2004 - WROCŁAWSKI POCIĄG WIDM , reż.: K.Kopka
2004 - WOYZECK (Andres), reż.: G.Kania
2004 - DANSE MACABRE, reż.: M.Masztalski
2004 - MAYDAY 2 (Gavin Smith), reż.: M.Sławiński
2003 - MOJA DRAMA...,reż.: M.Masztalski
2003 - Zabawy na podwórku Gidi, reż.: P.Miśkiewicz
2002 - PUŁKOWNIK PTAK, reż.: K.Kopka

Nagrody:

2004 - Nagroda Jury Młodzieżowego za rolę Gidiego w dyplomowym przedstawieniu `ZABAWY NA PODWÓRKU` wg sztuk Srbljanović, Walczaka, Mazayi / PWST w Krakowie, Wydziały Zamiejscowe we Wrocławiu na XLIV Kaliskich Spotkaniach Teatralnych