Adam Serowaniec

>> wróć do listy osób
 
  • Adam Serowaniec
  • Adam Serowaniec
  • Adam Serowaniec
  • Adam Serowaniec
  • Adam Serowaniec
  • Adam Serowaniec
  • Adam Serowaniec
  • Adam Serowaniec
  • Adam Serowaniec
  • Adam Serowaniec

Płeć mężczyzna
Rok urodzenia 1989
Wzrost 180 cm
Waga 65 kg
Sylwetka szczupła
Kolor włosów rudy
Kolor oczu zielone
Karnacja bardzo jasna
Rozmiar odzieży M
Agent aktorski Ela Janicka
ela@skene.pl
+48 512 314 091
Umiejętności Jazda konna
Szermierka
Siatkówka
Parodiowanie
> Pobierz portfolio
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

2013 - Dyplom Akademii Teatralnej im. A. Zelwerowicza w Warszawie

Filmografia:

2017 - MADNESS (Obsada Aktorska)
2017 - NA DOBRE I NA ZŁE (rola: Greg)
2017 - ZA MARZENIA (rola: Ulotkarz)
2017 - serial KLAN (rola: Korniszon)
2017 - serial NA DOBRE I NA ZŁE (rola: Greg)
2016 - SMOLEŃSK (Obsada aktorska)
2015 - odc. 185 w serialu OJCIEC MATEUSZ (rola: Diler)
2015 - odc. 1 w serialu POWIEDZ TAK! (rola: Pracownik kwiaciarni należącej do Michała Rajznera)
2014 - FALKLANDY (rola: Franek)
2012 - PRZEPIS NA ŻYCIE (epizod: Chłopak z księgarni)
2011 - KSIĘSTWO (rola: kierowca tira), reż.: A.Barański

Krótki metraż, dokument, animacja:

2009 - odc. 4 w AKADEMIA (Obsada aktorska)
2009 - odc. 4, 6 w AKADEMIA (rola: student)

Teatr Telewizji:

2014 - REWIZOR (rola: Iwan Aleksandrowicz Chlestakow)
2011 - DNA (rola: Filip), reż.: W. Kostrzewski

Spektakle:

2016 - UDAJĄC OFIARĘ (rola: Wala), reż.: K. Janda/Och - Teatr Warszawa
2015 - KUFEHEK (rola: Biały)/Teatr Leszno
2014 - MIŁOŚĆ BLONDYNKI (rola: Milan) reż.: K. Janda/Och - Teatr Warszawa
2013 - MY DZIECI Z DWORCA ZOO (Obsada aktorska), reż.: G. Castellanos/Teatr Kamienica Warszawa
2013 - MAYDAY 2 (rola: Gavin - syn Johna Smitha) reż.: K. Janda/Och - Teatr Warszawa
2013 - ZEMSTA (rola: Michał Kafar), reż.: W. Śmigasiewicz /Och - Teatr Warszawa
2012 - TRZEBA ZABIĆ STARSZĄ PANIĄ (rola: Harry) reż.: C. Żak /Och - Teatr Warszawa
2012 - spektakl dyplomowy ZABAWA (Obsada aktorska), reż.: A.Seniuk / Teatr Collegium Nobilium
2012 - spektakl dyplomowy PRZYPADKI PANA JOURDAIN (rola: Covielle), reż.: W.Śmigasiewicz/ Teatr Collegium Nobilium
2011 - ZABAWA JAK NIGDY (Obsada aktorska), reż.: W.Komasa / Teatr Collegium Nobilium
2010 - egzamin dyplomowy WIECZÓR TRZECH KRÓLI (rola: Curio), reż.: C.Morawski / Akademia Teatralna Warszawa
egzamin reżyserów MAKBET (Obsada aktorska), reż.: Aneta Groszyńska
egzamin reżyserów DZIKIE ŁABĘDZIE (Obsada aktorska), reż.: Karolina Kolendowicz

Musical:

SEN NOCY LETNIEJ (Obsada aktorska), reż.: F.Bobran

Nagrody:

2014 - Nagroda publiczności, 48 Hour Film Project
2010 - II miejsce w Konkursie - Mówienie wierszem - Utwory Williama Shakespearea podczas XVIII Warsztatów Wydziałów Aktorskich Polskich Szkół Teatralnych w Krakowie