Piotr Mokrzycki

>> wróć do listy osób
 
  • Piotr Mokrzycki
  • Piotr Mokrzycki
  • Piotr Mokrzycki
  • Piotr Mokrzycki
  • Piotr Mokrzycki
  • Piotr Mokrzycki
  • Piotr Mokrzycki
  • Piotr Mokrzycki
  • Piotr Mokrzycki
  • Piotr Mokrzycki
  • Piotr Mokrzycki
  • Piotr Mokrzycki
  • Piotr Mokrzycki
  • Piotr Mokrzycki
  • Piotr Mokrzycki
  • Piotr Mokrzycki
  • Piotr Mokrzycki
  • Piotr Mokrzycki

Płeć mężczyzna
Rok urodzenia 1986
Wzrost 173 cm
Waga 76 kg
Sylwetka proporcjonalna
Kolor włosów brunet
Kolor oczu szare
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży L
Agent aktorski Ela Janicka
ela@skene.pl
+48 512 314 091
Umiejętności Pantomima
Śpiew
Gra na gitarze
Gra na innych instrumentach
Jazda konna
Szermierka
Pływanie
Tenis ziemny
Tenis stołowy
Siatkówka
Koszykówka
Jazda na łyzwach
Języki obce angielski brit.
niemiecki
Taniec Klasyczny
Towarzyski
Ludowy
> Pobierz portfolio > Obejrzyj filmy
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

2008 - 2013 - Studia jednolite magisterskie w PWST im. L.Solskiego Kraków, Filia Wrocław, Wydział Aktorski, Kierunek: Aktor dramatyczny
2005 - 2008 - Studia jednolite magisterskie dzienne na Uniwersytecie Łódzkim; Kierunek: Kulturoznawstwo, Specjalizacja: Filmoznawstwo i wiedza o mediach

Filmografia:

2017 - odc. 124 w serialu NA SYGNALE (rola: Wojtek)
2015 - odc. 602 w serialu NA DOBRE I NA ZŁE (rola: policjant)
2013 - serial PIERWSZA MIŁOŚĆ (rola: Starszy Sierżant Tomasz Konieczny)
2012 - odc. 9 w GALERIA (rola: strażnik miejski)
2011 - odc. 100 w LICENCJA NA WYCHOWANIE (rola: chłopak sprzedający hot-dogi)
2010 - 80 MILIONÓW (role: strajkujący, milicjant), reż.: W.Krzystek
2010 - odc. 31 w TANCERZE (rola: policjant)
2010 - odc. 5 w 1920. WOJNA I MIŁOŚĆ (rola: dowódca warty)
2009 - 2011 - Serial PIERWSZA MIŁOŚĆ (role - epizody: chłopak na imprezie; technik z Centralnego Biura Śledczego zakładający podsłuch w apartamencie prezydenckim hotelu `Czarny Diament`)
2007 - 197 (jako Maciek), reż.: M.B.Kruk

BARDZO KRÓTKI STRAJK (Epizod, rola: Strajkujący)
Magazyn kryminalny 997 (Epizod)

Film krótkometrażowy / etiuda szkolna:

2012 - KRÓTKI FILM O LEŻENIU (jako Walski), reż.: M.B.Kruk
2011 - POLANA (jako Damian), reż.: P.Maszorek
2011 - GUNPLAY TRAILER reż. J.Brzękowski
2011 - Etiuda szkolna DAR (jako Darek), reż.: J.Brzękowski
2010 - GŁOSY WOJNY (rola: Żołnierz w okopie), reż.: J.Brzękowski

Teatr TV:

2006 - WIELKI BOBBY (rola: Sekretariat planu)

Spektakle dyplomowe:

2012 - POPER. Wybrane sceny. Pavor Nocturnus na podst. `Poper` Hanocha Levina (rola: Szwarc), reż.: A.Korytkowska
2012 - ŚWIADECTWA WZLOTU UPADKU WZLOTU WZLOTU WZLOTU UPADKU I TAK DALEJ ANTKA KOCHANKA (role: Pan Zdzisława oraz Pan Bóg przemawiający ustami świętej Edyty Stein), reż.: S.Majewski
2011 - TESTAMENT PSA, CZYLI HISTORIA O MIŁOSIERNEJ Ariano Suassuna (role: Cyrkowiec-Żongler, Ochroniarz Majora Antoniego Moralny oraz Lucyfer), reż.: R.Brzyk

Inne spektakle:

2014 - SAMBA DE MINEIRO (rola: Mokry), reż.: Arkadiusz Buszko, Piotr Ratajczak/Teatr Dramatyczny im. Jerzego Szaniawskiego w Wałbrzychu.
2014 - Zuzanna Bojda i Maciej Podstawny DEKALOG: OPOWIEŚCI PLEMIENNE (rola: Wojciech - Radykalny prawicowy chłopak), reż.: Maciej Podstawny/Teatr Dramatyczny im. Jerzego Szaniawskiego w Wałbrzychu
2014 - Jan Czapliński CHODŹCIE, ZBUDUJEMY SOBIE EINE STADT (rola: Stary), reż.: Aneta Groszyńska/Teatr Dramatyczny im. Jerzego Szaniawskiego w Wałbrzychu
2013 - Piotr Rowicki WAŁBRZYCH. UTOPIA 2.039 (rola: Josef Fiszgrund), reż.: Piotr Ratajczak
2013 - W SAMO POŁUDNIE (rola: Piotr Mokrzycki), reż.: W.Ziemilski / Teatr Dramatyczny im. Jerzego Szaniawskiego w Wałbrzychu
2013 - NA BOGA! (rola: Polska Religijność Ludowa), reż.: M.Liber / Teatr Dramatyczny im. Jerzego Szaniawskiego w Wałbrzychu
2013 - A, NIE Z ZIELONEGO WZGÓRZA (rola: Gilbert Blythe), reż.: Katarzyna Raduszyńska / Teatr Dramatyczny im. Jerzego Szaniawskiego w Wałbrzychu
2013 - DOBRE WIADOMOŚCI (rola: Jakub), reż.: P.Głowacki / Teatr Dramatyczny im. Jerzego Szaniawskiego w Wałbrzychu
2013 - BETLEJEM POLSKIE (rola: Anioł III), reż.: W.Faruga / Teatr Dramatyczny im. Jerzego Szaniawskiego w Wałbrzychu
2012 - KAMA KOMA PLAY (rola: Ciało), reż.: S.Krysiak / Teatr Dramatyczny im. Jerzego Szaniawskiego w Wałbrzychu
2012 - SORRY, WINNETOU (rola: Dziennikarz Kane), reż.: P.Ratajczak / Teatr Dramatyczny im. J.Szaniawskiego, Wałbrzych
2008 - 70. PANA JANKA spektakl poświęcony twórczości J.Pietrzaka, reż.: T.Stokowska-Gajda
2008 - OD LLOYDA WEBBERA DO ELTONA JOHNA spektakl muzyczny poświęcony standardom amerykańskim i angielskim, reż.: Ł.Bzura, opieka T.Stokowska-Gajda
2007 - STOP KLATKA spektakl muzyczny poświęcony twórczości J.Kofty, reż.: T.Stokowska-Gajda
2007 - PRZEWODNIK DLA BEZDOMNYCH (postaci: Alfons Śmierci - Vulgo Gemlaburbitsky), reż.: Ł.Pięta
2006 - MOSKIEWSKIE PRZYPADKI OTTONA VON F. (postaci: Menel, Cyryl- przyjaciel Ottona i Strażnik), reż.: A.Czerny
2006 - WARSZAWSKI NOKTURN spektakl muzyczny poświęcony Powstaniu Warszawskiemu, reż.: T.Stokowska-Gajda
2005 - URODZINY JÓZEFA K. (postać: Adwokat Block), reż.: A.Czerny
2005 - OD DREPTAKA DO CYSORZA spektakl muzyczny poświęcony twórczości A.Waligórskiego, reż.: T.Stokowska-Gajda


Nagrody:

2013 - Nagroda Główna dla spektaklu NA BOGA! Jarosława Murawskiego w reż. Marcina Libera na XIII Festiwalu Dramaturgii Współczesnej RZECZYWISTOŚĆ PRZEDSTAWIONA w Zabrzu
2013 - Wyróżnienie zespołowe dla realizatorów spektaklu BETLEJEM POLSKIE, tekst i reżyseria Wojciech Faruga, zrealizowanego w Teatrze Dramatycznym im. Jerzego Szaniawskiego w Wałbrzychu na 19. Ogólnopolskim Konkursie na Wystawienie Polskiej Sztuki Współczesnej.
2012 - Nagroda za zespołowość na XXX Festiwalu Szkół Teatralnych w Łodzi dla zespołu spektaklu TESTAMENT PSA, CZYLI HISTORIA O MIŁOSIERNEJ

Inne informacje:

2009 - nominacja do Nagrody Polskiego Kina Niezależnego im. Jana Machulskiego (dawna nagroda OFFscar) za najlepszą rolę męską - żołnierza w etiudzie niezależnej GŁOSY WOJNY w reż. Jakuba Brzękowskiego