Robert Mika

>> wróć do listy osób
 
  • Robert Mika
  • Robert Mika
  • Robert Mika
  • Robert Mika
  • Robert Mika
  • Robert Mika
  • Robert Mika
  • Robert Mika
  • Robert Mika

Płeć mężczyzna
Rok urodzenia 1960
Wzrost 182 cm
Waga 68 kg
Sylwetka szczupła
Kolor włosów szatyn
Kolor oczu niebieskie
Karnacja jasna
Rozmiar odzieży M
Agent aktorski Adrian Stanisławski
adrian@skene.pl
+48 600 949 373
Umiejętności Gra na pianinie/fortepianie
Gra na gitarze
Jazda konna
Sztuki walki
Szermierka
Wspinaczka
Jazda na nartach
Joga
Języki obce angielski brit.
niemiecki
rosyjski
Taniec Towarzyski
Podstawy
> Pobierz portfolio > Obejrzyj filmy
Profile zawodowe
> Aktor
Resume Wykształcenie:

1984 - Egzamin eksternistyczny dla aktorów dramatu

Doświadczenie zawodowe:

Teatr Laboratorium, Wrocław
Teatr Groteska, Kraków
Teatry w Berlinie: Freies Schauspiel, Salpuri, Hebbel am Ufer (Hau2), Gorki Theater

Filmografia:

2018 ? odc. 5 w serialu 1983 (rola: ksiądz Matyba) reż. Olga Chajdas
2018- odc. 1 w serialu DROGI WOLNOŚCI (rola: Aleksander Grasnick)
2017 - BIKINI BLUE (rola: `Wysoki chudzielec`) reż. Jarosław Marszewski
2017 - DER KRIEG UND ICH (rola: Izak Krakowski) reż: Matthias Zirzow
2016 - film koreański UNFINISHED (Obsada aktorska) (rola: Sam Lawrence) reż. No Kyu-Yeob
2016 - film krótkometrażowy P (rola: P) reż.: M. Hanisch
2016 - THE FINAL JOURNEY/DIE LETZTE REISE (rola: Oldmann), reż.: N. Baker - Monteys
2015 - serial SCHRITT FUR SCHRITT (rola: Walther Fedle)
2015 - serial DIE SPEZIALISTEN (rola: Walter Fendle) ,reż.: Nicolai Rohde
2015 - odc. 5 w serialu PROKURATOR (rola: Kramer), reż.: J. Filipiak
2015 - NACKT UNTER WOLFEN/NADZY WŚRÓD WILKÓW (rola: Jankowski),reż.: P. Kadelbach
2015 - CZERWONY PAJĄK (rola: Prokurator), reż.: M. Koszałka
2014 - film krótkometrażowy PIONIER (rola: Pionier), reż.: M. Hanisch
2014 - POD MOCNYM ANIOŁEM (rola: Fallada), reż.: W. Smarzowski
2014 - IM LABYRINTH DES SCHWEIGENS (rola: Josef Bichynski), reż.: G. Ricciarelli
2013 - odc. 133 w serialu OJCIEC MATEUSZ (rola: Herman Von Klausen), reż.: W. Nowak
2013 - odc. 15 w serialu LEKARZE (rola: Stefan Madej), reż.: M. Wrona
2011 - GEDANKEN (Obsada aktorska), reż.: Mathias Stangl
2009 - WESTFLUG (rola: Pilot), reż.: T.Jauch
2008 - HILDE (rola: Lekarz), reż.: K.Wessel
2008 - SALAMI ALEIKUM (Obsada aktorska), reż.: A.Samadi Ahadi
2006 - RICHARD SORGE - The Spy oh the Century (rola: L. Beria), reż.: M.Shinoda
2005 - BEFREITE ZONE (Obsada aktorska), reż.: N.Baumgarten
2002 - ZUTATEN FUR TRAUME (Obsada aktorska), reż.: G.Maugg
2000 - LE DEUX CLEUF(rola: Pavel), reż.: S.Burg
1999 - BERLIN-MOSKAU(rola: Markovic), reż.: W.F.Henschel
1997 - CHAPLINS LETZTE REISE (rola: Roman Wardas), reż.: J.Hintzer

Seriale telewizyjne:

2007 - PFARRER BRAUN /ARD/ reż.: J.Hentschel
2006 - MIT HERZ und HANDSCHELLEN /SAT1/ reż.: W.F.Hentschel
2004 - HOMEJACKING /ZDF/ reż.: O.Schmuckler
2003 - HELICOPS /SAT1/ reż.: W.Henschel
2001 - BENZIN IM BLUT /SAT1/ reż.: S.Berg
1998 - FIEBER /RTL/ reż.: U.Weber
1997 - BALKO /RTL/ reż.: W.Engelhardt
1996 - DIE STRASEN VON BERLIN /PRO7/ reż.: T.Nater

Spektakle:

2012 - TOKSINE (rola: M), reż.: Janusz Cichocki/Ballhaus Ost, Berlin
2011 - DIE SCHMUTZIGEN (rola: Gruber), reż.: Daniel Dumont/Theaterkapelle, Berlin
2010 - WOLOKOLAMSKA CHAUSSE (rola: Komandant), reż.: Peter Atanasow/Aufbruch theater, berlin
2007 - PAN BARON PRZYCHODZI BOSO I PŁACI GUZIKIEM (rola: Pan Baron), reż.: Fred Apke/Teatr Rozrywki, Chorzów